Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Raf vs C64Power [spamy]  (Przeczytany 5040 razy)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
Raf vs C64Power [spamy]
« dnia: 03 Lipca 2018, 19:27 »
Panowie, a czemu Wy macie WATCHED pod swoimi avatarami ?
Coście nawywijali, że Was obserwują ? :)

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
Re: Raf vs C64Power [spamy]
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2018, 19:43 »
Jak zwykle za niewinność ; -)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2018, 20:35 »

"Widzimisię" Vato zapewne.

Tzn. w przypadku Pomidorowa podejrzenie o bycie Buddą, ciekawe czy przypadkiem nie było donosu od pewnego zaniepokojonego obywatela ;) Ja chyba za "golden olo kart jego mać".

Przeżyliśmy potop szwedzki, przeżyjemy i radziecki, jak to się w dawnych czasach mówiło.
-profil nieaktywny-

Offline miki1406

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2018, 09:23 »
Ludzie.... Opanujcie się... Ileż tu jadu... Zamiast oblewac się oskarżeniami i osobistymi wycieczkami, proponuję każdemu coś dla forum/grupy zrobić. Wstydzcie się... Zajrzyjcie na AtariOnLine... Największa awantura była o to czy archiwum plików Rom ma mieć długie nazwy, czy krótkie. Macie coś osobistego do Rafa? Właśnie daje Wam szansę na zmianę. Nawet to powoduje jad. Każdego kto jakiś sposób angażuje się w C atakujcie jak obibok z BMW. Retronics? Drogo, gry zle, nie chcemy. Zasilacz Rafa Was zabije, a Sdbox spali wszystko. Nie znalazłem jednak żadnej inicjatywy, która pomogła by rozwiązać jakikolwiek z takich problemów. Każdemu można by pomóc.
A ja siedzę cicho i oglądam na YT jak się obsługuje EF3, bo jak mam szukać między tuzinem fochow i żali to wolę popytać na PW i YT... Retronics zaraz wyda dla Was Wyspę LK Avalonu. Jak nikt się nie zainteresuje to pewnie już nic nie powstanie... A wysmiewane Atari ma już na peczki tytułów...
I nie chodzi o to, że ktoś nie kupi. Tej gry, tego SDBoxa, czy zasilacza... Chodzi o "poziom" reakcji... Dziecinada. Albo się weźcie w garść, albo dajcie sobie spokój z Commodore

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2018, 09:43 »
To jest taki typowo polski commodorowo-scenowy klimat, nie zmienisz tego.
Każdy (albo większość) patrzy, jak by tu ujebać drugiego, nooby nie mają szans na pomoc (co już zauważyłeś), bo są mieszani z błotem na samym wejściu.
W kwestiach sprzętowych się nie wypowiem, ale widać, że jest kilka osób, które zamiast wdawać się w jakieś chore wojenki i użalanie się nad sobą (vide Raf - ojeju, jaki ja jestem biedny po organizacji Silesii, nigdy więcej), wzięło się do roboty i działają - np. ten GangCart.
Zamiast robić dema, siedzą i srają na siebie nawzajem na forum.

Offline miki1406

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipca 2018, 10:02 »
A szkoda, bo C ma ogromny potencjał. Jestem userem zarówno C64, Amigi, jak i Timexa, a i 8 i 16Bitowych Atari. Bywam na forach Speccy.pl i AtariOnLine.pl...
To co dzieje się tutaj to jakiś żart.
Sugeruje tym co siedzą i myślą jak tu pocisnać... Rozrysuj jakiś schemat, zeskanuje jakąś książkę, zdumpuj jakiś obraz, wrzuć na forum... Przysluzysz się społeczności...
Zauważyłeś, że ktoś robi coś źle? Grzecznie zasugeruj, pomóż... Nie mieszaj z błotem i wytykaj palcami. Zrób coś dla grupy, a nie przeciwko grupie.
Odebrałem ostatnio PicoDivSD Nano. Urządzenie posiada dumnie logo speccy. Raf chciał podobnie. Co go spotkało? Jak pomogliscie? Jak pomogliscie z innymi inicjatywami? Zanim zaczniecie rzucać kamieniami. Spójrzcie na siebie...

Pewnie... Zabijajcie forum... Za chwilę nic już dla C nie będzie, ani budowane, ani projektowane.

Jesteśmy społecznością (pisze bo czuje się jako user - jej członkiem). Winniśmy się wspierać, a nie działac na szkodę..

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lipca 2018, 10:25 »
...z tym, że tak jak pisałem "społeczność" jako taka tutaj nie istnieje :)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lipca 2018, 10:54 »
Rozrysuj jakiś schemat, zeskanuje jakąś książkę, zdumpuj jakiś obraz, wrzuć na forum...

A teraz na spokojnie - przejrzyj forum, bo najwyraźniej umknęło Ci sporo z tego właśnie obszaru o którym piszesz ;)

Swoją drogą, czy ci za którymi niektórzy płaczą ("odbanować", "Raf/Kisiel gnębił") cokolwiek takiego zrobili - mając potencjalnie ciekawy hardware z którego choćby Epromy i dobre zdjęcia PCB dużo by już dały ? Nie, bo to ludzie, którzy tylko myślą o tym jak na C= zarobić $$$.
-profil nieaktywny-

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Lipca 2018, 11:07 »
Raf, jeśli odchodzisz od stołu, bo Ci nie pasuje towarzystwo, albo nie smakuje jedzenie, to przynajmniej nie ciągnij
za sobą obrusa.
Raf ukradl polowe tego jedzenia z c64scene.pl, wszyscy tu jedli i im smakowało. Ale kradzione nie tuczy a scena nie zapomina takich rzeczy. "Tematy, ktore sa zrodlem klopotow".

