Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Raf vs C64Power  (Przeczytany 15591 razy)

Offline heniek29cr

• Level 5
Re: Raf vs C64Power
« Odpowiedź #165 dnia: 16 Marca 2019, 11:06 »
dalej nic nie rozumiem....:-)
ej no czekaj... chyba już łapie...już....nie no kurcze zaś mi uciekło....:-)
he he he:-)
@Canga proszę Cię... ja też już mam dosyć tego co tutaj się wyrabia ale chciałem tylko pokazać, że Raf ma tam jakąś rację i trochę czasu i umiejętności poświęcił prowadząc ten powerek a tu dostaje tylko szambem w twarz. Mi jest po prostu szkoda tego miejsca a Rafa poznałem kiedyś osobiście i jakoś mi się to teraz kłóci z tym co tu się dzieje.....no nie wiem musiało się stać coś okropnego, że Raf robi co robi. Życie nie jest czarno-białe tylko ma różne kolory i do tego jeszcze odcienie:-) może można jeszcze jakoś pomóc? cokolwiek??? a nie ciągle tylko atakować a najlepiej zdeptać, zniszczyć ......Może ktoś ma możliwość jeszcze uratować to miejsce i osaczonego w bagnie Rafa no nie wiem.... ale chciałbym aby tak się stało..Wiem za to też, że teraz faktycznie najlepiej by było gdyby Raf zniknął przynajmniej na jakiś czas i przekazał władzę nad powerkiem np; Vato jak pisałem wcześniej.
No bo jako admin pokpił sprawę zaczynając choćby od tych wszystkich obelg kierowanych do userów a jako admin właśnie powinien trzymać nerwy na wodzy a do tego moderować i pilnować tego bagienka.
Szkoda będzie i tyle no ale cóż nic nie trwa wiecznie.
Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2019, 11:13 wysłana przez heniek29cr »

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #166 dnia: 16 Marca 2019, 11:33 »
(...) Mi jest po prostu szkoda tego miejsca a Rafa poznałem kiedyś osobiście i jakoś mi się to teraz kłóci z tym co tu się dzieje.....no nie wiem musiało się stać coś okropnego, że Raf robi co robi.
(...)

Też poznałem Raf'a osobiście i za każdym razem jak go widziałem to mi się gębą śmiała z radości bo go polubiłem.
Niestety wiele osób siadając przed monitorem całkowicie traci swój sympatyczny wizerunek, bo zaczynają kozaczyć,
mają poczucie bezkarności - stają się po prostu zupełnie innymi ludźmi, po których nikt by się tego nie spodziewał.
O kiślu też słyszałem od kilku osób, że "na żywo" to całkiem spoko gość. Co z tego, skoro 99,9% swoich wystąpień
ten koleś ma w internetach i tam się staje prymitywnym bydlakiem.

Tak poza tym zaczynam całkiem rozumieć Rafa. Kiedy bym bardzo musiał i nie byłoby innego wyjścia i trzeba by było
iść postawić klocka pod jakimś krzakiem w lesie. Pierwsze o co bym zadbał to papier do podtarcia tyłka. Drugie to jakaś
łopatka, saperka, żeby nie zostawić tego na wierzchu - aby nie śmierdziało i nie przeszkadzało innym. Żeby muchy się
nie zlatywały i nie roznosiły tego po całej okolicy.
Tak wygląda właśnie to forum. Stajnia Augiasza. Zasrana i śmierdząca, zaniedbana i niekontrolowana. Czyszczenie tego
przerasta ludzkie siły. Kiedy się to zostawi on-line - będzie chodzić za człowiekiem jak smród po gaciach. Zatem trzeba
to unicestwić. Niech nie śmierdzi, nie roznosi się po okolicy. Niech nie przynosi wstydu.
Najpierw pójdzie read only. Później okaże się, że trzymanie tego w tym stanie nie ma żadnego sensu, zatem zniknie 
po jakimś czasie z nadzieją, że ulegnie zapomnieniu.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #167 dnia: 16 Marca 2019, 13:01 »
Nie chcę zbyt dużo heńkowi przypominać czy innym młodszym, bądź mniej śledzącym historię tego gnojowiska userom:

"Jednolinijkowa kurwa"

Nie była "prezentem" tylko dla cmk - którego posty bardzo lubię, choćby dlatego że potrafiły one doprowadzać tą parę psychopatów raf-kisiel do szału.

