Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Raf vs C64Power [spamy]  (Przeczytany 5039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: Raf vs C64Power [spamy]
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Lipca 2018, 12:11 »
Zacznę od zamierzchłych czasów (powrócę do tematu GSM)

No więc tak, mając 23 czy 24 lata pomysł "kradzenia złodziejom" wydawał mi się przygodą. Szybko się z tego wycofałem, ta branża śmierdziała (kto np. na Wolumenie bywał w tamtych czasach wie o czym mówię).

BTW - dyskredytując wkład pracy włożony np. w Ultimate - pokazujesz, że w ogóle nie wiesz ile czasu (a czas to pieniądz przecież) na to poszło, czy w ogóle potrafisz to oszacować  ?  To akurat można samemu sprawdzić, historię na Githubie prześledzić.

Rozumiem, że bardziej przemawia do Ciebie, że tam w "lockach" ktoś "wydał nie małe kwoty (kilkaset tysięcy $) " - a nie było tam tak, że te niemałe kwoty szły na łapówki dla "insiderów" za schematy, binarki firmware'u, klucze itp ? ;)  Bo sama elektronika nie była jakaś wyrafinowana (ten człowiek który mnie na jakiś czas wkręcił w te crackowanie - razem wcześniej pracowaliśmy w firmie, która robiła rzeczy gdzie na opracowanie czegoś szły znacznie większe kwoty niż w tej mityczno-mistycznej branży "locków", nie mówiąc o stopniu skomplikowania zarówno S/W jak i H/W, do "locków" nie potrzebowałeś największych FPGA jakie w ofercie miał producent).
-profil nieaktywny-

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Lipca 2018, 12:39 »
Co do forum - dobry admin da radę, ale wątpię, żeby się takowy znalazł. Szkoda forum.
Znalazł by się i zaczął by od przeprosin sąsiadów, naprawy błędów przeszłości i zakończenia głupich wojenek.
Jednak tak by zrobił dobry admin a nie zły ;)
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2018, 12:41 wysłana przez Vato74 »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Lipca 2018, 12:41 »
No więc tak, mając 23 czy 24 lata pomysł "kradzenia złodziejom" wydawał mi się przygodą. Szybko się z tego wycofałem

Pisanie POLSKIEGO języka oraz tworzenie pod to loadera nazywasz złodziejstwem?
Stworzenie JTag pewnie też tak nazwiesz?
Stworzenie BB5Box czy też innych nazywasz złodziejstwem?
Jak możesz pisać, że kradzenie złodziejom.Chyba sam nie masz pojęcia o czym piszesz i nie zamierzam o tym dyskutować, bo widać nie masz bladego pojęcia jak dany sprzęt powstawał, ile nocy, dni czy miesięcy oraz ile osób tkwiło w danym projekcie.

BTW - dyskredytując wkład pracy włożony np. w Ultimate - pokazujesz, że w ogóle nie wiesz ile czasu (a czas to pieniądz przecież) na to poszło, czy w ogóle potrafisz to oszacować  ?  To akurat można samemu sprawdzić, historię na Githubie prześledzić.

Anie jest to tak, że to nie jego główny dochód przy tworzeniu Ultimate (oczywiście szacunek dla twórcy), GSM był i to że ktoś siedzi po godzinach swojej zawodowej pracy, ma czas na wydanie itp.
Nie jest to jego praca gdzie "musi" to wykonać, a to jego hobby.
Przy GSM tak nie było - to byłą nasza praca, nasz ciężki wkład i nie masz bladego pojęcia, jakiego poświęcenia, czasu i pieniędzy nas to kosztowało.
Porównujesz dwa różne konteksty, praktycznie z różnych bajek.

Rozumiem, że bardziej przemawia do Ciebie, że tam w "lockach" ktoś "wydał nie małe kwoty (kilkaset tysięcy $) " - a nie było tam tak, że te niemałe kwoty szły na łapówki dla "insiderów" za schematy, binarki firmware'u, klucze itp ? ;)  Bo sama elektronika nie była jakaś wyrafinowana (ten człowiek który mnie na jakiś czas wkręcił w te crackowanie - razem wcześniej pracowaliśmy w firmie, która robiła rzeczy gdzie na opracowanie czegoś szły znacznie większe kwoty niż w tej mityczno-mistycznej branży "locków", nie mówiąc o stopniu skomplikowania zarówno S/W jak i H/W, do "locków" nie potrzebowałeś największych FPGA jakie w ofercie miał producent).

