Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED  (Przeczytany 6649 razy)

Offline Kaczor

• Level 1
  • *
Re: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED
« Odpowiedź #75 dnia: 30 Stycznia 2018, 18:52 »
O czym jest ten wątek bo się pogubiłem? Odgrzebujecie jakieś stare brudy w których się trudno połapać.

Dioda2000 ma żal że olo chciał mu pomóc, potem deklarował uroczyste ognisko z sdboxem w roli głównej, a teraz jak wszyscy go olali podkulił ogon i chce uciekać z forum. A wystarczyło było wysłać sdboxa do ola. Teraz tego żałuje.
Ja takich problemów nigdy nie miałem. Może dlatego że się powoływałeś na kolegę to olo nie chciał ci wysłać plików bo nie mógł zweryfikować danych.
Aby kabaret trwał nadal napis że chcesz mu wysłać sdboxa. Ciekawe co odpisze.

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 30 Stycznia 2018, 19:05 »
O czym jest ten wątek bo się pogubiłem? Odgrzebujecie jakieś stare brudy w których się trudno połapać.

Dioda2000 ma żal że olo chciał mu pomóc, potem deklarował uroczyste ognisko z sdboxem w roli głównej, a teraz jak wszyscy go olali podkulił ogon i chce uciekać z forum. A wystarczyło było wysłać sdboxa do ola. Teraz tego żałuje.
Ja takich problemów nigdy nie miałem. Może dlatego że się powoływałeś na kolegę to olo nie chciał ci wysłać plików bo nie mógł zweryfikować danych.
Aby kabaret trwał nadal napis że chcesz mu wysłać sdboxa. Ciekawe co odpisze.

Wiesz Kaczor jesteś śmieszny widzę że nie zrozumiałeś sytuacji przeczytaj tę lekturę jeszcze raz może zrozumiesz a może właśnie jak piszą jesteś "klonem" albo wysłannikiem olo, tyle czasu się nie udzielałeś aż tu nagle błysk olśnienie no "szacun" wątek zmienił się z SD-BOX UPGRADE na USER POST POINT UPGRADE.

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 31 Stycznia 2018, 12:13 »
Po tak długim rozwinięciu się tematu postanowiłem zrobić krótkie streszczenie aby "klony" o ile są zrozumiały o czym mowa, oraz użytkownicy którzy nie wiedzą co jest grane lub nie chce im się czytać tego od początku:

1. Kontakt z panem olo w celu aktualizacji SD-BOXa
2. Pan olo mówi OK i podejmuje chęć pomocy
3. Po kilku wymianach zdań stwierdził że lepiej go odesłać
4. Pan dioda2000 grzecznie zapytał o adres (rozmawiając z panem olo nie miałem karty GW na kolanach tylko grzecznie leżała w pudełku w szufladzie więc nie o drazu się domyśliłem że dane kontaktowe są na pieczątce)
5. Pan olo zaczął mnie wtedy weryfikować czy naprawdę jestem posiadaczem SD-BOX (i bardzo słusznie popieram), ale mógł poprosić o zdjęcie/skan karty GW, lub powiedzieć "Jeżeli jesteś właścicielem SD-BOX i masz kartę GW to na niej masz wszystko co ci trzeba".
6. Odpowiedź jaką otrzymałem "NIE PISZ WIĘCEJ" czyli w moim rozumieniu WYNOCHA.
7. Założenie tematu na forum.
8. Abym mógł wyjść z twarzą u pana olo mimo iż nie kazał mi do siebie pisać jednak postanowiłem mu wysłać później kartę GW i po tym jak mnie potraktował dałem sobie spokój z wysyłką choć później zaproponował jednak abym wysłał.

I oto cała prawda proszę o zrozumienie streszczenia a zwłaszcza kolejności wydarzeń :) i nie jest to hejt na pana olo tylko fakt z jakim się spotkałem.
Ja jestem człowiekiem z którym można się bez problemu dogadać, ale po tym co zaszło zniechęciłem się i mam obawy wysłać panu olo sprzęt więc jeżeli widzi jakieś inne rozwiązanie to niech zaproponuje, a jak nie to trudno też się nic nie stanie, a temat będzie można zamknąć lub jak administratorzy stwierdzą nawet usunąć, aby nie nabijał licznika postów.
Pozdrawiam

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #78 dnia: 31 Stycznia 2018, 12:33 »
Problem w tym, że Olo jest osobą kontrowersyjna, ale są tacy, do których spójne i logiczne argumenty nie docierają, stąd należy spodziewać się kontynuacji gownoburzy u ludzi, którym nie przeszkadza otoczka wokół Ola bo jest np guru elektroniki doczepiając sd2iec do kartridza że 128k roku i cpld.

