Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Golden Cartridge C64 za 1/4 ceny  (Przeczytany 11473 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Golden Cartridge C64 za 1/4 ceny
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Stycznia 2018, 04:59 »
Po co drukować jak można kupić takie co pomieszcza układy na podstawkach.
Link albo nie wiesz o czym mowisz :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Stycznia 2018, 05:10 »
Po co drukować jak można kupić takie co pomieszcza układy na podstawkach.
Link albo nie wiesz o czym mowisz :)
Miałem w rękach i to mi wystarczy.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Stycznia 2018, 05:18 »
To ilesz chcesz za skladanie, programowanie i obudowe ?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Stycznia 2018, 11:26 »
po co dajesz ludziom wybor zawartosci carta

Bo na tym to polega. Nie tylko robie to po kosztach, ale tez we wlasnym czsie dlatego, ze moge.
Ten Cart nie rozni sie w konstrukcji jakos specjalnie od innych dostepnych na rynku. Jedyne co moge dorzucic (bo moge) to mozliwosc zrobienia "swojego" Carta.
Jesli masz Cart Easy Flash, to jest Easy Flash, ale jesli masz ten, to baza jest podobna, ale zasoby, logo, kolory, muzyka w tle wszystko moze byc zmienione przez wlasciciela w prosty sposob zalaczonym do tego oprogramowaniem. To nie jest trudne dla mnie a na pewno kuszace dla innych.

Proponuje zrobic dokladnie taki sam cart, jak "golden unikat"

Prosze bardzo, nikt tu zatrzymywal nie bedzie. Rob co uwazasz za stosowne. Daj znac, kiedy bedziesz mial protoyp :)

jest możliwość zakupu kompletu z taką obudową jak pokazujesz na drugiej stronie tematu?

Te obudowy sa wszystkie dostepne pod linkami, ktore sa w temacie. Nie ma sensu, zebym je kupowal i dwa razy wysylal, takze, kazdy moze sobie wybrac taka obudowa jak mu pasuje we wlasnym zakresie. Co moglem zrobic to przetestowac takie jakie byly w tym czasie dostepne i opisac, coby wybor byl prostszy.
Kisiel proponuje dodatkowe rozwiazanie pod wzgledem obudowy klika postow wczesniej. Tego nie testowalem.

Marabut zobowiązał się do wypalania i rozsyłania

Jeszcze nie rozmawialem z Marabutem. Najpierw musze byc pewien ze to w 100% dziala, zanim wysle cokolwiek gdziekolwiek, a tym bardziej zanim od kogokolwiek wezme pieniadze. Rozumiem, ze temat jest goracy, ale na ta chwile Cart jest testowany w trzech miejscach i jak na razie znalazl sie jeden maly problem, gdzie eepromy Winbonda W27E040 nie sa wystarczajaca szybkie i sie czasem zacinaja. Czekam na dostawe AM29F040, ktore sa szybsze i na ktorych testowalem wczesniej. Te powinny dojsc za kilka dni (oczywiscie z chin), po czym znowu bede testowal itd ... takze Prosze o cierpliwosc.

To ilesz chcesz za skladanie, programowanie i obudowe ?

Przewin i poczytaj wczesniejsze posty, tam jest to wszystko rozpisane.

« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2018, 11:30 wysłana przez sajmosia »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Stycznia 2018, 16:11 »
As you wish. Dziwne że te eepromy mają problem, ja używam w27e512 i o ile scalak nie ma defektu to potem w c64 jest ok
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #95 dnia: 25 Stycznia 2018, 16:20 »
Hejka, Tez ich uzywam w malym i w innym do zx spectrum. Tez nie ma problemu. Daltego kupilem te z taka sama mysla a tu sprawa sie rypla :)

Pozdro.

Offline dekanex

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Stycznia 2018, 18:59 »
Przecież Stary Marabut zobowiązał się do wypalania i rozsyłania to w czym problem ?
Dementuje.
Zobowiązanie a zgłoszenie się to dwie różne rzeczy.
No właśnie, przecież nie napisał „ostatecznie i definitywnie” więc się nie liczy ;D

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Stycznia 2018, 19:07 »
Wszystko jest mozliwe, tylko programisty brak :)

To zalezy, czy jest ktos kto potrafi napisac menu wybierane Joystickiem :)

Menu to jest program, taki sami jak kazda inna gierka.

Pozdro.
W takim razie,  nie było tematu.

SM zapytal czy menu bedzie mialo wybor joy/kbd - a Sajmosia odpisal, ze jak sobie zaprogramuje, natoamiast najprawilniejsi uzytkownicy tradycyjnie sieja tylko zamet....
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Stycznia 2018, 19:48 »
Amatorka pełną gębą, AM29F040 programuje się z poziomu c64...dowód MultiAction tam są te tanie scalaki. Mogę Wam przerobić mój program pod tego waszego karta za 70euro/godzinę.

Co do niestabilności to szukałbym powodów w projekcie i montażu a nie w scalaku. Porównaj sobie elektrykę.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Stycznia 2018, 20:57 »

SM zapytal czy menu bedzie mialo wybor joy/kbd - a Sajmosia odpisal, ze jak sobie zaprogramuje, natoamiast najprawilniejsi uzytkownicy tradycyjnie sieja tylko zamet....
I dziwnym trafem siewcow zamętu nie ma na liście chetnych na karty od sajmosia😃

Jak skladalem interfejsy też wiele osób z forum power "się zobowiązało"😂 do kupna, a później musialem się z tym bujać po alledrą.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Stycznia 2018, 21:01 »
Jak skladalem interfejsy też wiele osób z forum power "się zobowiązało"😂 do kupna, a później musialem się z tym bujać po alledrą.

Tak to prawda, jak produkt jest lichy i drogi to potem się trzeba z nim bujać. Jak jest za darmo i dobry to go chcą.

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #101 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:30 »
Hejka,

Postanowilem przeniesc mojego Carta gdzie indziej, bo poczulem, ze wszedlem "z butami" w kogos innego watek i oberwalo mi sie za to.

Postanowilem otworzyc swoj wlasny watek i wszelkie dalsze dokonania na temat mojego 1MB Cartridge do C64 beda kontynuowane tutaj:

http://www.speccy.pl/forum/index.php?topic=4056

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 11:40 wysłana przez sajmosia »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #102 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:48 »
I się dokonało. Coś co powinno być na c64power będzie na speccy.
I tak ludzie będą uciekać, lub będą banowani.
To widoczny całokształt tego forum.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline 64er

• Level 3
« Odpowiedź #103 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:58 »
Raf, będziesz kontynuował swój projekt?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #104 dnia: 26 Stycznia 2018, 13:13 »
Hejka,

Postanowilem przeniesc mojego Carta gdzie indziej, bo poczulem, ze wszedlem "z butami" w kogos innego watek i oberwalo mi sie za to.

Postanowilem otworzyc swoj wlasny watek i wszelkie dalsze dokonania na temat mojego 1MB Cartridge do C64 beda kontynuowane tutaj:

http://www.speccy.pl/forum/index.php?topic=4056

Pozdrawiam.

Nie bój się, rs będzie dalej wciskać ludziom cartridge za 190, uzyszkodnicy będą klaskać uszami a my będziemy mieć fajniejszy, ja swojej oferty pomocy przy asemblerze nie wycofałem. Prawdę mówiąc to, że pokazałeś ten projekt jest miłym zaskoczeniem - naprawdę chcesz coś zrobić dla społeczności, nie plujesz jadem i pokazales, że to, co masz w ręku naprawdę istnieje - to się ceni.