Znaczy sie homocity, Stary Marabut poniosl strate kosztu pradu podczas skladania zamowienia
A ja mialem dla wuja skladac jakies expressowe zamowienie na Aliexpress kuriera po jeden wyswietlacz
Stary Psikuta jeszcze nie szczail dlaczego jest ten watek, ale moze przeczyta ze zrozumieniem i sie domysli.
Okreslenie "honey pot" znacie
Na poczatku moj nick to hobocti77x
Jak dla mnie nonszalanckie" podejscie do klienta nie swiadczy dobrze o sprzedawcy i osobicie takich sie wystrzegam.
A co mowia przepisy :"Jeśli konsument żąda wymiany rzeczy lub jej naprawy, przedsiębiorca może odmówić spełnienia tego żądania pod warunkiem, że opcja wskazana przez konsumenta:
byłaby niemożliwa do zrealizowania dla sprzedawcy – np. ze względu na zaprzestanie produkcji określonych części zamiennych lub całego towaru
albo
w porównaniu z drugim z możliwych żądań wymagałaby nadmiernych kosztów "
Czy aby napewno zlozenie zamowienia na Aliexpress na jedna z podstwowych czesci zamiennych podchodzi pod niemozliwe do zrealizowania , lub zbyt wysoki koszt aby zawracac sobie tym glowe ?
No jesli posiuadanie podstawowych czesci to strata czasu to ja osobiscie takiego "przedsiebiorce" omijalbym z daleka, a ostrzeganie przed nim uznalbym za zasadne.
No ale poczekam na wypowiedz drugiej strony.
Ja już nie zamierzam tu dyskutować, to nie ma sensu w tym przypadku. Na samo zapytanie o gwarancję Kisiel zaczął wić się jak piskorz wyciągnięty z wody. Nie potrafił odpowiedzieć wprost czy jest takowa gwarancja na oferowany produkt. Później zrobił copy & paste z pytaniem"
pasi? "
Do teraz nie wiem czy ta gwarancja faktycznie jest, czy sposób załatwienia reklamacji zależny jest od humoru producenta.