Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pół żartem, pół serio:-)  (Przeczytany 3351 razy)

Offline heniek29cr

• Level 5
Pół żartem, pół serio:-)
« dnia: 28 Stycznia 2018, 13:38 »
Cześć wątek proszę traktować humorystycznie tak dla zluzowania atmosfery:-)
Śledząc ostanie wydarzenia na forum naszło mnie na pewne przemyślenia rodem z filmów z Bondem he he he:-) A więc:

1: po pierwsze primo rs2322 to 111111olo dlaczego zapytacie? ano więc:
                a: ma panienkę przy nicku podobnie jak to olo miał na PPA (panienki są nawet podobne he he :-) )
                b: 111111olo nie lubi powera bo raz, że to konkurencja a dwa zaszłości z rafem i kislem więc postanowił rozwalić to forum od
                    środka niczym...przyczajony tygrys, ukryty smok:-) pod postacią kolejnego swojego klona" rs2322" ale tym razem
                    poczekał niczym wytrwały myśliwy i najpierw nęcił tutaj zabawkami do c64 w dobrych cenach później
                    sprzedawał.....zyskiwał uznanie oraz przede wszystkim wiarygodność aby w końcu przejść do ataku mając już za sobą ludzi
                    tzn: zadowolonych odbiorców.....jak np: Canga he he:-)  bohater obrony rs2322:-)
                c: jak rs2322 stał się 111111olo??? proste olo na swoim forum dogadał się z kolesiem z okolic katowic aby ten założył tutaj
                    konto i pod swoim adresem (z okolic katowic) wysyłał zabawki zrobione oczywiście przez ola:-). W pewnym momencie olo
                    przejął już całkowicie władzę nad kontem rs2322 tylko za odpowiednią prowizją "jego człowiek" z okolic katowic wysyłał
                    fanty do userów tego forum....i tylko czekał na odpowiedni moment ataku....na "power supplay" o ironio od rafa he he:-)
                d: jak zamawiałem coś od rs2322 to pomylił adresy i wysłał fanta na mój stary adres o którym wtedy rs2322 nie mógł
                    wiedzieć (a w korespondencji tu na powerze wysłałem mu tylko nowy adres)  a uwaga olo znał mój stary adres i taśmowo
                    przez rs2322 wysłał no tam gdzie wysłał tzn: na stary adres he he ale mam ubaw:-):-)....

KURDE TO SIĘ NAPRAWDĘ TRZYMA KUPY HE HE HE:-)

2: Po drugie primo olów jest dwóch i mają sporo czasu na zabawę w takie gierki a skąd to wiem zapytacie???
                 a: wiem bo byłem u niego osobiście:-) serio:-)
                 b: oni żyją z tego biznesiku więc walka o rynek jest jednym z priorytetów dla ich działalności
                 c: i generalnie to fajne chłopaki są:-)

3: Po trzecie primo Kisiel też jest olem... serio tzn: nie dosłownie.... tylko on się scalił w jedną osobę niczym terminator i dzięki temu
    zrobił ukeja ale nie dla nas tylko dla jurków a tutaj jest/był tylko aby wyssać jak najwięcej informacji, które były mu potrzebne do
    stworzenia ukeja a potem to już tylko bydło robił trolował itp...kurcze wychodzi na to, że Kisiel jest dużo gorszy od ola...no no  he he he:-)

4: po czwarte primo Po jaką cholerę raf trzyma/trzymał tutaj kisiela kiedy prawie wszyscy mają go tu dość zapytacie??? sam się dziwię bo przecież jakby chciał aby to forum żyło lepiej to permabana na kisla i świat jest piękniejszy:-) No ale chyba, że:
                   a: prowizja od sprzedaży ukeja.....
                   b: bo mu się podobało jak niszczył ola którym sam się później stał tzn: kisiel he he:-)
                   c: bo kisiel nabijał posty...
                   d: bo śmieszyło go jak atakowani przez kisla bezradne się bronią....
                   e: bo tak i koniec gdyż jest globalmodertor he he:-)

NO TO TEŻ JEST CIEKAWE HE HE:-)

I tak by można fajny film nakręcić :-)
Przyjemności i radości życzę ORAZ:
 "wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest niezamierzone i przypadkowe a przedstawione tu historie mają na celu tylko rozweselić ekipę z powera"
Pozdawiam

Offline Canga

• Level 5
Re: Pół żartem, pół serio:-)
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Stycznia 2018, 14:25 »
Naprawdę myślisz, że to co napisałeś rozluźni sytuację?
Jestem ciekaw co dla Ciebie jest żart a co serio, bo jakoś inaczej odbieram Twoje wypowiedzi na scene...
...no chyba że ja się na żartach (tudzież serio) nie znam...
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2018, 15:45 »
Canga, jak ty siedzisz na krześle z takim kijem od mitły w przewodzie....?

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2018, 15:49 »
Daję radę ;)
Mogę się pośmiać z wielu rzeczy, lecz nie z tych które są obecnie przedmiotem ogólnego sporu i założeniu bana na kolegę bez konkretnego powodu.
To takie trudne do zrozumienia?

