Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Moonshine Dragons  (Przeczytany 5921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Moonshine Dragons
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lutego 2019, 15:36 »
Nie wiem czy to co napisze, to (wystarczajace?) znizanie sie do poziomu "kolegow" z c64scene (polecam http://c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&p=38226#p38219 )
Wspaniala informacja jest, ze SUDI wsparl party with undisclosed amount of money, wypada czasem odkupic swoje winy - pieniadze tez sa dobre, jesli nie ma sie nic do zaoferowania (vide https://csdb.dk/scener/?id=7452 )

Natomiast do jednolinijkowego komancza ze sceny A mam tez pytanie, czy czules sie jak smiec gdy zajales pierwsze miejsce skanem vs hand pixelled image by Odyn https://csdb.dk/release/?id=122052 ? Samo to, ze byly takie a nie inne wyniki - coz, demoscena, demokracja, destylacja. Natomiast to, jak zachowywales sie przed ogloszeniem wynikow vs to jak zachowywales sie po (zupelnie jak https://pl.wikipedia.org/wiki/Ręka_Boga ) i niesprawiedliwy podzial nagrod, gdzie zgarnales wszystko za #1, a Odyn za #2 nic nie dostal (m.in wyjatkowe C=ONE) ... jak to mowia, kazdy sobie moze ocenic, moze wypadalo by jednak byc bardziej kolezenskim i sie czyms podzielic z kolegami :D

Na grawitacji w zeszlym roku nie udalo mi sie nic wygrac za moja gierke na c64 ale czlowiek, ktorego widzialem pierwszy raz w zyciu podzieli sie ze mna ksiazka ze swojej puli nagrod!

Keep the scene alive, dzisiaj z Odynem dyskutowalem co wydajemy na party, jestem dobrej mysli :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Lutego 2019, 16:43 »
Sorry i ja mniej więcej do tego odnośnie, co Raf napisał wyżej !!! Ja na pewno podzielę się nagrodą na MoonshineDragonsParty ze wszystkimi uczestnikami, wszystko rozdam, a jak wygram jakieś pieniądze to wszystkim stawiam browary. Praca będzie ciężka bo nie tylko kod, ale jeszcze muzykę muszę napisać, ale jest szansa, że wystawie na party w Opolu demo na jednej stronie .D64 dogrywane i dekompresowane w locie (realtime). Jak na razie to jeden grafik zdołał wesprzeć demo swoimi pracami, a jest ich dosłownie "trzy". Chociaż czasu jeszcze sporo do maja 2019, więc może coś się jeszcze narysuje, kto wie? Pozdrawiam

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Lutego 2019, 17:01 »
czy czules sie jak smiec

korzystając z technik multimedialnych - przy tobie zawsze.

niesprawiedliwy podzial nagrod, gdzie zgarnales wszystko za #1

no nie wierzę że ktoś będący orgiem niejednego party może być tak spierdolony żeby za otrzymane nagrody obwiniać je odbierającego :D.
afair dali mi jeszzce wtedy przez pomyłkę coś (soft, hw, nie pamiętam) co skwapliwie oddałem. pewnie moja wina że trafiło to potem nie tam gdzie ty byś sobie życzył :*

moze wypadalo by jednak byc bardziej kolezenskim i sie czyms podzielic z kolegami

miłość chrystusowa niech ci wystarczy. albo buddowa.

c-one oczywiśćie - możesz odkupić i dać komu uważasz za stosowne.

podzieli sie ze mna ksiazka ze swojej puli nagrod

straszne.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Lutego 2019, 17:02 »
Czasu do party malo, piekne nagrody, widokow na prace nie ma a najbardziej szczekaja psy, ktore licza na flaszke w kolku adoracji i dodatkowe nagrody w konkursie przeszkadzaja chyba dlatego, ze nie bedzie jak ich zdobyc za picie wodeczki!
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Lutego 2019, 17:05 »
zeskanusie sie, wygra sie. jak bedzie 3 miejsce i uśmiech organizatora to trudno, kapelusz, ulica i pryta zamiast wyborowej.

(logika podpowiada że po rozdaniu nagród jedzie się do domu, a nie pije na pplace, gamoniu)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Lutego 2019, 17:07 »
niesprawiedliwy podzial nagrod, gdzie zgarnales wszystko za #1

no nie wierzę że ktoś będący orgiem niejednego party może być tak spierdolony żeby za otrzymane nagrody obwiniać je odbierającego :D.
straszne.
Ciezko rozmawiac z kims, kto cytuje fragment zdania wyrwanego z kontekstu i usiluje do tego dorabiac wlasna wizje, czy to może być ktoś spierdolony ? Z pewnoscia sa tu ludzie, z ktorymi mozna tak podyskutowac (np watek o zasilaczach klarownie ich wylania) ale ja nie mam czasu.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Lutego 2019, 17:10 »
Czasu do party malo, piekne nagrody, widokow na prace nie ma a najbardziej szczekaja psy, ktore licza na flaszke w kolku adoracji i dodatkowe nagrody w konkursie przeszkadzaja chyba dlatego, ze nie bedzie jak ich zdobyc za picie wodeczki!

Nie to, że propsuje tutaj kogoś, ale Jammer zrobił ciekawą rzecz, że dobry pomysł i design (synchronizacja z muzyką) potrafi niekiedy zastąpić setki linijek kodu, więc zawsze jest szansa na wygraną !!!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Lutego 2019, 17:12 »
zeskanusie sie, wygra sie. jak bedzie 3 miejsce i uśmiech organizatora to trudno, kapelusz, ulica i pryta zamiast wyborowej.

