Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: ShitStorm lipiec 2018  (Przeczytany 5765 razy)

Offline Sebaloz

• Level 6
Re: ShitStorm lipiec 2018
« Odpowiedź #90 dnia: 12 Lipca 2018, 19:42 »
Pierwszy ? Mam pokazac wiretranfer po party? Dostaleś kase na party, ja dostałem po przelewie z Australii ztcp.To ja byłem w plecy i o to właśnie chodziło z budzetem, mnie akurat jebało że jest strata na biednego nie trafiło.
Ustalmy chronologie zdarzen i kwoty. Ty pozyczyles Rafowi 3000 zl na party, umowy pozyczki nie spisywaliscie wiec Raf myslal ze to darowizna.    Z wejsciowek SP8 zostalo splacone 1000-1500 zl. Po SP8 zostala ogloszona zrzutka na splate reszty 1500-2000 zl, nastepnie kolejna zrzutka 1000 zl na SP9. Gdybys nie domagal sie zwrotu pozyczki to zrzutki nie bylyby potrzebne, 1000 zl poszloby na zaliczke na lokal SP9, a reszta na technikalia typu kabelki hdmi/rca. Mozna bylo spokojnie rolowac pozyczke na kolejny rok, a gdyby SP9 nie doszlo do skutku to odebralbys dlug w zasilaczach :)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Lipca 2018, 19:50 »
Sebcio naucz się jednej rzeczy nie pożycza się kasy nikomu chyba że chcesz ich stracić.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Lipca 2018, 19:51 »
Nadal domagam się odpowiedzi na pytanie co dalej z organizacją SP10 bez Twojego udziału jako organizatora. Przebolejesz czy foch?
Raf nie ma praw do nazwy SP10, wiec Spisek Party 10 mozna robic bez pytania jego o zgode. Uwazam jednak ze Rafowi nalezy sie godziwa zaplata za trud wlozony w organizacje poprzednich edycji Silesia Party, wiec proponuje zeby dostal 20% z wejsciowek SP10 i dodatkowo na party mozna zrobic zrzutke na prezent dla niego np stacja lutownicza do zasilaczy lub wideorejestrator 4k.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Lipca 2018, 19:58 »
Co???

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #94 dnia: 13 Lipca 2018, 00:17 »
Czemu tu nie napisał skoro był dzisiaj zalogowany, sebcia?
Pewnie sprawdzal czy mu kurwy nie wpisales do profilu tak jak Sudiemu i Komanczowi..

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Lipca 2018, 14:46 »
wybulić prawie euro-patyka za anal.izę że się jest podłym chujem...to jak zadarmo!

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #96 dnia: 13 Lipca 2018, 14:47 »
a bydlo rzucajace jednolinijkowcami

:D

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #97 dnia: 13 Lipca 2018, 14:59 »
nagle, po latach męskiej miłości kisiel nie jest kolegą, nagle okazuje się że nie skupiasz wokół kolegów elokwentnych tak jak ty, a komentują same k_rvwy (bo januszy retro wiadomo, już tu nie ma).
party drugi rok z rzędu nie wyszło, pomimo uwielbienia dla sceny (np. arise). następuje więc pranie hajsu online.
meltdown i nieumian na całego, trzy linijki plus obrazek wyceniam na dwapisiont bez grosika.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #98 dnia: 13 Lipca 2018, 19:10 »
@Raf w imię jakiegokolwiek dobrego imienia, zasady, czy czego tylko tam sobie wymyslisz, ściągnij ten ohydny opis z Comankh'a i Sudi'ego.
Chcesz prowadzić dyskusje (choć nie wiem po co są wywlekane na forum rzeczy, które powinny być załatwione w gronie, którego to dotyczy), to prowadź je na jakimś dobrym poziomie.
Nie odbijaj piłeczki, w stylu "to Komancz i Sudi winni, bo coś tam....". To jest nieważne. Po prostu ściągnij to, niech nie kole w oczy ludzi, którzy tutaj wchodzą, bo jak sądzę każdy kto to widzi, nie uważa to za dobry sposób.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline drakon

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Lipca 2018, 00:25 »
I tak nic nie przebije Rafa:
Miejsce: party, Raf sprzedaje swoje elektroniczne rzeczy (na ciętych pilnikiem-zdzierakiem podstawkach, bo pewnie zabrakło odpowiedniej ilości pinów)
Osoba kupująca kupiła rzecz, osoba kupująca zapłaciła, zabrała, Raf na drugi dzień oskarża osobę kupującą o kradzież i brak zapłaty (hint: alko).
Thats the way it is.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Lipca 2018, 18:27 »
Mogę potwierdzić że kisiel jest teaserem, ale zgadzam się z kisielem, że Raf tworzy swoje historie i wyobrażenia, które później głosi jako prawdę objawioną.
przykład:
1. Hostessy z koszulkami gangC64 na party miały być wg Rafa na SP9 (były na party jak sygnalizowałem bez precyzowania że na SP9). Były 3 Panie na Decrunchu, za jedną Panią też zapłaciłem - piszę o tym po zacnej uwadze kisiela, żebym wziął się za robotę to będę miał na hobby.
Moje hobby można śledzić TU:
https://easyeda.com/wegi1