To była też dokładka dla sudi'ego, który fajnie spinał rafa.

To jest para psychopatów dla których chęć robienia syfu i radość z tego była silniejsza od wszystkiego - to jest ich sens życia. Rafa nawet cieszy ten wątek że chociaż tutaj coś się dzieje.

Przypomnę choćby jeden z wielu - był chłopak z nickiem Luzik1980 - coś tam sobie lutował, próbował rozmawiać o tym... zaszczekany jeszcze na starym forum gość przestał się udzielać.

Akurat to, co nie spotkało heńka wynika z tego, że on nie pytał o HW, nie próbował czegoś robić w tym temacie, tylko zamawiał usługi u rafa i go chołubił - stąd henio ma pozytywne doświadczenia, bo skoro mile łechtał próżność rafa,  to raf go oszczędził.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #168 dnia: 16 Marca 2019, 13:05 »
dalej nic nie rozumiem....:-)
ej no czekaj... chyba już łapie...już....nie no kurcze zaś mi uciekło....:-)
he he he:-)

Wiem, że chcesz dobrze i tym rozładować sytuację, lecz to tak już się nie da, tutaj już same żarty nie wystarczą, czy akcja z konkursem z EF w nagrodę.

Raf ma tam jakąś rację i trochę czasu i umiejętności poświęcił prowadząc ten powerek

Heniek nikt tego nie neguje, absolutnie.
Wszyscy wiedzą, że poświęcił dużą część swojego życia by prowadzić cały power, lecz piszemy o czymś całkowicie innym.
Piszemy o tym, że tak być nie może, że nie można tak się zachowywać, bo jako administrator powinien w miarę możliwości świecić przykładem, o czym niestety zapomniał.

Rafa poznałem kiedyś osobiście i jakoś mi się to teraz kłóci z tym co tu się dzieje

Sęk w tym, że chyba większość w ten sposób patrzy. Ja nie dowierzałem nieco ponad rok temu i to mi się właśnie kłóciło z wizerunkiem Rafa, którego również poznałem i darzyłem sympatią, bo jego nie da się nie lubieć kiedy się z nim poznasz, spotkasz, porozmawiasz.
Sądziłem fanaberia, wyskok czy coś, lecz nie po prostu tak było cały czas, tylko chyba nie widziałem tego wcześniej, umknęło mojej uwadze lub zlekceważyłem.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #169 dnia: 16 Marca 2019, 13:06 »
raf czy ja ciebie okradłem? Może podasz przykład kogo okradłem?
Jesteś zafajdanym kłamcą, skończonym człowiekiem BEZ HONORU, zasłaniającym się za monitorem, który potrafi rzucać puste slogany tylko po to by od siebie odsunąć zarzuty!
Konfabulujesz, zmieniasz fakty, zakłamujesz, okłamujesz, przekręcasz byle by tylko odwrócić od ciebie uwagę.
Tak nie będzie tym razem!
jesteś kawałkiem bydlaka, który ludzi szkalował, jeszcze innym groził, wielu ludziom obiecywał gruszki na wierzbie, zarazem wymyślając kolejne nowe historyjki.
Takim zachowaniem sam zatrzaskujesz sobie drzwi, w tej chwili myślisz sobie, po co mi ta polska, ci ludzie tutaj, pojechałaś dwa razy na zachód i zachłyśnięty tam jak małe dziecko zamykasz kolejne drzwi.
Przyjdzie czas, będziesz chciał wrócić, lub oni poznają prawdziwego rafa i go wyp...ą na zbity pysk, wrócisz z podkulonym ogonem to się przekonasz, że polak jest pamiętliwy i nikt tobie nie zapomni jednego - że byłeś, jesteś kawałkiem skur.....a.
Miałeś żal do Comankh'a że przywitał ciebie mówiąc cześć kur.o, ciesz się że tylko tak, że nie splunął ci w twarz :)
Komancz to mnie tak naprawde nie interesuje, fajnie ze pisze, bo to tak jakbys pisal ping onet.pl i jest odpowiedz ale to ze nie widzisz problemu w tresci tudziez jej braku, ktora komancz produkuje tez jest wymowne. Ale trzeba to tez oceniac przez pryzmat miziania sie z osobami, ktore w jakims tam stopiu maja ze mna na pienku, niekoczniecznie przez logike czy fakty :)

