Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nieco Buddha-yzmu  (Przeczytany 1545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buddha

• Level 4
Nieco Buddha-yzmu
« dnia: 09 Listopada 2018, 19:30 »
No tak, czymże byłoby dowolne forum internetowe bez koterii wojowników klawiaturowych. :)

Po tym, jak Ramos w rou 2006 nie przyjął mnie do Samar Productons, nie traciłem wiary i wstąpiłem do crackerskiej grupy Hokuto Force. Ramos dowiadując się o tym fakcie, stwierdził, iż Hokuto Force jest grupą śmieciową i przyjmuje każdego w swoje szeregi. Dzisiaj, patrząc w skali przeszłych lat, można zauważyć, jaki wpływ na grupę i otoczenie sceny komputerowej miała jedna osoba w "Samar Productions" !

Offline Buddha

• Level 4
Re: Nieco Buddha-yzmu
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Listopada 2018, 22:25 »
Nie wiem po prostu jak miałem zacząć temat zorganizowania party C64. W głowie było jak wiadomo wiele pomysłów i działo to się wszystko poza sensacją, jaką wywołuje w nas scena komputerowa

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Listopada 2018, 12:49 »
Ja miałem już chyba ze trzy imprezy (party) dosłownie pod nosem (kilkaset metrów)

Do X'a chyba też teraz nie miałeś daleko, o ile jeszcze w NL pobywasz? Pamiętam że chyba gdzieś przy Eindhoven jesteś...
Ja na drugim końcu kraju - 250km, znów taki rzut beretem to nie jest...

Jak byś był prorokiem to byś nie był dziadem! Niby skąd miałem wiedzieć, że ta impreza jest warta poświęcenia czasu? Dopiero przeczytałem recenzje Raf'a i uwierzyłem mu na szczere słowo, że to jest właśnie ta impreza, na którą warto jechać w przyszłym roku. Na pewno nie tracę wiary, że odbędzie się jeszcze kiedyś SP10, gdzie będę na 100% ze swoim nowym dwugodzinnym setem techno-trance ± Raf by Vulture Design

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Listopada 2018, 15:41 »
Tak, jestem nadal w NL i pracuję jako programista/operator maszyn numerycznych CNC. Na początku roku 2019 chcę zrobić kurs projektowania rysunków technicznych, który kosztuje 14 tysięcy, więc wydatki spore, co dopiero myśleć o imprezowaniu.
Śnij dalej.  :)
Chyba od tego mega-wygodnego łoża zaczyna mózg Ci płatać figielki :)

(...)
Pozostaje nam forum dyskusyjne na tematy, które tak na prawdę są zmyśloną fikcją, która z czasem zmienia się w psychoze!
Otóż to!   8)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Listopada 2018, 16:05 »
Tak, jestem nadal w NL i pracuję jako programista/operator maszyn numerycznych CNC. Na początku roku 2019 chcę zrobić kurs projektowania rysunków technicznych, który kosztuje 14 tysięcy, więc wydatki spore, co dopiero myśleć o imprezowaniu.
Śnij dalej.  :)
Chyba od tego mega-wygodnego łoża zaczyna mózg Ci płatać figielki :)

(...)
Pozostaje nam forum dyskusyjne na tematy, które tak na prawdę są zmyśloną fikcją, która z czasem zmienia się w psychoze!
Otóż to!   8)

Ikcii nie sprostasz wydarzeniom ludzi i miejsc, które są gdzieś w twoich ukrytych marzeniach. Z czasem treści twoich wypowiedzi, jesteśmy w stanie zauważyć, że ukrywasz w sobie heros'a, walecznego i sprytnego rozmówcy. Zadaliśmy sobie pytanie, czy kiedyś pokażesz nam swoją prawdziwą osobowość, jak i oblicze Ikcii poza forum dyskusyjnym

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Listopada 2018, 16:48 »
Kilku kolegów z naszego forum miało okazję mnie poznać osobiście.
Żadne tam bohaterskie oblicze. 8)  Nie konfabuluj i pisz po polsku.
Co to znaczy "sprostać wydarzeniom ludzi (...)"  ???   :)   Regionalizm ?  ;)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Listopada 2018, 19:42 »
Ikcii każde twoje poczynanie można nazwać zdarzeniem, jak w Windows, tylko nie na skale medialną. Podpowiem ci, że faszyzm leczy się czytając, a rasizm leczy się podróżujac...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Listopada 2018, 20:24 »
faszyzm leczy się czytając, a rasizm leczy się podróżujac...

