Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Problem z moderatorem  (Przeczytany 1907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
Problem z moderatorem
« dnia: 11 Listopada 2018, 21:55 »
Posprzątałeś Raf. Bravo! Wziąłeś się w końcu za moderację  ;)

Widzę, że "wyszedł spontan z dwiema pięknymi paniami + do tego dobra wódka, koks i seks do rana" to akurat zostawiłeś
dla potomnych jako doskonałe motto tego forum oraz zapewne Twojego światopoglądu.
Powodzenia!  8)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Mam problem z moderatorem
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2018, 14:27 »
Nie wiem co chciales udowodnic tym komentarzem, moze doniesiesz gdzie trzeba, ze jestem sutenerem, sudi pomoze?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2018, 19:08 »
Mój komentarz wyraża moje prywatne zdanie na dany temat i nie ma nic wspólnego z udowadnianiem czegokolwiek.
Miałem na myśli, że pozostawienie prostackiego posta (przy wywaleniu innych) ZAPEWNE jest zgodne z Twoim światopoglądem.
Zapewne nie jest równoznaczne z "na pewno" więc jest wciąż w trybie przypuszczającym. Wytłumaczę to jak najbardziej prosto:
Skoro sprzątasz to nie tylko rynek ale także usuń gówno spod tapczanu bo smród i tak będzie się roznosił mimo, że na pozór
wygląda jakby było w miarę czysto.
Sudi straszy Cię konsekwencjami prawnymi bo będąc JEDYNYM administratorem forum pozwoliłeś sobie na bezpośrednie, wulgarne
zniesławienie jego osoby (i innych osób ) co można bez problemu ścigać i domagać się zadośćuczynienia. Nie zwalisz winy na kogoś innego
bo obecnie tylko Ty trzymasz stery. Nie chcę się wciąż powtarzać bo już to kiedyś pisałem  i wiele innych osób Ci to napisało: To nie jest
Twój prywatny folwark i obrażając kogoś w tak chamski sposób, możesz napytać sobie wiele problemów.
Cieszę się, że poszedłeś po rozum do głowy i usunąłeś obraźliwe treści i mam wielką nadzieję, że wracasz do równowagi emocjonalnej
i zaczniesz być zrównoważonym, mądrze postępującym liderem tego forum - właśnie ktoś taki tutaj jest teraz bardzo potrzebny.

Nie odnajduj we mnie wroga na śmierć i życie bo to, że sobie pozwoliłem Ciebie skrytykować, nie było zamierzonym kopniakiem, lecz
próbą zwrócenia uwagi na fakt, że wcale dobrze nie posprzątałeś.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Listopada 2018, 22:46 »
Powiedzmy, ze wracam do rownowagi gdyz zamiast przejmowac sie "zyczliwymi" rodakami, po prostu robie swoje. Sudi zamiast bredzic moglby swoje scenowe portfolio rozwinac, lepiej by to wygladalo :)

A jesli spontan z dwiema paniami tak Cie razi... mam nadzieje, ze nie pojdziesz ewangelizowac nas, zamknietych polaczkow, w kierunku: alternatywne orientacje po holendersko-polsku ;) ;) ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2018, 12:19 »
A jesli spontan z dwiema paniami tak Cie razi...

Nie wiem czy forum teoretycznie poświęcone C64 jest najlepszym miejscem na opisywanie swoich sennych fantazji - nie ważne czy "po bożemu" 1M+2K czy "po europejsku" 2M+pies.
-profil nieaktywny-

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2018, 13:27 »
... postępującym liderem tego forum - właśnie ktoś taki tutaj jest teraz bardzo potrzebny.
To chyba raczej najwiekszy problem tego forum

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2018, 21:07 »
Dzieki za uznanie,
podsumujmy:
- wolontaryjne opiekowanie c64power
- wolontaryjne wspolorganizowanie silesia party, 9 razy
- zawsze pomoc w naprawach sprzetu i nie tylko
- produkcja wysokiej jakosci dodatkow do komodore
- polowanie na januszy
- tepienie jednolinijkowych filozofow
- tolerowanie kisiela ;(

to wszystko i jeszcze wiecej, suma sumarum powoduje, ze jestem smieciem, bo paru nierozganiertych ozwalem "durnymi polaczkami" i nie oddalem organizacji silesia party ekipie kisiel+rw, mrau....  :D
EDIT: no i banana zalozylem na madrale, ktory mial problem do moich produktow, bez zadnych konkretnych argumentow oczywiscie, co ofkoz przez "dociekliwych" mialo znamiona uciskania, tepienia konkurencji(?!) i niesprawiedlowosci :D :D :D
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2018, 21:10 wysłana przez Raf »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Listopada 2018, 18:12 »
Raf, nikt Ci nie każe na siłę się tym zajomować, nie rób z siebie cierpiętnika.

podsumujmy:
Oddaj, już dawno o tym pisało wiele osób, że nie nadajesz się na moda, admina. Jest wiele osób, które są i bardziej pasują na to stanowisko.

Kazał Ci ktoś? Sam wychodziłeś z inicjatywą, mam nadzieje, że ktoś normalny przejmie to i zrobi SP10 i kolejne w normalnym stylu, nie Rafowym.

