Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Golden Cartridge C64 za 1/4 ceny  (Przeczytany 11478 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Golden Cartridge C64 za 1/4 ceny
« Odpowiedź #120 dnia: 25 Marca 2019, 17:38 »
Odkryje Rabka tajemnicy: W ramach c64power game mod compo I tak chciałem, aby nagrodami były cartridge z grami - przynajmniej z pierwszej edycji, więc cartridge będą prędzej czy później, niezaleznie od tego czy ktoś mi będzie rzucać kłody pod nogi albo będzie miał problem z czytaniem ze zrozumieniem :) mam nadzieję, że będzie dla kogo te carty rozdać.
Jak nie możesz to ja mogę ten kart zaemulować w ReAction co byś nie musiał z gęby cholewy robić.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #121 dnia: 25 Marca 2019, 19:24 »
Better late than never aka late ejaculation
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #122 dnia: 25 Marca 2019, 19:26 »
Musze wymyslec teraz przez co nie ma rafen kartrydze. Szukanie winy w sobie nie jest na propsie ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #123 dnia: 25 Marca 2019, 19:29 »
puacze, ty to się musisz rafik naskakać xd

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #124 dnia: 25 Marca 2019, 19:48 »
Proponuje na mnie, nie pomogłem zrobić obudowy a obiecałem.

Tak btw to mam już złoty filament i będzie obudowa do ReAction aka GoldenCart z epoki 1985-89.
Fakt że nie jest taki złoty jak na zdjęciu ale paruwa fejkusia będzie styrczała.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Marca 2019, 12:05 »
Coś się ruszyło w temacie?
Milo ze pytasz, czy chcialbys pomoc cos?

Odpowiedź co najmniej  śmieszna, jeśli nie bezczelna zważywszy, że zakładasz wątek w którym zachęcasz użytkowników żeby zapisywali się na listę tanich kartów, z których część z nich już wirtualnie przeznaczyłeś na nagrody. Przy niemal równoczesnym zamykaniu projektu, który miałby być potencjalnym vaporware wygląda to jak... hejt ? hipokryzja ? robienie ludzi w konia ? dowcip ? używania funkcji admina forum do prowadzenia prywatnych krucjat ?

Jericho czuwasz ?

Misiu daj sobie spokój z zaczepkami, dobra? Przestałem pisać bo jak się z Kisielem wyzywać zaczęliście to uznałem, że nie ma sensu tego podbijać skoro starsi rozmawiają, to przez zwykły szacunek nie będę się wtryniał. Ale jeśli chodzi o "legendę sceny" to do mnie też fikał na Starym Pierniku bo mu zwróciłem uwagę, że zachowuje się jak bydlak trzaskając drzwiami w twarz gościowi który nam demka na komodzie puszczał. Miziajcie się tam dalej, mnie to już gówno obchodzi tylko szkoda, że wychodzi z Was ten cały Jad Kiełbasiany if you know what I mean?
rzygać się chce jak się to czyta. Mówisz gdzie ja byłem rok temu, 2-5,10 lat temu a Ty? Z Kisielem się miziałeś i wszystko było ok. Mnie naprawdę to mało interesuje co tam robiliście a nie zrobiliście ale takie publiczne plucie na wszystkich i te zaczepki są nie na miejscu.
Bywaj zdrów!

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Marca 2019, 12:42 »
Wielgusia pojebało jak się podłączył pod stream gejlisjum  czy raczej jak zobaczył że kolo okradający pracodawce, nabijający w butelkę zagraniczniaków, może mu pomóc w elektronicznych zapasach ?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Marca 2019, 12:47 »
Ejże Jericho drogi,

Pisząc Jericho czuwas chciałem podkreślić logiczne zaprzeczenia samemu sobie, jakich się dopuściłeś:

1. Wszedłeś do wątku i stwierdziłeś że
- inny skasowany projekt ty od razu uznawałeś za vaporware
- pomimo że uznałeś to jako vaporware, na wszelki wypadek zapisałeś się żeby go nie mieć
- choć projekt nie dostał szansy wykonania na forum, nie został skończony, może nie powiedziałeś tego bezpośrednio, ale w podtekście, że to potwierdza iż był to vaporware.

