Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jak poliżesz to ja sprzedam  (Przeczytany 3895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Re: jak poliżesz to ja sprzedam
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Lutego 2019, 01:22 »
piłem grzecznie wudeczkę (najlepiej) więc nie pamiętam.
siedem lat laga? gratulacje, widocznie mocno przeżyłeś.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Lutego 2019, 09:38 »
Byl to problem, bo potem ludzie z niemiec nie chcieli na party do pl jezdzic, teraz niektorzy sie tak mocno uginaja, zeby sciagnac na party obcokrajowcow, moze wystarczylo by ich nie ploszyc?

Idziemy wszak malymi krokami, we wlasciwym kierunku, do wytlumaczenia genezy "milosci" do mnie kolejnej osoby, z ktora konflikt wynikl na podlozu pozascenowym, co niedziwne chyba, jesli spojrzy sie na jej scenowe cv na csdb, stay tuned waiting for smart reply from... Mr xd.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lutego 2019, 11:05 »
konfabulacja, nie ma żadnego konfliktu.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lutego 2019, 15:31 »
Ekumenizm Kisiela powala.
Zechciej rozwinac, bo nie wiem o jaka/jakie religie chodzi?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Lutego 2019, 18:16 »
W kazdym razie, jest to mega satysfakcja, jesli robisz impreze z pasji i zajawki, wolontaryjnie, nie dla poklasku a dla idei, dopinasz do konca mimo przeciwnosci losu i mozesz sobie potem po wszystkim spojrzec w twarz w lustrze, patrzysz na takie wpisy jak końmęcza, na to przedszkole na c64scene, na rw i myslisz... Kurwa, co za bagno ale na szczescie nie jestem jednym z nich.

Mysle, ze moge isc dumnie przed siebie i zejsc ze sceny (polskiej) , niepokonany.

Zasadniczo jeszcze kilka postow i bede gasil swiatlo, ciesze sie, ze komancz tu pisze, gawiedz myśli, ze mnie opetalo a ja przeciez tylko prawde pisze, wiec Yugorin ma obraz co mu na party wjedzie, dzieki chlopaki za wspolprace i ze tanczyliscie jak zagralem, zadam jeszcze pytanie retoryczne: czemu yugorin od rafa powinien nie przyjac nagród na party a jednoczesnie zachowac kaske od sudiego, ktory udaje, ze jest na scenie raz do roku (srednio) jezdzac na party zazywac substancje psychoaktywne?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Lutego 2019, 23:14 »
Sudi mial do mnie problem o rzekomy rasism, homofobie i inne rzekome anty LGBT, przewrotnie okreslilem moderatorow na csdb - tez sie podobalo (komanczowi chyba tez), jak zaczal pisac brednie w stylu komancz dostal bana, po czym usunal mnie ze znajomych na FB = kazdy moze ocenic, jak dla mnie piaskownica? Ile w tym demosceny? :D (swoja droga komancz zostal tutaj sam, po to zeby tu za duzo smietnika nie bylo, 3ch smieciuchow za bardzo przeslanialo by watek glowny a tak to .. jeden tresciwy, drugi komancz, fajnie sie przeplata, czekam na wiecej!)

Chcialem sie jeszcze odniesc do tego, dlaczego w ogole odbyto SP9.

Po SP8 noise z kisielem wymyslili, ze mnie sie zmarginalizuje a na front pojdzie odyn (zabawne, podlaczylem sie do rozmowy na google hangouts i sie nie zorientowali ze ja to slysze, jak to ustalaja xD), noise poszedl rezerwowac lokal w niediele konczaca SP8, byc moze pod sielsie, byc moze pod riverwash - chlopaki wody w usta nabrali probujac ze mnie zrobic oblakanego tworce teorii spiskowych no ale z drugiej strony mieli sie przyznac ze sa chujami.... no jakbym taki numer komus probowal odpierdolic to sam bym chyba tez udawal ze sie nic nie dzieje ale chyba nie bylbym w stanie takiej intrygi uszyc, ja po prostu zawsze chcialem robic party a nie ruchac "przyjaciol" czy wbijac sie w kola adoracji.