Pewnie, za co pobierałeś sowitą kasę, bo za free tego nie robiłeś.

Tego nie będę komentował :)

- polowanie na januszy
Zapomniałeś napisać o największym - o sobie. Nie wiem po ch... w ogóle to robiłeś. Może z awiści, może z zazdrości, może dlatego że coś inni osiągnęli a Tobie się w życiu nie udało. Nie będę dociekać, ale wyszukiwanie a co najgorsze zniekształcanie czyjegoś nazwiska to już było skur....stwo.

Każdy jest inny i każdy w inny sposób wyraża swoją opinię. Niby jesteś taki otwarty, taki konserwatywny...
Dodanie do awatera to co widzimy jest kolejnym skur.....stwem.

- tolerowanie kisiela ;(
Jak Ci tak bardzo przeszkadzał - jesteś adminem, masz uprawnienia, jest ban. Nie rozumiem Twojego rozżalenia nad sobą.

Śmieciem nie jesteś i nikt Ci tego nie mówi, zacznij traktować ludzi tak jak się należy, jak na razie to Ty wszystkich traktujesz jak śmieci.
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2018, 18:15 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Listopada 2018, 19:40 »
Ikcii no i co z tego, że sobie z Raf'em piszemy na forum przy sobocie. Najpierw poruszasz temat kultury wypowiedzi, a następnie sam ubliżasz i zmyślasz jakieś chore wyobraźnie. Człowieku, żyjemy w 21 wieku w nowoczesnym otoczeniu multimedialnym. Powinieneś już dawno zauważyć, że w slangu i przenośni (cudzysłowie) rozmowa na forum nie jest do końca prawdziwa.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Listopada 2018, 22:58 »
W zasadzie dlugo bilem sie z myslami czy dac sie wciagnac w odpowiedz na ten komentarz, bo literek troche jest postawionych ale z czym tu polemizowac? :)

Raf, nikt Ci nie każe na siłę się tym zajomować, nie rób z siebie cierpiętnika.

podsumujmy:
Oddaj, już dawno o tym pisało wiele osób, że nie nadajesz się na moda, admina. Jest wiele osób, które są i bardziej pasują na to stanowisko.
Chetnych do przejecia jak nie bylo tak nie ma, moze jakas nominacja? :)

Kazał Ci ktoś? Sam wychodziłeś z inicjatywą, mam nadzieje, że ktoś normalny przejmie to i zrobi SP10 i kolejne w normalnym stylu, nie Rafowym.
Jest moonshine dragons :) Niemniej jednak ciekawi mnie przede wszystkim co nie tak bylo z sielesia party okiem czlowieka, ktory nigdy na sielsii nie byl, i ze scena raczej wiele tez wspolnego nie ma (chyba ze cos zle pamietam?) :) :) :) no chyba ze elitian style, wodka z kolegami i przyjebywanie sie do innych, zeby probowac w ogole zaistniec w czyjejkolwiek swiadomosci...

Pewnie, za co pobierałeś sowitą kasę, bo za free tego nie robiłeś.
Pewnie, bo powinienem je*ac za darmo, bo to hobby, najlepiej zeby jakies handlarzyny sie na mnie bogacily, to wtedy spoko :D PS. gdzie Twoja 1581 box dla mnie? xD

Tego nie będę komentował :)
I slusznie, bo co moglbys zrobic, hmm.. moze... zacytowac rs2232, ktory moich produktow w lapkach nawet nie mial a np na krakowskich retrospekcjach rozdawal pcb, zeby zablokowac mi zbyt ? :D

- polowanie na januszy
Zapomniałeś napisać o największym - o sobie. Nie wiem po ch... w ogóle to robiłeś. Może z awiści, może z zazdrości, może dlatego że coś inni osiągnęli a Tobie się w życiu nie udało. Nie będę dociekać, ale wyszukiwanie a co najgorsze zniekształcanie czyjegoś nazwiska to już było skur....stwo.
W sedno, zdecydowanie azdroszcze ludziom sprzedajacym uwalone komputery jako sprawne albo gotowce GPL bez jakiegokolwiek wsparcia dla osob, ktore udostpaniaja swoje projekty, to jest w koncu kwintesencja polskosci, szczegolnie sprzed ustawy o prawie autorskim '94, az nie moge sie doczekac co w tej kwestii opowie film "uzytki, gry, co dla ciebie" :D wiadomka, ze znieksztalcenie nazwiska jest gorsze niz sranie w innych oszukujac i wykorzystuyjac, nie umiejac sie przyznac do bledow itd, takie samoznieksztalcanie swojego nazwiska to po prostu zaradnosc po polsku :D

Każdy jest inny i każdy w inny sposób wyraża swoją opinię. Niby jesteś taki otwarty, taki konserwatywny...
Dodanie do awatera to co widzimy jest kolejnym skur.....stwem.
a co gorsza bana dostali! to juz w ogole naduzycie ze strony moderacji/administracji, po tym az komancz mimo ze gral na bana musial zaczal wyplakiwac sie na c64scene ;( loncze sie w bulu... klawe urwisy wygnane i potepione a takie madre w kazdej linijce :D

- tolerowanie kisiela ;(
Jak Ci tak bardzo przeszkadzał - jesteś adminem, masz uprawnienia, jest ban. Nie rozumiem Twojego rozżalenia nad sobą.
to byla akurat autoironia, kisiel dawno powinien byc pod butem ale po akcjach zwiazanych z sp9 zmadrzalem juz definitywnie.

