Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: W podzięce dla rafa że nie ma klonów 1581  (Przeczytany 5747 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: W podzięce dla rafa że nie ma klonów 1581
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Marca 2019, 21:13 »
A to zwracam honor, przeciez tylko wegi moze pisac dowolne offtopy w dowolnym watku.

Zasadniczo twierdzac, ze ubilem ten ekhm projekt bo zazadalem dowodu, ze to co rs2232 napisal ze istnieje, istnieje w rzeczywistosci, raczej przekreslasz sie jako osobe godna jakiejkolwiek dyskusji. Moralnosc kalego tez masz mega, zapomniales jeszcze napisac, ze sprzedalem twoja gre na allegro (choc jej nie sprzedalem xd) gdy w tym czasie twoj przyjaciel olo sprzedaje na lewo carty z bomberlandem, twojego kolegi skulla. Masz naprawde bardzo duze pole do popisu w walczeniu o sprawiedliwość i zamiast kompromitowac sie imputunac mi rzeczy niebyle stosujac goebelsowska propagadne, mozesz isc ulepszyc swiat :)

Jeszcze nieoczywista dla mnie sprawa jest... co tak naprawde próbujesz udowodnić :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Marca 2019, 21:27 »
Wegi, idź na spacer, napisz sobie na kartce, przemyśl, bo jak na razie to głównie walisz w siebie. Przykro patrzeć.

No serio, to Raf jest jakimś kurdę supermenem, umysłem sparaliżował "przeciwników", że ci nie potrafili się skrzyknąć do kupy, listy sobie przekazać innymi kanałami (a co, nie mogłeś Wegi wtedy w imieniu RSa tego zrobić ?). JPRDL, na miejscu RSa bym to pociągnął do końca, puścił do ludzi - tylko po to, żeby pokazać Rafowi przysłowiowego faka (*). No, ale Raf-Kaszpirowski z telewizorów Was zahipnotyzował. Na Sajmosię urok rzucił, Kisiel jeszcze na Hobocti klątwą poprawił, czary mary i nic nikomu nie wychodzi.

(*) jeśli rozdawanie "hatów" do Pi to miał być "fak Rafowi" to... hmm, mało imponujące. Mógł PCB od Re-Amiga 1200 rozdawać, ale rozumiem że wtedy pracodawca (http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6631.msg87618#msg87618 ) wykryłby ;)
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Marca 2019, 21:39 »
Nie muszę tego udowadniać - sam pokazałeś jakim jesteś zawistnym i zacietrzewionym, mściwym ... kmiotem.
Stosując wybiórczo zasady wobec innych kierując się swoimi prywatnymi preferencjami.

1. Grę sprzedałeś, aukcja na allegro zakończona - 100 ileś tam, na moje nawoływania żebyś pomógł Bago Zonde skończyć projekt asteroidów zbyłeś mnie milczeniem. Opowieść o "trollingowej" aukcji podałeś wiele miesięcy jak nie 2 lata później jak podniosłem ten zarzut.

2. Ty wielki nie wiem kto jasnowidz czy wróżbita twierdzisz że RS nie miał PCB, a ja wiem że miał. Mało tego nawet gdyby nie miał - to była tu normalna praktyka, że najpierw brało się listę chętnych, a potem zamawiało kiedy się wiedziało ILE ZAMÓWIĆ - to taki twój prostacki wybieg żeby zemścić się w swojej prywatnej wojnie na RS'ie

3. Znów wielki jasnowidzu jak masz dowody na ola złodziejstwo to zgłaszaj na policję, bo póki co stosujesz POMÓWIENIA jak w całym twoim życiu - stary kiedyś pytałem ola o bomberlanda, on twierdził, że każdorazowo wykupywał z RGCD licencje na 1 sztukę obrazu - nie mam kompetencji żeby iść i przeciągnąć się po jego kontach bankowych czy mówił prawdę, czy żałował tego 1 czy 2 dolary NIE WIEM, może też kupował z konta mamusi NIE WIEM, ani ja osobiście winy nie jestem mu w stanie udowodnić. Jeżeli masz jakieś DOWODY a nie POMÓWIENIA to zrób to co powinieneś jako rzekomy strażnik moralności.

Więc jeżeli w tym gnojowisku kiedy tylko ty z kisielem potrafiliście srać na łby userom, nie było to dla mnie ani zabawne, ani miłe - jedyna rzecz jaki mi się spodobała to był klon 1581, to TY wielki kurna MŚCICIEL Z CZELADZI musiałeś skatapultować ten projekt żeby na forum były tylko stałe twoje i kisiela podsrywanki, zapewniając nam to jako wyborową rozrywkę. W twoim mniemaniu. Bo jak raz tobie RS kijem w dupie zamieszał to dupa bardzo bolała nie ? Ty innym mogłeś, ale tobie inni NIE MOGLI ?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Marca 2019, 21:51 »
Wegi, idź na spacer, napisz sobie na kartce, przemyśl, bo jak na razie to głównie walisz w siebie. Przykro patrzeć.