Takze ten tego... zarezerwowalismy lokal tak naprawde tylko po to, zeby ludzie chcacy defuckto odyna i mnie sprowadzic do roli marionetek, nie wjechali do undergroundu. Serio, nie chcielismy jej organizowac, stad powstal warunek aby zebrac 1000zl na zaliczke albo impreza sie nie odbedzie, tak tez przekazalismy temat szefostwu lokalu, rozumieli nasza sytuacje :). Dyplomatycznie - kasy nie zbiora, imprezy nie bedzie, buraki beda cieszyc ze mi sie nie powiodlo, ze beda we mnie jebac i szydzic a ja raczki czyste, problem sie rozwiazal sam, i spokoj, robic swoje. Nie chcieli imprezy to nie ma :) Prawie sie udalo, bo Yugorin jest wporzo i tak sie przejal, ze rzucil brakujace pieniadze xD i co ja mu mialem powiedziec? stary, zartowalismy.... ?

Gdy okazalo sie, ze chlopaki juz nic nie zwojuja (mielismy papiery na lokal na 2018r), to noise zaczal we mnie srac (jakies tydzien-dwa po SP8), inni z bolem dupy do mnie tez naskoczyli, problem z grupy arise sie tez pojawil :) (choc problem mieli efektywnie z buractwem kisiela to dojebali sie do mnie...) i tak suma sumarum czlowiek jebal sie wiele miesiecy przed SP8 z manipulujacym kisielm i noisem, ktorzy za wszelka cene chcieli backdoorowac feia, zachowywali sie jak gnojki a trzeba bylo zacisnac zeby i stawiac dobro imprezy ponad podzialy a niedlugo po imprezie zbiegi okolicznosci wylaly gowno i w rodzimym bagnie :) nikt nie mowil, ze bedzie prosto :) Drugi raz nie bylo by mnie juz stac na takie poswiecenie, odszedlbym i powiedzialbym chlopakom zeby sobie to party zrobili w dowolnym gronie pod dowolna nazwa i mnie do tego nie mieszali :)

wracajac do sp9 - Od samego poczatku latalo mi, czy plujacy na mnie ludzie nie znajacy sytuacji, nie chcacy jej znac czy miziajacy sie czlonkami w grupach adoracji wzajemnej beda na mnie psy wieszac czy beda mi przypnac jakies latki, szydzic, dzialac na szkode imprezy, jak sie juz okazalo ze trzeba bedzie jednak impreze zrobic.... mialo byc na luzie, dla funu i nie poplynac finansowo. Party minimum. Sukces - Udalo sie :) (komancz wie lepiej, ze bylo chujowo ? xd)

Dziekuje w tym miejscu wszystkim, ktorzy przybyli na impreze pomimo podzialow i gowna na mnie wylanego, niektorzy podobno nawet w ostaniej chwili plany zmienili, zeby pojawic sie na imprezie!

pozdro tez dla ludzi, ktorzy przyszli do ogrodka, zeby nie placic wejsciowki i zdawac relacje lepszym kolegom jak to bardzo chujowo jest na imprezie. Jestescie wielcy, dla niektorych, tych "lepszych" zapewne.

Nie pamietam czy juz o tym wczensiej psialem czy nie, wszystko napsiane na swiezo, teraz, z glowy, Czulem wielka potrzebe wyrzucic to cale gowno z siebie, czuje jakbym przezyl katharsis, jakbym przestal kapac sie w wannie z gownem i w koncu poszedl do czystej cieplej wody (dzieki ikci za wlasciwy cytat). Watpie niestety aby to co tu napisalem bylo dobrze odczytane ale mnie jest przynajmniej teraz lepiej. Pozdro dla kumatych.