No nie rozśmieszaj mnie z tym jedzeniem z c64scene.pl - to że Raf to zrobił "bez pytania" to hańba, ale kto to jadł? Leży gdzieś wczeluściach forum i gnije, bo nie ma tam wiele wartościowego dla charakteru "społeczności" c64power.

Offline miki1406

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Lipca 2018, 11:42 »
Chodzi mi o nie tracenie czasu na jakieś personalne wojenki, a o kreatywne i pożyteczne wypełnianie forum wiedzą. Wiem że taka też jest 😁

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lipca 2018, 12:30 »
@miki chyba nie czytałeś wiele postów jakie powstało w przeciągu roku lub dwóch. Jakikolwiek pomysł, który powstał natychmiast był torpedowany przed "uznanego" admina tego forum. Powód? Prosty i banalny: wg admina brak schematów, projektów czy nawet prototyp to powód na "zamykanie ust"
Na speccy liczy się pomyśl i sam pomysł jest już wspierany, tutaj takiej możliwości nie ma i nie było. Pierwsze co to kasa, kasa, kasa, bo ten co zrobi to z pewnością zarobi.
Poczytaj, poszukaj a sam zauważysz że największy jad maił sam administrator, a ostatnie miesiące były już katastrofą.
Nawet pomysł z cartem za niską cenę przeniósł się na speccy, jak myślisz dlaczego? Sprawdź wątek.
Chcesz porządku, ładu to należy zacząć od samego admina i co on sam sobą przedstawia, jak traktuje ludzi. Gardzenie i szyderstwa nie było końca, szala się przelała - ot całokształt.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lipca 2018, 18:15 »
Canga co Ty tak z uporem tego Rafa atakujesz? Gdzie było Twoje wsparcie jak RS atakował w sprawie zasilacza a tu piszesz jak pięknie wszyscy wspierają projekty przecież to też jest/ była inicjatywa i zamiast pomóc to tylko ataki były...
A w sprawie organizacji silesi?
A wiesz ile razy Raf pomagał takim zwykłym użytkownikom jak ja? Zwłaszcza na początku nawet przesłał mi numer telefonu aby ułatwić zdalną pomoc...wiesz co chciał w zamian?? Nic...zwykłe dziękuję:-)
Proszę już przestańcie i lepiej zastanówmy się co dalej z powerem...
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2018, 18:18 wysłana przez heniek29cr »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Lipca 2018, 18:25 »
Canga co Ty tak z uporem tego Rafa atakujesz?
Przedstawianie faktów to nie atak! Pisząc to nie atakuję jego osoby i nie miałem takiego zamiaru!
Heniek przestań wybielać Rafa, bo chyba zapomniałeś jak traktował wielu ludzi i na co przyzwalał tutaj na forum. Jeżeli nie pamiętasz, poczytaj jeszcze raz, a najlepiej zacznij od postu w którym tak pięknie zniekształca czyjeś nazwisko (wulgarny sposób), za co daje bana, pozwala na groźby karalne lub usuwa wątki osób które zamierzają coś zrobić (carty).
To, że w czymś komuś pomógł nie znaczy, że jest święty i należy go postawić go na piedestał.
A ile razy coś zniszczył?
Wracasz do zasilacza, po drodze były carty jednego czy drugiego i na czym się skończyło? Gdzie wsparcie admina było?
Weź Heniek proszę Cię...bo wałkujemy od nowa jedno i to samo.
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2018, 18:28 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Lipca 2018, 20:04 »
Nie, bo to ludzie, którzy tylko myślą o tym jak na C= zarobić $$$.
A co w tym zlego ze ludzie chca nieco zarobic na swojej pracy ?
W normalnych krajach na  ludziach  ktorzy zarabiaja inni sie wzoruja , a nie kombinuja jak ich zniszczyc...
Prawdziwy problem i to nie tylko na tym forum wynika z tego ze niektorzy zachowuja sie jak przyslowiowe "psy ogrodnika" - co to sam nie zezre i drugiemu nie da.
Ludzie zyjemy w XXI w. zarabianie pieniedzy na swoim hobby nie jest grzechem, i dopóki wszyscy tego nie zrozumieja to nic sie tu nie zmieni....;)
Bez mozliwosci zarobienia nie ma postepu.

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Lipca 2018, 20:31 »
Nie, bo to ludzie, którzy tylko myślą o tym jak na C= zarobić $$$.
A co w tym zlego ze ludzie chca nieco zarobic na swojej pracy ?
W normalnych krajach na  ludziach  ktorzy zarabiaja inni sie wzoruja , a nie kombinuja jak ich zniszczyc...
Prawdziwy problem i to nie tylko na tym forum wynika z tego ze niektorzy zachowuja sie jak przyslowiowe "psy ogrodnika" - co to sam nie zezre i drugiemu nie da.
Ludzie zyjemy w XXI w. zarabianie pieniedzy na swoim hobby nie jest grzechem, i dopóki wszyscy tego nie zrozumieja to nic sie tu nie zmieni....;)
Bez mozliwosci zarobienia nie ma postepu.
Zgoda. Musi być jednak jakas forma kontroli nad tym. Bez kontroli zrobi sie dziki zachod.
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2018, 19:29 wysłana przez Raf »