Natoamist nie zadalem pytania czy kogos okradles, tylko zwracam uwage, na to, ze pytania, ktore stawiasz, sa tego typu manipulacja :) a juz w ogole pytania stawiane totalnie nie bedac strona w sprawie i to do tego imputujace mi z zalozenia zla wole, bez poszanowania domniemania niewinnosci (vide rs2232 nie dowoidl w zaden sposob, ze to, co sprzedaje jest niewlasciwej jakosci , poslugujac sie nawet do pytac w stylu canga, czy jesli komus moj zasilacz zniszczy commodore 65 to ja za to bede odpowiadal, nie podejmujac juz tematu dalej, gdy okazalo sie, ze zasilacz do C64, przedmiot tej dyskusji, nie pasuje do C65 :D) ale canga zadal abym to ja udowadnial ze jest tak jak mowie xd ), nawet w swietle tego iz produkowalem wywody logiczne, dla przecietnego czlopwieka zrozumiale raczej (nie tak jak Canga, piszacy ze kazdy sobie moze ocenic, bo to jasno wskazuje, ze dopuszczasz, ze jesli wiekszosc imbecyli oceni, ze 2+2 = 5, to nalezy to przyjac, a tak przynajmniej zinterpretowalem twoje dzialania, bo te sa nawet wazniejsze niz SLOWA)

zasadniczo pisze to, co pisze powyzej... juz ktorys kolejny raz, jest to spojne logicznie i jedno wywodzi sie z drugiego, ale naprawde w swietle tego, jak zinterpretowales "CANGA KIEDY PRZESTALES KRASC"... no jakos powiedzmy jestem w stanie ocenic, iz nie rozumiesz tego co czytasz w zwiazku z tym dalsza polemika jest bezcelowa, skoro naginasz fakty pod swoje widzimisie, co z reszta widac tez po screeshotach, ktore zalaczyles pozniej - to najwyrazniej tak musi byc a ja sie nie musze na to godzic:) Zostaje tylko pytanie : po co to robisz :) bo raczej nie po to, zeby mi pomoc :)

A co do handlu, śmie pisać te co stara się kosić konkurencję na wszelkie sposoby.
Co do sprzedaży i handlu, to na każdym sacp i innych iwentach, to leżały tylko twoje graty do sprzedania, jakoś innych nie widziałem.
Jak dobrze popytasz to się dowiesz, że przywoziłem gratisy (nawet Vato dostał monitor).

Coz, nie wiem co ma moja sprzedaz do darowizny dla Vato, ale on tez ode mnie dostal troche rzeczy za darmo lub w preferenycjnych cenach, moze zbierze jeszcze kiedys auto od bezdomnego ?

Natoamist na wielu eventach ludzie pozbywaja sie zbednych rzeczy, szczegolnie tak jak, gdy przeprowadzalem sie z Katowic do Krakowa, przepraszam jesli kogos tym urazilem, Vato jeszcze jakis czas temu na to zwracal uwage nawet iz robie "garazowa wyprzedaz" w zwiazku z przeprowadzka no ale jak widac nie dotarlo to do Cangi ani wtedy ani pozniej. Kazdy wszak moze sobie to ocenic, ale czy poprawnie?

Co do koszenia/negowania konkurencji to przypomnę z ostatnich czasów:

- wtyczki od Ponga
Gdy w USA pojawily sie wtyczki, kupilem w PL je ja, pong i jeszcze jedna osoba (podejrzewam kto ale chuj z tym, jeszcze ktos problem bedzie robic gdy swoje podejrzenie ujawnie).
Nie napisalem po ile bym to chcial sprzedawac, zadalem pytanie ile ludzie by chcieli za to zaplacic (kupowalem do produkcji a nie na handel ale gdyby byly nadwyzki - moglbym uplynniac). Nikt nie zaproponowal ceny a zrobila sie kolejka chetnych (no w sumie juz wtedy powinno mi to dac do myslania co tu sue odjaniepawla a ja dopiero zrozumialem jak rs2232 wyskoczyl z rzeczami za pol ceny zeby odwracac uwage ludzi od tego co ja pisze, swoja droga (niestety) skutecznie, ale wtedy juz przynajmniej nie mialem watpliwosci, co sie na tym forum najbardziej liczy :) )
Napisalem takze, zgodnie z prawda, ze jesli ktos by chcial te wtyki sprowadzic z USA detalicznie, to koszt wysylki jest tak wysoki, ze koszt dwu wtyczek (minimalne zamowienie) wynioslby jakos 150zl (nie patrze w ten watek, wszystko pisze z pamieci, wiec z jednej strony gdy mowi sie prawde nei trzeba pamietac co sie mowilo a z druigiej strony po czasie cos tam mi sie moglo zapomniec).
W tym czasie pong, nie majac jeszcze towaru w reku, wystawic te wtyczki po ok 40zl na allegro. Byly zawirowania z tymi transportami, bo odbijalo je meidzy niemcami i warszawa, cuda sie dzialy, dosc dlugo to szlo.