Kolejnym etapem jest zaprzestanie dzialanosci forumowej na c64power, gdyz pragmatycznie trzeba alokowac zasoby tam, gdzie beda kielkowac :)

Elban, mozesz sie nawet masturbowac analnie moimi nagrodami, jesli tylko sprawiac bedzie to radosc! Tylko za co wygrasz ten zasilacz? :D

Jesli ktos sie jara komanczem to podobnej jakosci tresci znajdzie na FB: PAPRYK WEGE

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Lutego 2019, 12:00 »
tyle razy pada tu moja ksywa że zgaduję - baaaaardzo chcesz się kolegować. pomogę: kup sobie w końcu prawdziwego fiata to może pogadamy.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Lutego 2019, 12:38 »
Nie pomoga adidasy z klasy przejsc do klasy ale mozesz sprobowac sie czegos nauczyc, sprobuj:
https://csdb.dk/release/?id=150744

Swoja droga, na scene wstapilem poznym 2002 a juz w 2003 bylem celebrity xd

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Lutego 2019, 22:57 »
Watek ten bedzie chyba taka kronika, pamietnikiem, podsumowaniem mojej dzialalnosci scenowej, przeplatanej wprawnym komentarzem szanownego kolegi, starszego stazem i miazdzacego doswiadczeniem

a kurła, jak juz mnie wzielo na wspominki ostatnio.... jak czlowiek z 10 lat temu sprzedal raptem 20szt xu1541 na referencyjnym PCB (https://spiro.trikaliotis.net/xu1541) to "koledzy" z prawdziwszej demosceny c64, na wodzy z kisielem i elbanem robili z czlowieka... zlodzieja xD byl swego czasu watek... moze nawet sie cos ostalo na c64scene, czy przepadlo z tzw "forum cactusa"w sumie szkoda mi czasu na szukanie. Byl taki projekt, xu1541 dla kazdego po kosztach (przypomina to komus cos/kogos? :D), od rafa mozna bylo kupic od reki lub czekac na prawdziwy scene certified produkt ponad rok, ale szacun ze projekt dopieto, kazde dopiete przedsiewziecie zasluguje na uznanie, nawet jesli pobudki sa trudne do ogarniecia. Cos sie ostalo tutaj: http://www.wiki.projekt64.filety.pl/doku.php?id=projekt64:xu1541

Po latach komancz tlumaczy w swoich obszernych wypowiedziach, ze GPL sie uzywa a nie marudzi, ze ktos na GPL zarabia, ktorego bożka sluchac?

moze zaczne pisac kronike demosceny nowego millenium? temat szerzej opisany:
http://www.cactus.jawnet.pl/attitude/?action=readtext&issue=10&which=9

Mozna by do tego jakis epilog dopisac ale w sumie watpie aby kogos to obchodzilo, ma byc tanio, za pol ceny tak w 2009 jak i w 2019 xD

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Lutego 2019, 18:18 »
W kazdym razie kisiel, drugi raz probuje sie dowiedziec o co chodzi, nie masz bana wlasciwie po to, zeby moc napisac cos w temacie silesia party a ty potrfisz najwyższej wulgarnie kisielowac na kb777 a jak jest konkretny temat to z rozmowcy probujesz wariata robic. jest roznica miedzy tarciami wywolanymi roznica zdan i pisanie pierdoletow a bycie kisielem vide:

North 2003 (nasze pierwsze spotkanie live i ciekawe kulisy)
Kopiowanie zawartosci mojego komputera podczas prowadzenia karaoke na silesia party
Kreowanie na zlodzieja z powodu oferowania czegos gpl
Wkrecanie mnie w organizacje sp8, chuj wie w jakim celu (po co raf, skoro mozna zrobic impreze bez xd, nowy sklad, nowa nazwa)
No i kisiel jest tchorzem, ktory nie chce z jakiegoś powodu podjac tematow niewygnych, tradycyjnie odwracajac kota ogonem.