Sam pisałeś, że czas to pieniądz, więc dodaj do tego co napisałeś (niemałe kwoty szły na łapówki dla "insiderów" za schematy, binarki firmware'u, klucze) jeszcze nasz czas jaki poświęcaliśmy by wydać coś co przynosiło każdemu szczęście: dochód dla serwisów, user który miał wolny od locka telefon i to z PL language.
Samo to powstało na podstawie schematów? Dostępnych binarek? Napisz PL do jakiegokolwiek fona, dam binarki, nawet przed kompilacją i pochwal się co byłeś w stanie zrobić i w jakim to czasie, bo przecież czas to pieniądz.  ;)
Co do kasy, która była wydawana - jednak była wydawana, ktoś musiał ją wyłożyć a nie ukraść ze stworzonego boxa.  ;)
Czy elektronika musi być wyrafinowana? Nie, absolutnie. Liczy się wkład do tej elektroniki (właśnie firmware do box i telefonu), bez tego to zwykła skrzynka z tx, rx. Ktoś musiał stworzyć do "tej skrzynki" wsad (firmware) i ktoś musiał napisać polski język i loader do danego modelu telefonu, nikt go nie otrzymał za żadne pieniądze bo nie istniał.

Temat zamknięty dla mnie, nie ten post i nie to forum.

Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Lipca 2018, 12:50 »
Znalazł by się i zaczął by od przeprosin sąsiadów, naprawy błędów przeszłości i zakończenia głupich wojenek.
Jednak tak by zrobił dobry admin a nie zły ;)
Szkoda, że zrezygnowałeś z moderowania, poczciwy człek z Ciebie Vato zawsze był.
Ale co tam, na SACP opijemy. 8)
A widzisz, nie masz teraz dostępu do działu na tym forum: "Dla wiernych i zasluzonych", powyżej 500 postów wejściówka jest ;)
Nie wiem po co taki dział na tym forum, ale nie mnie w to wnikać.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipca 2018, 12:56 wysłana przez Canga »

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Lipca 2018, 13:03 »
Dobry admin to umiejetności i odpowiednia mentalnosc.  Tutaj zabraklo tego drugiego IMO.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Lipca 2018, 13:51 »
Temat zamknięty dla mnie, nie ten post i nie to forum.

I tak lepiej - inaczej znowu brałbyś z sufitu (czy szklanej kuli, jeden pies) informację kto/co robił, okraszając to amatorską psychoanalizą (rozwodzenie się nad 777 itp).
-profil nieaktywny-

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Lipca 2018, 14:06 »
amatorską psychoanalizą (rozwodzenie się nad 777 itp).
o mamo...nie trzeba analizować, a wyciągnąć informacje czego dotyczy 777 - trystyka, wikingowie, honor, ojczyzna - czyli wszystko to, co Tobie jest obce ;)

Wracając do nurtu...Dobrze by było gdyby Raf się określił wprost, czy faktycznie oddaje pałeczkę, czy to tylko tymczasowy foch.
Jeżeli podtrzymuje swoją decyzję, dobrze by było gdyby napisał wprost jak sobie to wyobraża, wybrał osoby do prowadzenia tego forum.
To kwestia kilku tygodni i myślę, że całość można dograć, ale należy w tym kierunku coś robić, same rzucone słowa nie wystarczą.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Lipca 2018, 16:49 »
amatorską psychoanalizą (rozwodzenie się nad 777 itp).
o mamo...nie trzeba analizować, a wyciągnąć informacje czego dotyczy 777

Ty serio ? 666, 777, 888, masz, zajmij się czymś. A na deser 2.67, 3.14, 9.81, może być ?

Z perspektywy lat tutaj (z ostatnio udzielających się - dłużej ode mnie jest oczywiście Raf; Wegi przycichł - może i lepiej, bo zamiast wdawać się w pyskówy rzeźbi jakieś haxxorstwa, V12 i Skull mało ostatnio aktywni, Kisiel zbanowany - jak go nie ma wydaje mi się, że czasami by się przydał; kurczę jeśli kogoś pominąłem... brałem pod uwagę ludzi powyżej paru lat i choćby setki postów): czy odda czy nie, forum osiągnęło masę krytyczną domorosłych psychologów, domorosłych psychoanalityków, tych którym szanują oszustów (z Allegro np.), tych którzy sami nimi są, tych którzy krzyczą "kontrybuujcie" a sami żadnego wysiłku w tym kierunku nigdy nie wykonali i nie wykonają.
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Lipca 2018, 20:05 »
nie mam nic do dodania poza ... forum przestaje istnieć z dniem 20-25.12.2018.
Do tego czasu możecie sobie lizać jajka.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Lipca 2018, 20:27 »
Canga co Ty tak z uporem tego Rafa atakujesz? Gdzie było Twoje wsparcie jak RS atakował w sprawie zasilacza a tu piszesz jak pięknie wszyscy wspierają projekty przecież to też jest/ była inicjatywa i zamiast pomóc to tylko ataki były...
A w sprawie organizacji silesi?
A wiesz ile razy Raf pomagał takim zwykłym użytkownikom jak ja? Zwłaszcza na początku nawet przesłał mi numer telefonu aby ułatwić zdalną pomoc...wiesz co chciał w zamian?? Nic...zwykłe dziękuję:-)
Proszę już przestańcie i lepiej zastanówmy się co dalej z powerem...
Pozdrawiam

@Canga mnie się tylko rozchodzi o to, że w moim odczuciu Raf przesadnie oberwał za ten zasilacz oraz później wylano na niego wiadro innych pomyj...a co do jego czasem ostrych wypowiedzi no cóż...może nerwy...może zmęczenie tutaj....ale niech pierwszy rzuci kamieniem kto jest bez winy...he he:-)
Co do rs2322 mi też sie nie podobało klonowanie katrów i opychanie ich na olx/allegro jako oryginały i też bym był za banem rs"a.

