raf czy ja ciebie okradłem? Może podasz przykład kogo okradłem?
Jesteś zafajdanym kłamcą, skończonym człowiekiem BEZ HONORU, zasłaniającym się za monitorem, który potrafi rzucać puste slogany tylko po to by od siebie odsunąć zarzuty!
Konfabulujesz, zmieniasz fakty, zakłamujesz, okłamujesz, przekręcasz byle by tylko odwrócić od ciebie uwagę.
Tak nie będzie tym razem!
jesteś kawałkiem bydlaka, który ludzi szkalował, jeszcze innym groził, wielu ludziom obiecywał gruszki na wierzbie, zarazem wymyślając kolejne nowe historyjki.
Takim zachowaniem sam zatrzaskujesz sobie drzwi, w tej chwili myślisz sobie, po co mi ta polska, ci ludzie tutaj, pojechałaś dwa razy na zachód i zachłyśnięty tam jak małe dziecko zamykasz kolejne drzwi.
Przyjdzie czas, będziesz chciał wrócić, lub oni poznają prawdziwego rafa i go wyp...ą na zbity pysk, wrócisz z podkulonym ogonem to się przekonasz, że polak jest pamiętliwy i nikt tobie nie zapomni jednego - że byłeś, jesteś kawałkiem skur.....a.
Miałeś żal do Comankh'a że przywitał ciebie mówiąc cześć kur.o, ciesz się że tylko tak, że nie splunął ci w twarz
Komancz to mnie tak naprawde nie interesuje, fajnie ze pisze, bo to tak jakbys pisal ping onet.pl i jest odpowiedz ale to ze nie widzisz problemu w tresci tudziez jej braku, ktora komancz produkuje tez jest wymowne. Ale trzeba to tez oceniac przez pryzmat miziania sie z osobami, ktore w jakims tam stopiu maja ze mna na pienku, niekoczniecznie przez logike czy fakty
Natoamist nie zadalem pytania czy kogos okradles, tylko zwracam uwage, na to, ze pytania, ktore stawiasz, sa tego typu manipulacja
a juz w ogole pytania stawiane totalnie nie bedac strona w sprawie i to do tego imputujace mi z zalozenia zla wole, bez poszanowania domniemania niewinnosci (vide rs2232 nie dowoidl w zaden sposob, ze to, co sprzedaje jest niewlasciwej jakosci , poslugujac sie nawet do pytac w stylu canga, czy jesli komus moj zasilacz zniszczy commodore 65 to ja za to bede odpowiadal, nie podejmujac juz tematu dalej, gdy okazalo sie, ze zasilacz do C64, przedmiot tej dyskusji, nie pasuje do C65
) ale canga zadal abym to ja udowadnial ze jest tak jak mowie xd ), nawet w swietle tego iz produkowalem wywody logiczne, dla przecietnego czlopwieka zrozumiale raczej (nie tak jak Canga, piszacy ze kazdy sobie moze ocenic, bo to jasno wskazuje, ze dopuszczasz, ze jesli wiekszosc imbecyli oceni, ze 2+2 = 5, to nalezy to przyjac, a tak przynajmniej zinterpretowalem twoje dzialania, bo te sa nawet wazniejsze niz SLOWA)
zasadniczo pisze to, co pisze powyzej... juz ktorys kolejny raz, jest to spojne logicznie i jedno wywodzi sie z drugiego, ale naprawde w swietle tego, jak zinterpretowales "CANGA KIEDY PRZESTALES KRASC"... no jakos powiedzmy jestem w stanie ocenic, iz nie rozumiesz tego co czytasz w zwiazku z tym dalsza polemika jest bezcelowa, skoro naginasz fakty pod swoje widzimisie, co z reszta widac tez po screeshotach, ktore zalaczyles pozniej - to najwyrazniej tak musi byc a ja sie nie musze na to godzic:) Zostaje tylko pytanie : po co to robisz
bo raczej nie po to, zeby mi pomoc
A co do handlu, śmie pisać te co stara się kosić konkurencję na wszelkie sposoby.
Co do sprzedaży i handlu, to na każdym sacp i innych iwentach, to leżały tylko twoje graty do sprzedania, jakoś innych nie widziałem.
Jak dobrze popytasz to się dowiesz, że przywoziłem gratisy (nawet Vato dostał monitor).
Coz, nie wiem co ma moja sprzedaz do darowizny dla Vato, ale on tez ode mnie dostal troche rzeczy za darmo lub w preferenycjnych cenach, moze zbierze jeszcze kiedys auto od bezdomnego ?
Natoamist na wielu eventach ludzie pozbywaja sie zbednych rzeczy, szczegolnie tak jak, gdy przeprowadzalem sie z Katowic do Krakowa, przepraszam jesli kogos tym urazilem, Vato jeszcze jakis czas temu na to zwracal uwage nawet iz robie "garazowa wyprzedaz" w zwiazku z przeprowadzka no ale jak widac nie dotarlo to do Cangi ani wtedy ani pozniej. Kazdy wszak moze sobie to ocenic, ale czy poprawnie?
Co do koszenia/negowania konkurencji to przypomnę z ostatnich czasów:
- wtyczki od Ponga
Gdy w USA pojawily sie wtyczki, kupilem w PL je ja, pong i jeszcze jedna osoba (podejrzewam kto ale chuj z tym, jeszcze ktos problem bedzie robic gdy swoje podejrzenie ujawnie).