Pewnie by sie jeszcze jakies ciekawostki przypomnialy...

Kisiel przy tym twierdzil, ze nie jest na scenie (sic!) i nie jest tez organizatorem party ale za sznurki probowal ciagnac.. Trudne sprawy :)

Pewnie w tym watku nie odpiszesz juz i pewne sprawy pozostana tylko w sferze moich domyslow ale serio zastanawia mnie po co byc takim bydlakiem :)

Takze... Pisanie jednolinijkowych popierdolek nic nie kosztuje, organizacja party to wysilek, czas, pieniadze i w caloksztalcie moge tylko tyle powiedziec, ze nie chce miec w przyszlosci z kisielem nic wspolnego ale juz cbyba kiedys o tym pisalem.

Z kisielem podczas organizacji nie bylo partnerstwa ani normalnej rozmowy, tylko caly czas probowal manipulujac, wywierac wppyw aby cudzymi rekami uzyskac sobie zamierzone cele, niezaleznie od ich przydatnosci, moze noise nie jest takim złamasem, tylko kisiel go urobil? Chcialbym w to wierzyc...

W zasadzie tylko winny sie tlumaczy, tak mowia ci "uczciwi", nieslusznie banowani... Wiec kisiel pewnie pomilczy :)

Czy w swietle 'winny sie tlumaczy' powinienem sie tlumaczyc, z dwoch wyrwanych z konteksty slow, "celebryta" i "lustro" :) niech strace:

Celebryta - z przymruzeniem oka - dotyczylo zartobliwego tekstu mi poswieconego w jadzie kielbasianym, ktory to mag poziomem znacznie odbiega od tresci pusanych przez cisnacego mi rzekomo zartobliwie goscia. A lustro... Czystego sumienia, swiadomosci uczciwie wykonanej pracy i zaangazowania przy organizacji party niezaleznie od dyplomatycznie rzecz ujmujac nieprzychylnych mi opinii :) niestety tak malo osob tutaj o cokolwiek pyta a tak wiele dokonuje dosc ciasnych zalozen.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Lutego 2019, 20:45 »
Post od ikci, nie chce mi sie manglowac z przenoszeniem/mergowaniem

(...)
... a potem wewnętrzne dramaty, tęsknoty i pragnienia - jak to napisałeś, celebryty - rozgrywane jak w lustrze na łamach forum.

Niesamowite... Przeczytałem to i pomyślałem sobie, że już gdzieś to widziałem, albo wyobrażałem sobie, a może słyszałem... ???
I mam ! 

Vigil in a wilderness of mirros by Fish  :) (czuwanie na pustkowiu luster)

(...)

Posłuchaj mnie
Po prostu mnie wysłuchaj
Jeśli mógłbym prosić o waszą uwagę
Po prostu uciszcie się, żeby posłuchać głosu z tłumu
Jestem zagubiony i nie rozumiem
Wiem że czujesz to samo i zawsze chciałeś to powiedzieć
Ale nie dostałeś szansy
Byłeś tylko głosem z tłumu

Już nie wiem, co się dzieje
Już nie jest to jasne
Nie potrafię odróżnić dobra od zła
Po prostu nie rozumiem
Siedziałem tutaj myśląc jak wymienić nowy świat na stary
Jak zmienianie kanałów w telewizji
Albo błota, w którym tkwimy, na złoto

(...)

Czy jest ktoś tam na górze, kto mógłby zrzucić mi linę?
Tylko trochę pomocnej dłoni, tylko trochę zrozumienia
Tylko trochę odpowiedzi na pytania, które mnie otaczają teraz
Czy jest ktoś tam na górze, czy mógłby zrzucić mi linę?