2. Minigangcart miał być połączeniem EF3 z SD2IEC na 72mcel VQFP64
...

Przypadkiem zerknąłem na wątek (nie czytałem całego) i randomowo zobaczyłem takie posty (jest ich więcej), które potwierdzają omawiane zarzuty kierowane w stronę Rafa.

Jak mówię jest tego więcej jak choćby sygnalizowane przez Sebaloza sprzedawanie przez Rafa używanego kubka dla Jericho...

Pierwszy człowiek odmawia organizacji party jeżeli Raf jest HQ
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=238

Drugi człowiek odmawia organizacji party jeżeli Raf jest HQ
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=247

http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=269

Cytat: SN
Co do kasy Kisiela, podtrzymuję wersje Kisiela ze Raf dostał porzyczkę a nie datek. Tak było ustalone na samym początku. To miał być mechanizm zabezpieczający fundusze na następną edycje żeby nie przywłaszczać tego co po party zostaje ( dostajesz starter a po imprez zwracasz, jak zwrócisz całość to masz pełny starter na kolejny rok).

A SP9 rozwaliłem JA  8)
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=7792.msg107479#msg107479

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Lipca 2018, 00:10 »
Mogę potwierdzić że kisiel jest teaserem, ale zgadzam się z kisielem, że Raf tworzy swoje historie i wyobrażenia, które później głosi jako prawdę objawioną.
przykład:
1. Hostessy z koszulkami gangC64 na party miały być wg Rafa na SP9 (były na party jak sygnalizowałem bez precyzowania że na SP9). Były 3 Panie na Decrunchu, za jedną Panią też zapłaciłem - piszę o tym po zacnej uwadze kisiela, żebym wziął się za robotę to będę miał na hobby.
Moje hobby można śledzić TU:
https://easyeda.com/wegi1
bardzo ladna KART-oteka, wyciag z leczenia tez bym chetnie zoabczyl :) Nie napisales, na jakim party beda hostessy :)

2. Minigangcart miał być połączeniem EF3 z SD2IEC na 72mcel VQFP64
...
Gdy przeczytalem 8mbit to pomyslalem w pierszej chwili o 8 MEGABAJT EF3, swoja droga bylo by to mimo wszystko ciekawsze niz 128 kilobajtow, no ale EF3 samego sa gotowce do zlecenia... ;)

Przypadkiem zerknąłem na wątek (nie czytałem całego) i randomowo zobaczyłem takie posty (jest ich więcej), które potwierdzają omawiane zarzuty kierowane w stronę Rafa.

bardzo dobrze, wiele ludzi ma ze mna problem, a malo kto ma ochote posluchac obu stron ale przynajmniej wtedy wiadomo kogo szanowac a kto bydlak, wiec jeszcze wiecej bredni poprosze :)

Jak mówię jest tego więcej jak choćby sygnalizowane przez Sebaloza sprzedawanie przez Rafa używanego kubka dla Jericho...
To, ze lyknales co popisal Sebaloz mozna rozpatrywac tak:
a) jestes taki madry, ze lykasz trolling
b) zrobisz wszystko zeby mi dojebac
c) a+b :)

"kazdy sobie moze ocenic" :D ja wybieram bramke C.

Prawdziwa historia jest taka (docen ze stracilem czas dla ciebie to opisujac): Gadalem z Jericho, mialem na stoliku dla niego kubek a w miedzyczasie Kisiel z precyzja magika wyciagajacego krolika z kapelusza go zwinal i przyniosl z zaplecza identyczny kubek, w ktorym Odyn mial kawe, podkladajac mi go tak, ze wzialem go jako pierwszy z brzegu, co okazalo sie pozniej przypadkiem gdy Odyn potem tego kubka szukal... taki to Kisiel jest "zabawny" ale zarazem tez ciekawe skad miszcz troll o tym wiedzial ;) 

Pierwszy człowiek odmawia organizacji party jeżeli Raf jest HQ
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=238