2. Gdy pokazuję CI projekt który był od początku vaporware, który nie został skasowany i czas pokazał że jest to vaporware, jakoś to nie stanowi dla ciebie problemu.

Czym potwierdziłeś, że czuwasz... ale tylko JEDNOSTRONNIE

z poważaniem drogi Jericho
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #128 dnia: 26 Marca 2019, 12:52 »
Wielguś nie pokazałeś projektu bo byś go pokazał jakby on istniał,  zmontowany i działający :)
To co uważasz za projekt to mogę sklecić w dwa trzy dni i będziesz mógł powiedzieć że kisiel zrobił 1581 klona. Copy paste a głupek mlaska kapucyna.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #129 dnia: 26 Marca 2019, 12:57 »
bez jaj kisielu
aż tak byś swoich lotów nie obniżył

w końcu coś tam jednak zrobiłeś tak ?
I nie był to prosty ogryzek...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #130 dnia: 26 Marca 2019, 13:07 »
Porozmawiajmy o faktach, twierdziłeś że RS23456 miał problem z gotowym projektem ale chciał go koniecznie sprzedać darmo na forum, w tym czasie jakiś kolo z PADUA zrobił działający sprzęt z tego co znalazł w necie.
Wniosek koleś z PADUA został zablokowany na c64power przez Rafcia bo ten nie chciał mieć konkurencji.

Jednak trzeba jak do pustaków, DALIŚCIE SIĘ WYRUCHAĆ NA PŁYTKĘ :)
Ci co uwierzyli a nie widzieli, prototypu, jesteście zbawieni przez pindolka rs23456.
Ci co zobaczyli płytkę a uwierzyli kalać się będą olowym kale.
ej man

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #131 dnia: 26 Marca 2019, 13:26 »
Coz, jak pokazalem wizualizacje pcb to nikt nawet nie skomentował :)
Ale moze ktos pomoze z cpld, bo to jedyny wstrzymywacz projektu?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #132 dnia: 26 Marca 2019, 13:43 »
Jakby tu pomóc przy CPLD, o zbawiennym wykorzystywaniu dotclock do strobu
przez czarnego człowieka - podpowiadając:

cytując kogoś kto zna się na rzeczy
...VIC współdzieli magistralę z CPU...
...Znacznie bezpieczniej jest odczytywać dane gdy są stabilne...
... bo przy zboczach fi2 aż tak stabilne nie są.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #133 dnia: 26 Marca 2019, 15:47 »
Fejkuś jeszcze raz czytaj data sheety ze zrozumieniem jeżeli możesz zapisać do rejestru VIC,SID,CIA bez użycia dotclock to znaczy że się da tak zrobić.
Jak jakiś błazen ten czy inny robi to inaczej to znaczy że jest lepszy od inżynierów COMMODORE, ATARII, APPLE itd :)
Pisaniem swoich przemyśleń obrażasz logikę userów którzy nic nie rozumieją z elektroniki ale potrafią zobaczyć który scalak ma fi2 podłączone a który nie.

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Marca 2019, 16:20 »
Fejkuś jeszcze raz czytaj data sheety ze zrozumieniem jeżeli możesz zapisać do rejestru VIC,SID,CIA bez użycia dotclock to znaczy że się da tak zrobić.
Jak jakiś błazen ten czy inny robi to inaczej to znaczy że jest lepszy od inżynierów COMMODORE, ATARII, APPLE itd :)
Pisaniem swoich przemyśleń obrażasz logikę userów którzy nic nie rozumieją z elektroniki ale potrafią zobaczyć który scalak ma fi2 podłączone a który nie.
No to zagadka po co  w MOS8726 wyprowadzenie pin3 Dot Clock ?   ???
Pewnie chcieli wyeliminowac stare c64 ? ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2019, 16:22 wysłana przez hobocti77x »