Tylko trochę wzoru do naśladowania, bym potrafił odróżnić zło od dobra
Tylko kilka odpowiedzi na pytania, które zadaję
Wciąż czuwam na pustkowiu luster
Gdzie nic nie jest takie jakie się wydaje
Stoisz tak blisko, ale nigdy nie zrozumiesz
Ponieważ wszystko co widzimy wcale nie jest takie jak się wydaje,
czy jestem ślepy?
(...)

Mam nieodparte wrażenie, że Comankh trafił w punkt. Od ponad roku, nasz kolega i szef Raf, usiłuje nam coś przekazać.
Dwoi się i troi, gada do tłumu, wymachuje rękami, krzyczy, ale tłum go nie rozumie, nie usiłuje wysłuchać, ogłuszony
hałasem swojej własnej wrzawy. Nikt go nie rozumie. Czy naprawdę NIKT ?  Podobno są tacy, którzy w prywatnych wiadomościach
popierają Rafa.
Dlaczego siedzicie cicho? Czego się boicie? Odezwijcie się !   Wytłumaczcie nam, ciemnemu ludowi, o co Rafowi właściwie chodzi.

EDIT:
i moj komcoi:

Coz, wyrywanie slow z kontekstu, zamiast spojrzec na ogol tresci i odzywanie sie tylko wtedy, gdy flow jest "sprzyjajcy" ...  W punkt

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Re: Ciekawostki aukcyjne 2019 !
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Marca 2019, 19:31 »
Niekoniecznie, lubię niziołków pokroju 777. On myśli że troluje a ja sprawdzam jak bardzo. Cmk bym kazał polizać łokieć, bo szacun dla troli musi być. KB777 to wielokrotnie niski niziołek który walczy w hierarchii o bycie dalej od dupy i włosów ale mu stanowczo nie wychodzi. Koledzy muszą go klepać bo dobrze gada ale to robią ze wstrętem.
PS: określę usera jako 3xP, pocieszny posłuszny pomijalny.
Kisiel, a ty umiesz polizac kutasa?

W zasadzie to po sp8/sp9 najbardziej zaskoczylo mnie to, ze na c64scene wylano na mnie tyle gowna a nikt nie zapytal co jest grane mnie samego, w swietle tego chyba tez trudno oczekiwac, zeby ktos merytorycznie zechcial polemizowac tutaj, kilka osob mi dalo do zrozumienia, ze sam sobie winien jestem, bo kisiela znam nie od dzis i powinienem wiedziec na co go stac. Najprosciej wszak przypiąc ofierze etykietke frajer ale ja sie ostatecznie nie dalem wyruchac ani tez nie przywlaszczylem sobie pieniedzy, ktore kisiel zadal po imprezie, choc moglem to zrobic bez zadnych konsekwencji, bo o ile kisiel sie zabezpieczyl zeby zadnycb pieniedzy mi nie przekazac w gotowce (sam placil z konta za ten pseudo-sponsoring, ktorego warunki ulegly zmianie, kiedys wspominalem) , to nie zabezpieczyl sie na ewentualnosc taka, ze nie zgarnie hajsu w gotowce na miejsu po party, wiec moglem go wyjebac po calosci, tak w ramach podziekowania za wspolprace na "godnym" poziomie, poniewaz nigdzie nie bylo zadnych sladow transakcji pomiedzy mna a nim z racji tego ze umowa lokalu byla na mnie i odyna a na od kisiela przelewow zadnych nie mialem i nie bylo zadnych papierow/umow miedzy nami, to w sumie... Mozna ci kisielu drogi odjebac walek godny ciebie samego, no ale czy bedac taki jak ty... Czulbym sie z tym lepiej? W zasadzie z tym sp9 to tez niezle mozna bylo potrolowac cie, np znow umowe podpusac tylko ja i odyn, wziac jakos od kisiela hajs bez trackingu a potem kazac wam spierdalac xd

No ale to tak sobie mozna teraz fantazjowac :) nie jestem takim bydlakiem, zeby traktowac ludzi jak kisiel :)

Z takich ciekawostek - nie wierzylem, ze kisiel na ktoryms foreverze zniszczyl komus sprzęt ale sa osoby, ktore naocznie widzialy, ze to sie faktycznie stalo, nie ma sie co dziwic, ze poszedl za to ban.