Nie napisalem po ile bym to chcial sprzedawac, zadalem pytanie ile ludzie by chcieli za to zaplacic (kupowalem do produkcji a nie na handel ale gdyby byly nadwyzki - moglbym uplynniac). Nikt nie zaproponowal ceny a zrobila sie kolejka chetnych (no w sumie juz wtedy powinno mi to dac do myslania co tu sue odjaniepawla a ja dopiero zrozumialem jak rs2232 wyskoczyl z rzeczami za pol ceny zeby odwracac uwage ludzi od tego co ja pisze, swoja droga (niestety) skutecznie, ale wtedy juz przynajmniej nie mialem watpliwosci, co sie na tym forum najbardziej liczy
)
Napisalem takze, zgodnie z prawda, ze jesli ktos by chcial te wtyki sprowadzic z USA detalicznie, to koszt wysylki jest tak wysoki, ze koszt dwu wtyczek (minimalne zamowienie) wynioslby jakos 150zl (nie patrze w ten watek, wszystko pisze z pamieci, wiec z jednej strony gdy mowi sie prawde nei trzeba pamietac co sie mowilo a z druigiej strony po czasie cos tam mi sie moglo zapomniec).
W tym czasie pong, nie majac jeszcze towaru w reku, wystawic te wtyczki po ok 40zl na allegro. Byly zawirowania z tymi transportami, bo odbijalo je meidzy niemcami i warszawa, cuda sie dzialy, dosc dlugo to szlo.
juz kiedys o tym pisalem, taknaprawde nei mam sie z czego tlumaczyc no ale moze ktos jednak zrozumie? xD pewnie tak samo zrozumie jak sprawe zasilaczy czy sp8 no ale tracmy czas, tlumaczmy, zamiast napisac "tylko winny sie tlumaczy" jak rs2232 xD
Ale teraz najlepsze: Interpretacja Cangi i tym podobnych ludzi: Raf zada za wtyki 80zl/szt oraz szkaluje Pongaproblem oczywiscie mozna zakopac, natoamist gdybym okreslil kogos takiego jakims wulgaryzmem podkreslacym braki w rozumowaniu to wtedy mozna ze mnie robic chama i prostaka i przekreslac tenze elbatorat, wywod logiczny i spojny, prawda?
Ciekawe co by w tym momencie powiedzial kapitan bomba
- zasilacze z Tychów
Zasilacze z tychow to gowno w ladnym papierku, dowody sa od "zadowolonych" klientow na FB bo demontowali i pokazywali jakosc, aczkolwiek prawdopodbnie jak sie typ szybko kasy nachapal na pierwszych seriach to polepszyl jakosc swoich produktow i zaczal mnie szkalowac na swoim FB w stylu rs2232, no ale tak to juz w polsce jest, canga wymienia, raf sie tlumaczy
- serwis Retroklinika
ożeszku! moze madralinski canga zaproponuje jak rozwiazac sprawe taka: masz plytki pod adapter romow od rs2232, chce to odachowski, dostaje od ciebie, zjebal sobie plyte do c64 bo nie umie wylutowac 28pin ukladu scalonego (czyli takiego jak sid), po czym wysyla to do retrolabu i czytasz na retrolabie szkalowanie pod swoim adresem, ze zjebales retroklinice plyte glowna, co robisz, wysylasz mu kwiaty z podziekowaniem ze jest znakomitym, pierwszej klasy rodakiem i zeby robil tak wiecej?
bo ja ograniczylem wspolprace z polaczkami na rzecz ludzi spoza pl, znacznie mniej problemow. tam tez sie zdarzaja cuda ale nikt mi jeszcze takich numerow jak retroklinika/odachowski czy rs2232 nie odjebal. zazwyczaj takze czytanie z rozumieniem jest na wyzszym poziomie niz u cangi.
Nawet ostatnio dostalem od LHS/Padua propozycje pracy nad klonem CMD FD2000, ktora wygalda troszeczke inaczej niz z rs2232 (czyli proba wyludzenia unikatowej stacji dyskow).
- RS
No tutaj to juz szkoda slow, mistrz krzyczacy, ze raf oszukuje ludzi wciskajac im niepelnowartosciowy i za drogi produkt po 3 miesiacach smutnego pierdolenia w kolko o tym samym bez zadnych dowodow, dostaje bana na miesiac = wycinam konkurencje xD
Ja sie pytam gdzie ten mityczny, certyfikowany zasilacz za pol ceny? Bo poki co takie ma Lotharek xD
https://lotharek.pl/productdetail.php?id=219Co do twojego handlu na allegro, na iwentach i na power, to może najpierw to:
a następnie to:
Teraz zamykasz forum bo jeden z powodów jest taki: nikt od ciebie żadnych fantów nie chce kupować i twój bazar forumowy przestał być efektywny.
Jak widać trzymałeś go tylko po to, by móc swoje fanty sprzedawać, a przy okazji DOTACJA wpadała na pokrycie kosztów prowadzenia swojego forum (czyt. PRYWATNEGO BAZARU).
Czysta obłuda!
Powiedzialbym ze na bazarze forumowym juz nikt nic nie wystawia, bo nie chce zostac handlarzem w/g definicji Cangi, dojebywanym przezen za to, ze stanowi konkurencje wobec rs2232!
Ponadto prosilbym o ujawnienie dowodu na
nikt od ciebie żadnych fantów nie chce kupować, bardzo ciekaw jestem