juz kiedys o tym pisalem, taknaprawde nei mam sie z czego tlumaczyc no ale moze ktos jednak zrozumie? xD pewnie tak samo zrozumie jak sprawe zasilaczy czy sp8 no ale tracmy czas, tlumaczmy, zamiast napisac "tylko winny sie tlumaczy" jak rs2232 xD

Ale teraz najlepsze: Interpretacja Cangi i tym podobnych ludzi: Raf zada za wtyki 80zl/szt oraz szkaluje Ponga

problem oczywiscie mozna zakopac, natoamist gdybym okreslil kogos takiego jakims wulgaryzmem podkreslacym braki w rozumowaniu to wtedy mozna ze mnie robic chama i prostaka i przekreslac tenze elbatorat, wywod logiczny i spojny, prawda? :D
Ciekawe co by w tym momencie powiedzial kapitan bomba :D
- zasilacze z Tychów
Zasilacze z tychow to gowno w ladnym papierku, dowody sa od "zadowolonych" klientow na FB bo demontowali i pokazywali jakosc, aczkolwiek prawdopodbnie jak sie typ szybko kasy nachapal na pierwszych seriach to polepszyl jakosc swoich produktow i zaczal mnie szkalowac na swoim FB w stylu rs2232, no ale tak to juz w polsce jest, canga wymienia, raf sie tlumaczy :D

- serwis Retroklinika
ożeszku! moze madralinski canga zaproponuje jak rozwiazac sprawe taka: masz plytki pod adapter romow od rs2232, chce to odachowski, dostaje od ciebie, zjebal sobie plyte do c64 bo nie umie wylutowac 28pin ukladu scalonego (czyli takiego jak sid), po czym wysyla to do retrolabu i czytasz na retrolabie szkalowanie pod swoim adresem, ze zjebales retroklinice plyte glowna, co robisz, wysylasz mu kwiaty z podziekowaniem ze jest znakomitym, pierwszej klasy rodakiem i zeby robil tak wiecej?

bo ja ograniczylem wspolprace z polaczkami na rzecz ludzi spoza pl, znacznie mniej problemow. tam tez sie zdarzaja cuda ale nikt mi jeszcze takich numerow jak retroklinika/odachowski czy rs2232 nie odjebal. zazwyczaj takze czytanie z rozumieniem jest na wyzszym poziomie niz u cangi.

Nawet ostatnio dostalem od LHS/Padua propozycje pracy nad klonem CMD FD2000, ktora wygalda troszeczke inaczej niz z rs2232 (czyli proba wyludzenia unikatowej stacji dyskow).

- RS
No tutaj to juz szkoda slow, mistrz krzyczacy, ze raf oszukuje ludzi wciskajac im niepelnowartosciowy i za drogi produkt po 3 miesiacach smutnego pierdolenia w kolko o tym samym bez zadnych dowodow, dostaje bana na miesiac = wycinam konkurencje xD
Ja sie pytam gdzie ten mityczny, certyfikowany zasilacz za pol ceny? Bo poki co takie ma Lotharek xD https://lotharek.pl/productdetail.php?id=219

Co do twojego handlu na allegro, na iwentach i na power, to może najpierw to:

a następnie to:

Teraz zamykasz forum bo jeden z powodów jest taki: nikt od ciebie żadnych fantów nie chce kupować i twój bazar forumowy przestał być efektywny.
Jak widać trzymałeś go tylko po to, by móc swoje fanty sprzedawać, a przy okazji DOTACJA wpadała na pokrycie kosztów prowadzenia swojego forum (czyt. PRYWATNEGO BAZARU).
Czysta obłuda!