Drugi człowiek odmawia organizacji party jeżeli Raf jest HQ
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=247

http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=269
Bardzo dobre sa te posty :) I "zabawne" jest, ze nikt specjalnie nie negowal tego, co tam popisano i nie pytal mnie o moje stanowisko - bardzo madrze, doceniam :)

Noise chcial po prostu robic impreze z ekipa od RW a Volcano nie rozmawia ze mna od 5ciu lat i pokazal swoja klase piszac to co napisal na podstawie rzeczy, ktore uslyszal tylko od Noise, wiec trudno to traktowac powaznie :) Pisalem w innych postach tutaj jaki byl moj wklad w organizacje imrpezy ale zdaje sie, ze lepiej sie czyta kal we mnie rzucany niz to, jak opisywalem ile wyrzeczen i przygotowan z mojej strony trzeba bylo aby sp8 sie odbylo (wzamian tylko szydera, niestety). Do tego Volcano w tym poscie nie przedstawil zadnej konkretnej sytuacji, twardego argumentu - wisineka na torcie jest post Isildura kilka dni przed SP8, ktory jest wynikiem zabawy w gluchy telefon noise->volcano->isildur :) rewelacja, ludzie maja 40+ lat a zachowuja sie jak gowniarze.

Cytat: SN
Co do kasy Kisiela, podtrzymuję wersje Kisiela ze Raf dostał porzyczkę a nie datek. Tak było ustalone na samym początku. To miał być mechanizm zabezpieczający fundusze na następną edycje żeby nie przywłaszczać tego co po party zostaje ( dostajesz starter a po imprez zwracasz, jak zwrócisz całość to masz pełny starter na kolejny rok).
Nie wygladalo to tak jak w cytacie ale jakos trzeba bylo rzucic zanete :) Generalnie nie wiem po co Kisiel mi wiercil dziure w brzuchu aby organizowac to party, watpie abym sie tego dowiedzial, predzej bede slyszal ze jestem wariatem :) Wariactwem bylo wszak sie na to godzic, doswiadczajac kilka razy w zyciu tego, jakim Kisiel jest bydlakiem :) never more.

A SP9 rozwaliłem JA  8)
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=7792.msg107479#msg107479
Zasadniczo ciezko znalezc cenzuralne slowa aby takie nawolywania okreslic ale pozwole sobie tego szerzej nie komentowac, bo znow towarzystwo "ą ę" bedzie widzialo problem nie tam, gdzie on jest :) Ja w kazdym razie do bojkotu Waszego ulepa nawolywac nie bede, nawet udostepnilem toto na fanpejdzu fb/c64power i pytania o sprzet przekierowywalem do wlasciwych osob.
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2018, 00:17 wysłana przez Raf »
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #102 dnia: 16 Lipca 2018, 10:03 »
Raf powiem ci tak bez zaczepek

1. Sam potwierdzasz że nie pisałem na jakim party będą hostessy, a swoje domniemania rozdmuchałeś do szydery.
2. 8Mb(it) to 1MB nie 128 KB
3. Czy wybierasz bramkę ABC wszystko mi jedno, swoimi wieloletnimi działaniami tutaj doprowadziłeś do tego - bez rozwodzenia się i wyliczania.

Jeden drobny przykład twojej "wizji sprawiedliwości" czyli podwójnych standardów podam:

Zamykając wątek o klonach 1581 jako powód podałeś brak zdjęcia PCB w przeciągu kilku dni, gdy tymczasem TWÓJ WĄTEK O GOLDENCARTACH WISI OD MIESIĘCY BEZ ZDJĘĆ PCB.

4. Możesz nawoływać do bojkotu. Masz na to taki sam wpływ jak ja na bojkot SP9, bo chyba nikt normalny nie wierzy że wegi sobie zarządził bojkot i armia posłuchała go jak wodza.

Końcowo widzę że pogrążyłeś się całkowicie na polu prowadzenia i jakości forum, organizacji party, kontaktów z ludźmi i nie ma sensu uskuteczniać dalszych sztormszitów.

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #103 dnia: 16 Lipca 2018, 13:37 »
Żeby przenieść dyskusję na wyższy poziom absurdu proponuję co następuje:
- Raf zorganizuje ShitStorm 2019 (lokalizacja do uzgodnienia; termin - gdzieś w lipcu)
- Wegi na to party zapewni hostessy
- inwestorem strategicznym będzie Uncle Kisiel z USA, który w trakcie party (przez Skype czy inny komunikator) poprowadzi audycję "Boso przez świat z Cortexem M0"
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #104 dnia: 17 Lipca 2018, 00:19 »
Kubek story, brednie, jak komuś coś sprzedajesz to sprawdzasz jak dajesz to nie. No chyba że twierdzisz że nie ogarniasz ale to zrozumiałe.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....