No stary...piękne i mądre słowa.

Nie jestem dzisiaj jak widać w duecie z Kisiel'em, więc brak mądrości słowa znaczenia :/

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Listopada 2018, 21:45 »
Buddha, kolego przesympatyczny. Co się dzieje?
Kisiel nie zstąpił z wyżyn i nie wspiera Cię swą inteligencyją przeznakomitą ?
Zaprawdę powiadam Ci, jeśli chcesz komuś dołożyć słowem to weźże i zacznijże używać języka
swego poprawnie. Wszakże długo żeś się musiał go uczyć.
Forum to nie stół z tanią wódką,  pitą z kolegami, gdzie drąc się wniebogłosy wygrywasz walkę.
Także to nie miejsce na rozrachunki ze zmarłymi.
Kapujesz o co mi chodzi?
Zaatakowałem Cię bo mordę brudną wycierasz imieniem kolegi, który niestety odszedł.
Zastanów się kilka razy, barani łbie, zanim coś napiszesz.   

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Listopada 2018, 21:51 »
Buddha, kolego przesympatyczny. Co się dzieje?
Kisiel nie zstąpił z wyżyn i nie wspiera Cię swą inteligencyją przeznakomitą ?
Zaprawdę powiadam Ci, jeśli chcesz komuś dołożyć słowem to weźże i zacznijże używać języka
swego poprawnie. Wszakże długo żeś się musiał go uczyć.
Forum to nie stół z tanią wódką,  pitą z kolegami, gdzie drąc się wniebogłosy wygrywasz walkę.
Także to nie miejsce na rozrachunki ze zmarłymi.
Kapujesz o co mi chodzi?
Zaatakowałem Cię bo mordę brudną wycierasz imieniem kolegi, który niestety odszedł.
Zastanów się kilka razy, barani łbie, zanim coś napiszesz.

Właśnie że teraz piję z Raf'em wódkę u niego na chacie, nie wierzysz? Jak w tym moim nowym transowym kawałku
https://clyp.it/s0qusihc
Marzenia, marzeniami... Chłopcy nie klóćcie się!!!

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Listopada 2018, 21:59 »
Kawałek znakomity.  Pozdrawiam  :)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Listopada 2018, 22:06 »
Patrzę dzisiaj rano na forum i myślę - "kurwa jak zajebiście, że Raf nie dał mi bana". Do końca dnia byłem mocno szczęśliwy oraz wyrażałem swoje savoir-vivre na forum dyskusyjnym, gdzie wielu heros'ów C64power próbowało się dowiedzieć, chociaż cień prawdy o języku programowania BASIC

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lutego 2019, 02:07 »
Dlaczego od dawna mówię i piszę, że Kościół od swego zarania reprezentuje generalnie ciemnotę, prymityw i zabobon. Jednostki tylko się wyłamują, są natychmiast potępiane i odrzucane. Jak jesteśmy to w stanie wyjaśnić, że np. dzisiaj Straż Jasnogórska przegoniła sprzed klasztoru kwestującą tam wolontariuszkę? Gdyby J. Owsiak ze swoimi sympatykami założył jakąś małą sieć punktów opieki zdrowotnej za symboliczną złotówkę (tylko dla najuboższych) poza NFZ, chętnie bym popierał taki pomysł i godził się na wsparcie finansowe z mych prywatnych środków. A tak obecnie uzbierane miliony zasilą NFZ i w ten sposób odciążą władze, które o tyle zmniejszą swe zaangażowanie w publiczną służbę zdrowia. Dlatego poprzednia władza oficjalnie cieszyła się z roboty Jurka, obecna też się cieszy ale po katach, a oficjalnie wyszydza go. To przykre !!!

Sorry i zwyczajnie chciałbym dotrzeć w jednym kawałku na to party do Opola w 2019. Aceman ze sceny Amiga się ze mną jakoś ogarnie, obiecywał, że nie będzie problemów. Chciałbym wystawić sztukę na cztery kategorie C64. Pozdrawiam