Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Re: UK1541 no 199.  (Przeczytany 632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Re: UK1541 no 199.
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Stycznia 2018, 21:07 »
Znaczy sie homocity, Stary Marabut poniosl strate kosztu pradu podczas skladania zamowienia  :)

A ja mialem dla wuja skladac jakies expressowe zamowienie na Aliexpress kuriera po jeden wyswietlacz :)

Stary Psikuta jeszcze nie szczail dlaczego jest ten watek, ale moze przeczyta ze zrozumieniem i sie domysli.

Okreslenie "honey pot"  znacie :)
Na poczatku moj nick to hobocti77x
Jak dla mnie nonszalanckie" podejscie do klienta nie swiadczy dobrze o sprzedawcy i osobicie takich sie wystrzegam.
A co mowia przepisy :"Jeśli konsument żąda wymiany rzeczy lub jej naprawy, przedsiębiorca może odmówić spełnienia tego żądania pod warunkiem, że opcja wskazana przez konsumenta:

byłaby niemożliwa do zrealizowania dla sprzedawcy – np. ze względu na zaprzestanie produkcji określonych części zamiennych lub całego towaru
albo

w porównaniu z drugim z możliwych żądań wymagałaby nadmiernych kosztów "
Czy aby napewno zlozenie zamowienia na Aliexpress na jedna z podstwowych czesci zamiennych podchodzi pod niemozliwe do zrealizowania , lub zbyt wysoki koszt aby zawracac sobie tym glowe ?
No jesli posiuadanie podstawowych czesci to strata czasu to ja osobiscie takiego "przedsiebiorce" omijalbym z daleka, a ostrzeganie przed nim uznalbym za zasadne.
No ale poczekam na wypowiedz drugiej strony. 8)

Ja już nie zamierzam tu dyskutować, to nie ma sensu w tym przypadku.   Na samo zapytanie o gwarancję Kisiel zaczął wić się jak piskorz wyciągnięty z wody. Nie potrafił odpowiedzieć wprost czy jest takowa gwarancja na oferowany produkt.  Później zrobił copy & paste z pytaniem"
pasi? "
Do teraz nie wiem czy ta gwarancja faktycznie jest,  czy sposób załatwienia reklamacji zależny jest od humoru producenta.

Offline hobocti77x

• Level 5
Re: UK1541 no 199.
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Stycznia 2018, 13:41 »

Okreslenie "honey pot"  znacie :)

Nie znam ale znam "udany bait"
"Honey pot" garnek miodu  a wlasciwie  uzywa sie formy "honeypot" ma kilka znaczen , jednym z nich jest zwiekszenie zainteresowania w rezultacie sprzedazy i wedlug mnie o to chodzilo autorowi, ale kolejnym jest wulgarne okreslenie  genitaliow kobiety (potocznie pi...da) chyba w tym znaczeniu mu niechcacy wyszlo.  ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2018, 13:44 wysłana przez hobocti77x »