Na ppa kiedyś napisałem o Olo i też były same " inteligentne inaczej" posty
https://www.ppa.pl/forum/hyde-park/28009/uwaga-na-11111olo
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #79 dnia: 31 Stycznia 2018, 12:54 »
Problem w tym, że Olo jest osobą kontrowersyjna, ale są tacy, do których spójne i logiczne argumenty nie docierają,...
Ja sobie wmawiam ze trzeba umieć oddzielić osobę twórcy od dzieła. W niektórych przypadkach jest to bardzo ciężkie.
Dioda.
Dostałeś tutaj oferty wykupu.  Jak jesteś zniesmaczony calą sytuacją to pozbycie się karta jest dla mnie logicznym wyjsciem.  A ty ciagniesz tego "glucika" jak byś  oczekiwał przeprosin lub naprostowania zajścia.

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 31 Stycznia 2018, 13:12 »
Problem w tym, że Olo jest osobą kontrowersyjna, ale są tacy, do których spójne i logiczne argumenty nie docierają,...
Ja sobie wmawiam ze trzeba umieć oddzielić osobę twórcy od dzieła. W niektórych przypadkach jest to bardzo ciężkie.
Dioda.
Dostałeś tutaj oferty wykupu.  Jak jesteś zniesmaczony calą sytuacją to pozbycie się karta jest dla mnie logicznym wyjsciem.  A ty ciagniesz tego "glucika" jak byś  oczekiwał przeprosin lub naprostowania zajścia.
No to aby już tego glucika nie ciągnąć jak powiedziałeś to proszę o zamknięcie tego tematu aby nikogo nie prowokował oraz nie wzbudzał u co niektórych form agresji, a ja nie musiał się bronić i tłumaczyć. Pzyznaje że popełniłem błąd zakładając ten temat skoro i tak wszyscy tu wszystko wiedzą na forum. Pozdr.

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Stycznia 2018, 13:26 »
Ja jakiejś pozytywy z zalozenia i przebiegu tego tematu widzę.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Stycznia 2018, 15:31 »
Ja jakiejś pozytywy z zalozenia i przebiegu tego tematu widzę.

No ja też.

Gideon sądząc po numerach zamówień już pięciocyfrowych (1xxxx) sprzętu sprzedał kosmiczną liczbę (w porównaniu do Ola czy Kisiela), ale czy ktoś się skarżył, że na pytanie "Jak zrobić aktualizację" dostał od niego odpowiedź "Czytanie nie boli" ? Pomijając przebieg całej tej szopki i błędy popełnione również przez Diodę2K - "Czytanie nie boli" na samym początku przecież, no to jest idealne podejście do klienta, nieprawdaż ?

Pytanie do Diody: a w ogóle kiedy to miało miejsce ?
-profil nieaktywny-

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Stycznia 2018, 18:58 »
, stąd należy spodziewać się kontynuacji gownoburzy u ludzi, którym nie przeszkadza otoczka wokół Ola bo jest np guru elektroniki doczepiając sd2iec do kartridza że 128k roku i cpld.
No oczywiscie przeciez wszyscy wiemy ze jest tylko dwoch guru elektroniki dla c64 w Polsce i dlatego zachowuja sie jak monopolisci i beda zawsze niszczyc kazdego i wszedzie  kto moglby im zagozic.
Wiemy to od dawna, ktos sie kiedys dziwil dlaczego atari tak sie rozwija w Polsce, a c64 nie  ?
Wlasnie otrzymal wyczerpujaca odpowiedz... :o

Offline Kaczor

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 31 Stycznia 2018, 19:08 »
Olo jest guru? Sdbox to nie jest bardzo zaawansowane urządzenie. Spełnia swoje zadanie i mnie zadowala w 100%.
Robi to i ulepsza o kilku lat. Dioda2000 tego nie rozumie.
Czytałem archiwalne wątki i może jadu oraz gówno burza po zbanowaniu olo trwa i trwa. Jeśli sprzedaje i są chętni to mu gratuluję. Kisiel też sprzedaje więc nie wiem w czym problem? A wątek na PPA o psuciu rynku kabelkowego mnie rozbawił.
Raf64 nie wiem co tam chciałeś pokazać. To było parę lat temu i mimo że olo jeszcze wcześniej opuścił to forum to dalej wylewasz na niego gówno. Czy warto tak malutki świat jakim są użytkownicy komputera commodore 64 wszystkim w około obrzydzać?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #85 dnia: 31 Stycznia 2018, 19:49 »
Konto 7 postow i takie mega "rozeznanie" - ciekawe :) Olo "opuscil" wiele for z powodu wielokont i oszukiwania ludzi i o tym jest tamten watek a nie o zadnych wojnach handlarzy, psuciu "rynku kabelkowego" itp, co inteligenci z gatunku "mnie jeszcze nie oszukal to jest wporzo" tam uskuteczniali czy jakies kaczory, placzace nad losem biednego ola, czy tu lokalnie czlowiek-oszolom zapatrzony w ola jak w boga, bo olo wydal cartridge,