No serio, to Raf jest jakimś kurdę supermenem, umysłem sparaliżował "przeciwników", że ci nie potrafili się skrzyknąć do kupy, listy sobie przekazać innymi kanałami (a co, nie mogłeś Wegi wtedy w imieniu RSa tego zrobić ?). JPRDL, na miejscu RSa bym to pociągnął do końca, puścił do ludzi - tylko po to, żeby pokazać Rafowi przysłowiowego faka (*). No, ale Raf-Kaszpirowski z telewizorów Was zahipnotyzował. Na Sajmosię urok rzucił, Kisiel jeszcze na Hobocti klątwą poprawił, czary mary i nic nikomu nie wychodzi.

(*) jeśli rozdawanie "hatów" do Pi to miał być "fak Rafowi" to... hmm, mało imponujące. Mógł PCB od Re-Amiga 1200 rozdawać, ale rozumiem że wtedy pracodawca (http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6631.msg87618#msg87618 ) wykryłby ;)

Ale czemu miałoby być to robione za plecami forum czy rafa ?

Skoro nie można było na forum to niech ma świadomość że narobił gnoju i niech spija piwko - a co trzeba mu za to dziękować ?

Że swoje prywatne porachunki załatwia na swoim prywatnym gnojowisku ?

Widzisz i z jego pierdów tutaj i z jego zacietrzewienia, mściwości jak się po RSie woził - zakładał wątki żeby go piętnować bo sprzedał karta za 180 - alleluja !

Miałem rację że ten projekt nie przejdzie przez forum, bo jak by były FOTKI PCB to by dalej wymyślał pierdolety jak teraz, że nie robił sam, że projekt z postscripta i by się zabawiał kosztem chętnych na klona dla łechtania swoje zawiści - to mu się należy uświadomić, że jego mściwość i stronniczość widać, i że nie był on taki kryształowy jak się próbuje prezentować.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Marca 2019, 21:54 »
Rs2232 zadal abym przedstawil to i owo odnosnie mojego zasilacza = ok.
Admin forum weryfikuje czy uzytkownik mowi prawde = nie ok

Kazdy moze sobie ocenic sam.
Ps. Czy mam byc z siebie dumny, ze na nienawisci do mnie, wegi wraz z rs2232 ulepili sd-box alike? W miedzyczasie jednak nie daja rady uruchomic z gotowca klona 1581, jest mi w chuj smutno. Na szczescie oryginalne goldeny sie zachowaly w rekach rs2232 ;)

Ps. To nie ja podjebalem rs2232 do first star software, ze na golden cartridge boulder dash jest nielegalna kopia, ale chyba dlatego na pozniejszych egzemplarzach unikatowego goldena z epoki gra wystepuje jak bd.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Marca 2019, 22:09 »
Czy ty naprawdę nie rozumiesz ?

To forum już wtedy było gnojowiskiem i ze wstrętem się czytało twoje i kisiela występy. Rzygać się chciało, jak się na to patrzyło.

Pojawiła się jedna, jedyna ciekawa i wartościowa rzecz a TY zabawiłeś się kosztem kilkunastu chętnych żeby wygrać swoją prywatną wojnę z RS'em na swoim prywatnym forum. Na 1000 innych sposobów mogłeś wojować z RS'em ty wybrałeś sposób ze swoją naturą zgodny - najbardziej chamski i prymitywny.

I CO ?
WYGRAŁEŚ ?
POLEPSZYŁO TO STAN TEGO WYSYPISKA ?

Dla przypomnienia twój post do hobocti "ty takie mam do ciebie przesłanie..." - chociażby za to - jedno z wielu - NALEŻAŁA CI SIĘ TA USTAWKA OD RS'a  DO PIONU - chociażby za to. Okazało się że nie tylko ty możesz robić komuś gnój, ale tobie też ktoś może...

