Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Vice 3.2  (Przeczytany 772 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Vice 3.2
« dnia: 07 Grudnia 2018, 23:28 »
Dzisiaj odpalilem nowego VICE po raz pierwszy, wreszcie interface graficzny daje rade (jeden GTK3 dla win/lin/osx), mimo kilku niedociagniec polecam ;)

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Re: Vice 3.2
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2018, 17:34 »
Mam nadzieję, że doczekam czasów, gdy w naszej wersji językowej polskie znaki diakrytyczne będą wyświetlane poprawnie. :) Na razie wolę włączyć wersję anglojęzyczną.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2018, 00:38 »
Ja zawsze uzywam wersji angielskiej. Niemniej jednak porzucenie zabytkowych systemow operacyjnych oraz pozostawienie tylko sdl otaz gtk 3 jako dostepnych ui z pewnoscia pozwoli sie skupic na rozwoju projektu, zamiast na utrzymywaniu wsparcia dla systemow typu dos czy os/2 (no i jest oficjalny build dla androida)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2018, 19:43 »
Ja zawsze uzywam wersji angielskiej.

U mnie podobnie bo ogólnie w programach to często lepiej rozumiem np. menu w j.angielskim, jak w j.polskim. Serio :)