Pozdrawiam

Heniek czy ty przypadkiem nie cieszysz się że jak Raf obrzucał gównem ola czy hobocti77x że to nie trafiało w Ciebie ? Że jesteś w grupie, której nie tykają a na innych niech sobie srają ? A ty się cieszysz że masz święty spokój ?

Wyzywanie ola od debili, upartych przygłupów jest OK bo ponieważ
Jak dawał linki hobocti77x do "WEŹ NIE PIERDOL" to takie kurtuazyjne powitanie na c64power czy gnojowisku co ???

WOLĘ kart na OLX za 1000 zł niż rafowe lelum po lelum za 1/4 ceny których nie ma.
A jak Raf miał zrobić pcb do klona AR, które zwalił, jak mu się po 3 latach przypomniałem to łaskawca stwierdził że "bierze zarzut na klatę" -  A NIBY KURNA CO MI PO JEGO BRANIU ZARZUTU NA KLATĘ CO ??? COŚ TO ZMIENIA ??? Czekanie na łaskę Rafa 5 lat to niby co to jest ??? ZABAWNE ???

Wszystko co zrobił Raf było zabawne dla niego i jedynie słuszne jak to ON kpił, szydził i drwił z innych - jak sobie z Rafa porobiono jajca to okazał się bardzo wrażliwy.
Jak mu Arise napisało że się spuszcza na ich płytę DVD to miesiącami tu wygrażał się policją !
Taki wielki szpenio - ubliżał ludziom dziesiątki razy a tu CYK !!!!!!!!!! - jedno zdanie i Raf kręci aferę stulecia !!! POLICJA ! WŁAMANIE !!!

Jak RS robił sobie jaja z Rafa z tym pożalsięboże zasilaczem, który kupował po 2 dychy na allegro, przelutowywał wtyczkę, ucinając z lenistwa filtr ferrytowy, sprzedawał po 45 no to się Raf tak zgotował że zbanował RS'a - ciekawe że siebie samego nie zakablował na policję za obelgi na innych userów - JAKOŚ TUTAJ JEGO CZUJNOŚĆ JEST FATALNIE OSŁABIONA - no ale jak ktoś kitę przydepnie Rafowi to jest bardzo wrażliwy.

Na pewnym niepolskim portalu c64 wymieniono moderatora betonowego łba na kamienny łeb wielka sprawa ! Czy inaczej mówiąc zamienił stryjek...

Teraz tu czekamy na rozwiązanie w stylu "Czy Stalina godnie mógłby zastąpić Polpot ?"
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Lipca 2018, 20:59 »
@wegi jak ola tu potraktowano to mnie tu jeszcze nie było...ale lekturę odrobiłem a hobocti to od kogoś innego z tego co pamiętam obrywał...ale przeżył:-) zresztą ja też he he:-)
Wracając do ola to on mi na samym początku bardzo pomógł przy amidze na ppa ale później już jakoś w inną stronę tą pomoc kierunkował i nasze drogi się rozeszły. Szczerze to po latach trochę mi go żal ale swoje zrobił aby było jak jest....
Ja chciałem tylko aby to forum jakimś cudem jeszcze żyło ponieważ spotkało mnie tu wiele dobrego ze strony useròw jak i admina i zwyczajnie mi szkoda tego miejcsa.
Z arise znam (mam kontakt i otrzymałem dużo pomocy) wackee i czapki z głów dla niego i tego co zrobił/robi dalej (świetna muza na waszych imprezach) i przykro się to wszytko czytało co pod ich adresem tutaj szło...

No to co teraz chcecie zrobić?? utopić rafa razem z powerem? Ja trochę poczytałem o historii tego miejsca naprawdę fajnej historii i jest mi szkoda i tyle.
Pozdrawiam

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Lipca 2018, 21:38 »
@wegi jak ola tu potraktowano to mnie tu jeszcze nie było...ale lekturę odrobiłem a hobocti to od kogoś innego z tego co pamiętam obrywał...ale przeżył:-) z
No to wychodzi ze  zle pamietasz.  :'(

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Lipca 2018, 21:42 »
W takim razie przepraszam Cię hobocti77x myślałem o tym jak to wszyscy byliśmy olami:-) pamiętasz?
No i to też jest piękna historia he he he:-)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Lipca 2018, 21:45 »
W takim razie przepraszam Cię hobocti77x myślałem o tym jak to wszyscy byliśmy olami:-) pamiętasz?
No i to też jest piękna historia he he he:-)

Prawdziwy Olo jest tylko jeden. To znaczy się dwóch. W porywach do pięciu.
-profil nieaktywny-