Dopiero będę się śmiał ja z 20% (being watched) na Twoim koncie wyląduje Baned ;)

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2018, 17:37 »
Heniek,  mission accomplished!

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2018, 18:25 »
Możliwy jest jeszcze jeden twist, Kisiel jest klonem Rafa☺

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2018, 19:06 »
Możliwy jest jeszcze jeden twist, Kisiel jest klonem Rafa☺

he he albo,że raf sam dogadał się z rs2322/111111olo ale po pewnym czasie coś się rypło i znowu go wywalił z forum he he...
UWAGA https://www.ppa.pl/forum/hyde-park/38084/jak-to-olo-just-5-wydelektowal-userow-i-moderatorow-powera
KISIEL BAIT

Aaaa i info ze sceny "Kisiel dostal dozywotniego bana na c64power"   ciekawe...
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 19:13 wysłana przez heniek29cr »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Stycznia 2018, 19:27 »
Coś co miało być żartem, przez innych zostało całkowicie poważnie odebrane.
Stąd pisałem, że nie żartuje się z takich sytuacji, bo nie każdy może się znać na żartach.
:/

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2018, 19:32 »

Szkoda że nie mam tam konta. 
Zapytał bym gdzie jest mój uk, co go na gwarancji ra wyslalem do Kisiela. ☺

« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 19:36 wysłana przez StaryMarabut »

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Stycznia 2018, 19:32 »
przepraszam Cię Canga jeżeli w jakiś sposób uraziłem i przede wszystkim pozdrawiam Cię krajanie serdecznie bo kupę lat spędziłem w Rybniku a z tego co kojarzę to właśnie z tamtych okolic pochodzisz..
A wątek jest "Pół żartem, pół serio:-)" i te info o pomyłce adresu do wysyłki do mnie przez rs2322 było akurat serio i na pytanie jakim cudem wysłał to do mnie na stary adres??? odparł "Nie wiem jakim cudem tam wyslalem" i grzecznie przeprosił....co pewnie doda teraz nieco pikanterii całej sprawie ale...... "wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest niezamierzone i przypadkowe a przedstawione tu historie mają na celu tylko rozweselić ekipę z powera"
he he he:-)
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 19:39 wysłana przez heniek29cr »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2018, 19:39 »
Cała sytuacja jest dość nie miła i mocno napięta, lecz to nie chodzi o mnie, więc nie masz mnie za co przepraszać ;)
Pikanteria jest i to spora, która dotyczy RS i najgorsze że właśnie ktoś tą pikanterie wyciąga i wygląda to jak wygląda już na PPA.
Może poprosił kogoś o Twój adres, bo stracił? Otrzymał stary i na ten wysłał. Nie wiem, gdybam, a sam zainteresowany nie może tutaj odpowiedzieć.
Wyjaśnić to może tylko RS.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 19:47 wysłana przez Canga »

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Stycznia 2018, 22:40 »
Wyjaśnić to może tylko RS.

"Tylko winni się tłumaczą". Jego słowa.

Jest na Scene, ciekawe co powie.
-profil nieaktywny-

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Stycznia 2018, 09:40 »
Z tego to może już wyjść całkiem niezły serial kryminalny - a tak na serio, was już chyba wszystkich popier... nie mam siły nawet tego czytać co ostatnio się wylało na forum - szkoda... było słabo  a teraz jest jeszcze gorzej. Odechciewa się wszystkiego.

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Stycznia 2018, 10:09 »
                d: jak zamawiałem coś od rs2322 to pomylił adresy i wysłał fanta na mój stary adres o którym wtedy rs2322 nie mógł
                    wiedzieć (a w korespondencji tu na powerze wysłałem mu tylko nowy adres) 
Ja tam siedzę z boku i się nie wdaje w żadne dyskusje, ale z racji tematu, z którym się już spotkałem miałbym jedno pytanie do Heńka.
Nie masz czasem założonego konta w banku na swój stary adres ?
Miałem parę razy takie akcje, że fanty mi przychodziły na stary adres, bo taki miałem, jako główny podany w banku, a sprzedający widocznie niczym się nie sugerował, tylko danymi bankowymi...
Nie tam, żebym kogoś chciał bronić itp, ale akurat w temacie adresów wysyłkowych mogę się wypowiedzieć, bo mam z tym do czynienia często ;)
Parę C64 i parę innych...

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Stycznia 2018, 10:47 »
Ja naprawdę przepraszam, że ktoś tutaj to co napisałem potraktował w 100proc. na serio.
Po latach spędzonych na czytaniu tutaj kto jest olem a kto nie :-) sam ale podkreślam jeszcze raz tylko aby rozbawić tutaj kolegów zwłaszcza po ostatnich akcjach...sam w iście filmowym charakterze napisałem com napisał:-)
Co do adresu to może Canga ma rację a może właśnie Ty Beda:-) chciałem trochę zluzować atmosferę i chyba tylko stary marabut się ubawił tak jak ja:-).
Kiedyś sam byłem olem przecież kto pamięta ten pamięta:-) zresztą kto tu olem nie był??? He he he
I tak się cieszę, że chłopaki przestali się choć na chwilę atakować aby zająć się czymś innym...
Pozdrawiam i jak się uda to zamknę ten kabaret:-)