Śmieciem nie jesteś i nikt Ci tego nie mówi, zacznij traktować ludzi tak jak się należy, jak na razie to Ty wszystkich traktujesz jak śmieci.
"Tego nie będę komentował :)"

Offline Canga

• Level 5
Re: Problem z moderatorem
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Listopada 2018, 09:29 »
Raf sądzisz, że nie będzie chętnych na przejęcie forum, które do reszty zmarnowałeś?
Czy Ty jesteś aż tak ślepy i nie widzisz jak dziesiątki ludzi mówi Ci, że coś robisz źle a Ty nadal upierasz się że jest wszystko ok?
Kto stanie po Twojej stronie jak zniekształcasz czyjeś nazwiska, bez względu co dana firma czy też osoba robi, lub nie robi?
Masz do tego prawo? Może obowiązek?
Czy trzeba być na SP by cokolwiek zrozumieć? To jedyne party i centrum rozrywki, skupienia C64?
Czy w ogóle trzeba pojechać na jakiekolwiek party by się przekonać gdzie tkwi problem? Może ilość osób przyjeżdżające na daną imprezę jest już wystarczającym argumentem, może zdjęcia z imprezy, osobiste wypowiedzi jak było, filmy, podziękowania, informacje o tym że czeka się na kolejne?
Gdzie podziękowania dla Rafa, gdzie Ci ludzie? Może ludzie już nie chcą Rafa? Pomyślałeś o tym?
Myślisz, że wódka załatwia sprawę? Myślisz, że na tego typu imprezy jedzie się po to by napić wódki? Po za tym wódkę też się pije z odpowiednimi ludźmi ;)
Znasz jakichkolwiek moderatorów, adminów, ba zwykłych ludzi siedzących na forum, którzy z taką zaciętością i bezwzględnością potrafią najeżdżać na innych?
Ty mi śmiesz wypominać moją własną 1581, tylko dlatego że byłeś nią zainteresowany kupić? Nie sądzisz, że zalatuje hipokryzją? Przypomnij sobie, bo ja prywaty na forum nie wyciągam, a dobrze wiesz że mógłbym.
Jedynie co robisz to w koło odbijasz piłeczki, szukasz zaczepki choćby odnośnie stacji 1581, a szkoda że nie napiszesz jak dostałeś C Plus 4 czy inne fanty i to całkowicie za free. Ale to jest forum i ja tutaj prywaty robić nie będę.
Pisząc teraz o RS, który rozdawał płytki zachowałeś się własnie jak Sordan rozżalony nad konkurencją (osobny Twój wątek o nagannym zachowaniu) - ot kolejna hipokryzja w Twoim wykonaniu.
Jesteś ślepy Raf na to jak ludzi Ci mówią, że coś źle robisz, uważasz siebie za pępek świata  i dobrze wiesz, że gdyby nie C64power to Rafa by już nie było w świecie Commodore.
Boisz się oddać forum, bo dobrze wiesz, że skończą się Twoje wybryki, tolerowanie Twojego zachowania i wcześniej czy później albo się dostosujesz do odpowiednich warunków forum albo wylecisz, a co za tym idzie przestaniesz istnieć dla świata commodore.
 Czy sądzisz, że forum umiera dlatego że są winni ludzie? Nie pomyślałeś nigdy że winę za to odpowiadasz Ty? gdzie masz swoich popleczników, którzy staną za Tobą murem?
Wszelkie pytania są retoryczne, może w końcu kiedyś trafi to do Ciebie.
Mam nadzieję, że przyjdzie w końcu taki czas, gdzie ktoś przejmie pałeczkę tego forum, lub otworzy nowe co nie jest aż tak głupim pomysłem.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Listopada 2018, 19:13 »
Canga jesteś świetnym pisarzem :) kiedyś może i ja otrzymam jakąś nominację na C64power, kto wie?

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Listopada 2018, 22:10 »
Ikci i Canga może byście napisali cokolwiek bo wpadłem dzisiaj na pomysł, aby reaktywować pradawny C64 magazyn "Brukowiec", który kiedyś pomagałem tworzyć we współpracy z koderem The Last Hacker :)

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Listopada 2018, 00:46 »
Chłopaki jeśli mógłbym coś powiedzieć to ja pierdole dajcie se wszyscy na wstrzymanie.
Zapomnijcie o tym już co było, wejście się szanujcie.
Adminowi już sie dawno oberwało, dalej będziecie wieszać na nim psy?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Listopada 2018, 02:06 »
kurwa raz na półroku bywam a ciągle o kiślu, coś jak siostry Godlewskie każdy narzeka że kicz ale by ruchnął
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....