I chyba nie byłeś zbyt zadowolony jak to tobie ktoś robił gnój, a nie ty komuś prawda ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Marca 2019, 22:27 »
chcialbym wygrywac dyskusje na argumenty i konkrety a musze sie meczyc z "kazdy sobie moze ocenic" wanna be prawilniakami :)

niestety dalsze pisanie z toba jest jak tarzanie sie w gownie :) rozsadny czlolwiek sprawdzi, ze to co pisze ja opiera sie na faktach i logicznych wywodach, chronologicznie poprawnych. Jesli jedyna ciekawa rzecz na forum to nieuruchomiona plytka od klonu 1581, to slabo troche.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Marca 2019, 22:30 »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Marca 2019, 22:34 »
A tutaj jest uruchomiony klon:

http://www.c64.cz/index.php?recenze=hardware64_replika_1581

czlowiek z honorem, wyslal mi takiego maila:

I suppose you saw my article about DD-001 floppy:

http://news.ide64.org/2018/11/floppy-drive-tib-plc-dd-001-drive-2001.html

Can I ask, is there any progress in FD2000 reverse engineering? I have an idea how I can help. It is a "workflow" which I used for the DD-001. Don't be afraid, I don't want your drive

- I took detailed photos of PCB, both sides, with removed components from sockets.

- Then I underlayed these photos in Acad drawing and sketch all paths and holes, which are noticeable from the photos.

- The most difficult part was complete the paths under components, with magnifying glass and multimeter. You don't need Acad, you can print a PDF and draw manually.

- When the drawing of PCB is finished, is possible reconstruct the schematic and try build a prototype etc.

What do you mean, could we try it? You will make the photos, I will sketch the PCB, you will complete the path and the I will reconstruct the schematic..?

a RS2232 chcial po prostu zrobic projekt razem w stylu Kisiel tj wyludzic ode mnie ta stacje dyskow i hgw co by sie z nia stalo :)

no ale co ja moge, pisze prawde, przyjdzie Canga i powie ze szkaluje :)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Marca 2019, 22:36 »
[...]
niestety dalsze pisanie z toba jest jak tarzanie sie w gownie :)
[...]

I pisze to prymityw, który przyklejał komanczowi "jednolinijkową kurwę" - O IRONIO

[...]
 Jesli jedyna ciekawa rzecz na forum to nieuruchomiona plytka od klonu 1581, to slabo troche.

Nie nie wuja - nie wkręcisz nikogo do robienia klona 1581

Jak w tytule wątku
"W PODZIĘCE DLA RAFA ŻE NIE MA KLONÓW 1581"

To twoja wina i ty osobiście zgnoiłeś ten projekt.
Teraz przełknij gorzką pigułkę i zaprzeczaj, że przecież to nie TY

edit:

ups - już pisałem załóż sobie wątek "PRZEDSTĘPSTWO", czy "JAK RS CHCIAŁ MI ZAJUMAĆ DRIVA"... "JAK NIE ZROBIŁEM KLONA FDxxxx"

« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2019, 22:40 wysłana przez wegi »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Marca 2019, 22:47 »
No coz, jesli odpowiadalo ci to, co pisal i robil komancz, to faktycznie mozesz miec problem w komunikacji rowniez i ze mna.

Offline Reufan2

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 17 Marca 2019, 22:55 »
Moi drodzy: zostawcie Raf'a, Kisiela oraz Buddę w spokoju. Proponuję już nie ruszać dalej tematu: to są ciężko chorzy ludzi, którzy ewidentnie potrzebują pomoc lekarskiej. Każdy kolejny post ich tylko nakręca. Oni już się popisali wielokrotnie i nie ma sensu udowadniać, że jest inaczej. Kultura Raf'a i Kisiela prezentowana na tym forum jest tylko dowodem na to, że Raf jest ciężko chorym człowiekiem potrzebującym natychmiastowej pomocy. Dlaczego? Dlatego, że pozostawienie forum w trybie RO zabezpieczy dla świata jego wypowiedzi: niezgodne ani z kulturą cywilizowanych ludzi, ani z netykietą ani często z prawem. Każdy normalnie myślący człowiek by to skasował, żeby za jakieś 5-10 lat mieć carte blanche i zacząć od nowa, bo ludzie może zapomną. Upajanie się swoimi wypowiedziami na forum to tylko kolejny objaw chorobowy.

Dlatego wyciągnijmy rękę do tych kolegów: zaprzestańmy pisać, to im pogarsza stan. Jeśli ktoś ma kontakt do bliskich tych osób, należy ich jak najszybciej poinformować o stanie psychicznym członka ich rodziny. Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy już po Waszej terapii i będziemy mogli porozmawiać zupełnie spokojnie. 

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Marca 2019, 00:29 »
Fajnie ze wpadles. Myslalem, ze to jakas odsiecz dla wegiego, ktory juz zatonal a to jednak tylko jeden z obserwatorow igrzysk :)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Marca 2019, 10:43 »
(*) jeśli rozdawanie "hatów"

oj rozdawanie było modne zanim raf zechciał monetyzować te cudze pomysły.
(decrunch w black moon)

ubijałby takie projekty xd

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Marca 2019, 10:47 »
jesli odpowiadalo ci to, co pisal i robil komancz

ty chyba jednak byłeś na otwarciu.