(logika podpowiada że po rozdaniu nagród jedzie się do domu, a nie pije na pplace, gamoniu)
Jesli nagrody zostana rozdane szybko po konkursach, to mozna miec jeszcze przyzwoity zapas czasoprzestrzeni na wyborowe trunki, nie trzeba przeciez w srodku nocy jechac do domu :)

To jednak w duzej mierze zalezy od systemu glosowania, Yugorin, czy bedzie on elektroniczny, aby koledzy mieli wiecej czasu na "swietowanie"?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Lutego 2019, 17:14 »
ależ Rafau, mnie nie dziwi że ni mosz czasu.
z uzasadnieniem tego co napisałeś nt. obowiązków zwycięzcy jest jak z dzieleniem przez zero.

carrion wygra, ja wystawię skan który zajmie ósme miejsce więc będzie miał obowiązek kupić mi osiem piw.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Lutego 2019, 17:19 »
W GoatTracker na pewno pod koniec kodu player'a z poziomu ASM, są gdzieś trzy bity odpowiedzialne za numer instrumentu grany z patternów, na jednym z trzech kanałów SID'a, o tym mi napisał autor programu Cadaver na innym forum

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Lutego 2019, 17:35 »
W zasadzie o nagrodach rozmawialem z Yugorinem juz dawno temu, pierwotnie nawet zakladalem, ze nie bede sie z nimi ujawniac (spodziewalem sie, ze podludzie beda ujadac), ze beda pokazane dopiero na party place aczkolwiek ostatecznie zdecydowalem o ujawnieniu informacji, ze jestem sponsorem, publicznie - jak dotad bylo to praktykowanie na X'18, Grawitacji, Retrokomp, ktore wspieralem (wiecej imprez nie pamietam).

Jest to trudny temat, w koncu kiedys na Silesia Party byly ksiazki Ramosa jako nagrody i Elban wraz z najprominiejtszymi w tym srodowisku kolegami rysowali w nich symbole czlonka flamastrem, ale to przeciez nie swiadczy ani o tej ksiazce czy Ramosie, kazdy sobie moze wszak ocenic ale piszcie dalej, przeciez Yugorin powinien miec swiadomosc dla jakiej grupy docelowej robi impreze, powinien sobie tez postawic pytanie dlaczego Bober robil Silesia Party tylko raz :)

Na ktorejs Silesii w Czeladzi ktos pasta do zebow wymalowal swastyki na samochodach przybylych na party niemcow, dziwnym trafem pasta trafila takze na okulary Kisiela... oficjalnie nikt sie nie przyznal ale nie trudno zawezic liczbe "zinteresowanych" :)

Skanujacy grafik skromnie mowiacy o swojej pracy przed konkursem po czym "wygral" https://www.youtube.com/watch?v=G5VDuIKfpTw ... to o tym mowimy o nie nt. obowiązków zwycięzcy aby dzielic przez komancza i przyleglosci.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lutego 2019, 17:56 »
Po wglądzie na zarejestrowanych użytkowników MoonshineDragonsParty, wydawać by się mogło, że pojawi się wielu wysokiej klasy muzyków, więc dlaczego by nie postawić małej sceny i nie zrobić compo na seta 20 minut w dowolnym stylu np. pomiędzy C64 compo. Liczymy na stroboskopy, które sobie sami przywieziemy. Z racji, że wielu ludzi ze sceny C64 zaczynała jeszcze w latach 90-tych to akurat będzie szansa zobaczyć postęp w skali lat, bo jak by nie patrzeć to mamy rok 2019. WOW !!!

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Lutego 2019, 19:00 »
Comankh ja w tym nowym roku 2019 życzę tobie i innym wszystkiego dobrego oraz mówię "stop nienawiści", więc przelewajcie tą nienawiść może na tym waszym ukrytym forum c64scene. Szczerze mówiąc Comankh to popierałem, że tzw. retusz skanu to również sporo włożonej pracy, tak samo jak i w trakcie mojej pracy wyłonił się drugi argument, przemawiający za jej sensownością, a mianowicie  przeświadczenie o konieczności swoistej "rewitalizacji” twórczości związanej z retuszem na C64. Czasu jeszcze sporo, więc ja mogę nawet zainwestować w te kilkanaście dodatkowych kopii książek Ramos'a, jako wygrana w konkursie. Nie jest powiedziane, ale może się uda zrobić stream'a na żywo z MoonshineDragonsParty, aby zobaczył nas cały świat. PEACE !!!

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Lutego 2019, 20:27 »
Comankh stąd moje zaskakujące na pierwszy rzut oka "spotkanie" niezbyt  popularnego już twórcy z, tak modnym ostatnio pojęciem doświadczenia w skanowaniu. Wieloletnie "milczenie" wokół  twórczości Comankh'a  –  przerwane tylko na krótko domagało się, moim zdaniem, szczególnej rekompensaty w postaci ciekawego, nowatorskiego ujęcia teoretycznego. Jako takie Comankh, proponujesz w swej pracy przede wszystkim dekonstrukcjonizm i ośmieszenie (zwłaszcza w skanach). Psychoanalizę to możesz zaczerpnąć (zwłaszcza  niemiecką) oraz nowoczesną teorię estetyczną, reprezentowaną tu przez Kisiela !.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Lutego 2019, 20:49 »
'Skanujacy grafik'

raf, 2019 a ty nadal popłacz się emo o nieswoją pracę.
każdy orze jak może synek, ja z cyfrowego mimezis zrobiłem biznes na życie (zgadnij).

skoro już tak podejmujesz rękawicę redempcji to nie jest ci przykro jak wrzucasz swój graficzny crap na csdb, czy może robisz to z marzeniem o piekącym anusie groepaza?
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2019, 20:54 wysłana przez comankh »