Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jak skończyć ze sceną komputerową?  (Przeczytany 1758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Jak skończyć ze sceną komputerową?
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Grudnia 2018, 09:37 »
alko był sporadyczny na tej imprezie nie pamiętam ani butelki na sali. To z pianinem w końcu się wyjaśniło , ciekawe kto takiego kloca postawił na porcelanę ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Grudnia 2018, 13:05 »
Ja niestety nie wiem jak bylo bo w 1995 dostalem pierwszego c64 ale niektore osoby mowily mi, ze wowczas scena to byla jednak demoscena a nie alkoscena, klamali?

Z moich obserwacji to prawdziwą rewolucją na demoscenie stał się ogólnie dostępny internet. Mam na myśli tych prawdziwych ludzi z demosceny, a nie pseudo! Jak napisałem w pierwszym poście tego tematu to ja dobrze wiem, że w większości tacy są właśnie ludzie z polskiej sceny komputerowej. Różnica jest teraz tylko taka, że jak ludziom odbija po wódce to się wyżywają na forach, a na party siedzą cicho i się tylko głupio śmieją :D . Z drugiej strony każdy ma po około 40-tke na karku, więc nawet nie wypada robić to samo, co robiliśmy 20 lat temu, jako małolaci! W internecie jesteśmy anonimowi pod pseudonimami, lub 10-tkami lewych nicków, ale na pewno nie należy przesadzać, jak chyba ja to robiłem swego czasu. Nie przesadzam już tak z alkoholem tzn. w ogóle się nie upijam bo to rzeczywiście ludzie biorą później na poważnie cały ten pijacki bełkot, a że to się dzieje w internecie to nikt się nawet nie zastanawia, czy robię to świadomie czy nie.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Grudnia 2018, 03:11 »
Zastanawiał się też kiedyś ktoś nad tym, że jaki mogły mieć wpływ na życie realne scenowców w tamtych czasach (lata 90-te) np. powiedzenia koderów Assemblera, typu - "Nie ma dla nas rzeczy niemożliwych"?

alko był sporadyczny na tej imprezie nie pamiętam ani butelki na sali. To z pianinem w końcu się wyjaśniło , ciekawe kto takiego kloca postawił na porcelanę ?

...i rzeczywiście nie było ;D
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2018, 03:21 wysłana przez Buddha »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Grudnia 2018, 20:50 »
a ja zrobiłem muzykę 4 channel.

Zapożyczyłem się jeszcze u rodziny na początku 1996 roku, aby kupić Amiga 500 ze stacją dyskietek i tworzyć muzykę samplowaną w 4 channel, a niektórzy ludzie, jak ten koder, co z nimi byłem na tym party, miał już A1200, 30 MHZ, koprocesor matematyczny i dysk twardy 512 MB

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Grudnia 2018, 21:14 »
Abela używałem na 286.

PC 286 ? to może był w tamtych czasach jakiś kalkulator gabarytowy?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Grudnia 2018, 23:51 »
Zaawansowane komputery firmy Commodore to był sprzęt o jakim można było pomarzyć. Myślę, że i tak nie do końca odkryte były wtedy możliwości tych maszyn, ale przede wszystkim kreatywności ludzi i marzeń bycia na szczycie!!!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Grudnia 2018, 10:15 »
Offtop sie zrobil ale nie chce mi sie sprzatac.

Przeszla mi zajawka na scene i jakos tak obudzilem sie z poczuciem, ze tyle lat robilem cos dla srodowiska wolontaryjnie a na koniec jeszcze to bojkotowano, to juz jest chyba mocny powod zeby skonczyc z demoscena, przynajmniej ta polska? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Grudnia 2018, 21:02 »
Offtop sie zrobil ale nie chce mi sie sprzatac.
Szczerze mówiąc to byłem trochę wypity, ale nic złego się nie stało!
Przeszla mi zajawka na scene i jakos tak obudzilem sie z poczuciem, ze tyle lat robilem cos dla srodowiska wolontaryjnie a na koniec jeszcze to bojkotowano, to juz jest chyba mocny powod zeby skonczyc z demoscena, przynajmniej ta polska? ;)

Zawsze będziemy tacy sami i nigdy się nie zmienimy!!! Dzisiaj kończę ze sceną, a za miesiąc lub dwa powrót zajawki i weny twórczej.

Offline drakon

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Grudnia 2018, 08:52 »
Dzisiaj kończę ze sceną, a za miesiąc lub dwa powrót zajawki i weny twórczej.

To niestety typowy objaw choroby psychicznej.  :'(