Kaczor, parafrazujac ola, co ci dac za odejscie?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #86 dnia: 01 Lutego 2018, 03:02 »
Olo jest guru? Sdbox to nie jest bardzo zaawansowane urządzenie. Spełnia swoje zadanie i mnie zadowala w 100%.
Robi to i ulepsza o kilku lat. Dioda2000 tego nie rozumie.
Czytałem archiwalne wątki i może jadu oraz gówno burza po zbanowaniu olo trwa i trwa. Jeśli sprzedaje i są chętni to mu gratuluję. Kisiel też sprzedaje więc nie wiem w czym problem? A wątek na PPA o psuciu rynku kabelkowego mnie rozbawił.
Raf64 nie wiem co tam chciałeś pokazać. To było parę lat temu i mimo że olo jeszcze wcześniej opuścił to forum to dalej wylewasz na niego gówno. Czy warto tak malutki świat jakim są użytkownicy komputera commodore 64 wszystkim w około obrzydzać?

No akurat jeśli ktoś mi - osobiście -obrzydził świat c64, to jest to ten Janusz biznesu, którego tak honorowo bronisz. No właśnie, masz 7 postów, orientujesz się w sprawie nieźle, bronisz kolesia, który ma totalnie wyj#!&# na ludzi, natomiast atakujesz Rafa. Cóż za brak konsekwencji?
Chyba coś jest nie tak z gościem, który ma taka opinię w tak wąskim gronie? No ale zamiast to zrozumieć (co jest dla mnie niezrozumiałe), lepiej oskarżać to wąskie grono, o "może jadu".

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #87 dnia: 01 Lutego 2018, 15:21 »
Wiemy to od dawna, ktos sie kiedys dziwil dlaczego atari tak sie rozwija w Polsce, a c64 nie  ?

Jeżeli chcesz powiedzieć, że Atari się tak rozwija w Polsce - a C64 ze względu na Kisiela i Rafa  nie - no... to jest próba zaczarowania rzeczywistości. Zejdź na ziemię.

Nie rozwija się, bo kto miałby je rozwijać ? Z pustego przecież i Salomon nie naleje (albo jak się to mówiło w jednej z firm, "w pustej Wukadce i Salomon nie nafroteruje").
Pomijając Kisiela - widzisz jakichś speców z nadmiarem wolnego czasu (a kto się tym może pochwalić, kiedy 40-ka na karku, żona gdera, teściowa zrzędzi, dzieci krzyczą, pies nasikał za kanapę, samochód znowu do warsztatu itp itd), potrafiących jakiś nietrywialny H/W zrobić ? Ja przez ostatnie kilkanaście lat nie zauważyłem nikogo takiego w naszym lokalnym światku C64. Prędzej na "scenie" amigowej.

« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2018, 15:25 wysłana przez KB777 »
-profil nieaktywny-

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #88 dnia: 01 Lutego 2018, 16:07 »
... jakiś nietrywialny H/W zrobić ...

Moze sprecyzujmy jakby wygladal taki hardware i zacznijmy dyskusje na ten temat.
Wtedy zobaczymy co da sie zrobic.

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #89 dnia: 01 Lutego 2018, 16:54 »

Jeżeli chcesz powiedzieć, że Atari się tak rozwija w Polsce - a C64 ze względu na Kisiela i Rafa  nie - no... to jest próba zaczarowania rzeczywistości. Zejdź na ziemię.

Nie rozwija się, bo kto miałby je rozwijać ? Z pustego przecież i Salomon nie naleje (albo jak się to mówiło w jednej z firm, "w pustej Wukadce i Salomon nie nafroteruje").
Pomijając Kisiela - widzisz jakichś speców z nadmiarem wolnego czasu (a kto się tym może pochwalić, kiedy 40-ka na karku, żona gdera, teściowa zrzędzi, dzieci krzyczą, pies nasikał za kanapę, samochód znowu do warsztatu itp itd), potrafiących jakiś nietrywialny H/W zrobić ? Ja przez ostatnie kilkanaście lat nie zauważyłem nikogo takiego w naszym lokalnym światku C64. Prędzej na "scenie" amigowej.
Trzeba zaczekać do emerytury. Może coś się ruszy.
A amigowcy to lenie śmierdzące, wpadaja tu tylko by im coś polutowac.