Ja wszak chyba jestem piersza osoba zbanowana na demoparty, choc nikomu nic nie ukradlem, nie zniszczylem, nie zdemolowalem lokalu itd, normalnie trudne sprawy, dlaczego ja? ;) cbyba chodzilo o epitety rzucane w impreze i ludzi :) oficjalnie nie wiem.

Ciekawostka kolejna, w klimacie rw18 jest tez taka, ze nie moglem wejsc do srodka lokalu, ale real party is outside wiec efektywnie ban byl nieaktywny, gdyz ogrodek nie byl wynajety exclusive, wiec scena mieszala sie z tubylcami randomowo a mnie nikt nie wywalil za plot. Oczywiscie dla niektorych problemem to nie bylo podczas gdy problematyczny byl na sp bar otwarty dla wszystkich, czy piatkowy koncert na sp8 dla wszystkich - takze spoza sceny, nie slyszalem krytycznycb glosow o garden party na rw ale sadzac po wizytacji podczas sp9, gdzie byla wizytacja w ogrodku piwnym... A w sumie, kazdy sobie moze ocenic...

Dzisiejszy wpis malo konkretow, duzo pierdoletow.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Ciekawostki aukcyjne 2019 !
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Marca 2019, 21:54 »
Niekoniecznie, lubię niziołków pokroju 777. On myśli że troluje a ja sprawdzam jak bardzo. Cmk bym kazał polizać łokieć, bo szacun dla troli musi być. KB777 to wielokrotnie niski niziołek który walczy w hierarchii o bycie dalej od dupy i włosów ale mu stanowczo nie wychodzi. Koledzy muszą go klepać bo dobrze gada ale to robią ze wstrętem.
PS: określę usera jako 3xP, pocieszny posłuszny pomijalny.
Kisiel, a ty umiesz polizac kutasa?

Nie, ale potrafię wsadzić tak głęboko że KB777 zamknął ryja. Co też się stało. Oczywiście mógłby cierpieć za miliony aby inni mogli kupić za pińć euro ale cóż, Egoista.

Natomiast Tobie mogę tylko powiedzieć że większość bredni wskazuje na to że nie wiesz kiedy ze sceny zejść, jak zarobić pieniądze i czerpać przyjemność z bycia. Możesz się obruszyć i być tępym chujem którego głaszczą pseudo przyjaciele. To co było nie ma znaczenia, nawet jak miałbyś 5% racji.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Marca 2019, 23:41 »
Coz, staralem sie wejsc w skore galla nieanonima, kazdy moze napisac, ze to brednie bez jakichkolwiek kontrargumentow ale doswiadczenie na tym forum zdobyte w ostatnich dwoch latach pokazuje ze klamac mozna bezkarnie a jak czlowiek probuje tlumaczyc jak jest naprawde to tylko czas traci... moze faktycznie jestem tepym chujem, bo ile mozna jebac glowa o mur, to "wielkie" demoscenowe srodowisko jest w pewnym stopniu jak obiezywiatowcy wciagajacy alko w basenie taniego hotelu, z selfie na fejsa, opowiadajacy pierdolety jacy to oni swiatowi :)

Pozdrawiam serdecznie i zycze slodkiego milego zycia, bez glodu, chlodu i picia i zeby na party obrodzilo dojechanymi pracami z wysokiej polki. I zeby byl prawdziwy friendship, dla wszystkich, a nie tylko "dla swoich".

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Marca 2019, 11:22 »
Nie wiem czemu miałoby mi zależeć na tym, żeby Kisiel za 5 ojro sprzedawał UK. Jakby i dopłacał, to mnie to ani grzeje ani ziębi.
-profil nieaktywny-