Powiedzialbym ze na bazarze forumowym juz nikt nic nie wystawia, bo nie chce zostac handlarzem w/g definicji Cangi, dojebywanym przezen za to, ze stanowi konkurencje wobec rs2232!
Ponadto prosilbym o ujawnienie dowodu na nikt od ciebie żadnych fantów nie chce kupować, bardzo ciekaw jestem :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #170 dnia: 16 Marca 2019, 13:16 »
Dalej nic, dalej zero, dalej starasz się odwrócić kota ogonem, odwrócić od siebie uwagę - taką masz naturę.
Zrobiłeś gnój, szambo i masz pretensje, że ludzie wylewają je na ciebie.
Pech lub karma - wybór należy do ciebie, a jak znam życie to napiszesz, że to wina nas: "durnych polaczków" - bo tak nas nazywasz.
Bo to my zabiegaliśmy o fanty od RS a dowiadujemy się, że sam miałeś na partię chrapkę, nawet w kolejce się ustawiałeś.
Ja już swoje przedstawiłem, o reszcie pisać nie zamierzam, nie mam czasu na kopanie się z koniem zwanym rafem.

jak zinterpretowales "CANGA KIEDY PRZESTALES KRASC"... no jakos powiedzmy jestem w stanie ocenic, iz nie rozumiesz tego co czytasz w zwiazku z tym dalsza polemika jest bezcelowa,

Dobrze wiem co masz i miałęś na myśli, sęk w tym że czytają to różni ludzie, którzy mogąto wyrwać z kontekstu i nie zrozumieć, że jakikolwiek wybór jest zły - oh raf aż tak źle nie jest ze mną ;)
Samo to, że napisałeś już komuś coś może zaświtać, to tak jak ja bym napisał:

"RAF PRZESTAŁEŚ JUŻ MOLESTOWAĆ DZIECI ???" - masz wybór: TAK lub NIE, 1 lub 0, co wybierasz? :)
lub:
"RAFAŁ CZY PRZESTAŁEŚ JUŻ DAWAĆ DUPY NA KAŻDYM IWENCIE ???" - masz wybór: TAK lub NIE, 1 lub 0, co wybierasz? :)
Masz bekę z tego? Masz ubaw z napisania tego typu sformułowania? Ja nie i mnie to nie bawi, jeżeli ciebie takie rzeczy bawią powinieneś porozmawiać z jakimś specjalistą.
« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2019, 13:27 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Marca 2019, 13:27 »
Tak, kupowalem od rs2232 pewne rzeczy. Co to zmienia? :) Czy szkalowalem jego oferty albo utrudnialem mu zbyt? kazdy sobie moze ocenic, ale problem jest nieco szerszy niz ban na miesiac :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #172 dnia: 16 Marca 2019, 13:29 »
Raf ask:

"Ja sie pytam gdzie ten mityczny, certyfikowany zasilacz za pol ceny?"

tutaj ! xD

http://gangc64.com
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Marca 2019, 13:34 »
Raf ask:

"Ja sie pytam gdzie ten mityczny, certyfikowany zasilacz za pol ceny?"

tutaj ! xD

http://gangc64.com
No no, sa "tutaj" tak samo jak te plytki do stacji 1581, zlecone z gotowca, co wtedy klamales ze rs2232 sam je zrobil... watek zalozony byl dla odwrocenia uwagi od cartridge, ktore rs2232 wciskal obcokrajowcom po cos 180 czy 200zl jako polskie unikaty, ten mityczny golden cart, co wtedy tez jakies glupoty na ten temat pisales ale nie pamietam az takich detali.

staram sie nie odpisywac w ogole na te oblakancze rzeczy, ktore pisze wegi, poniewaz sam wolasz o zolte papiery, nie trzeba nic dodawac, straszne wszak ze nikt na to uwagi nie zwraca, moze przechodza obojetnie jak obok kupy robionej przez komancza.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #174 dnia: 16 Marca 2019, 13:50 »
Już ci pisałem trochę logiki użyj i wysłałem fotkę PCB

RS zeznał na czypalce na sercu że przerabiał PCB od klona 1581 bo były tam jakieś bugi nie interesowało mnie to. W tydzień po twoich aferach RS przysłał mi kilka rzeczy co chciałem a jako fant dorzucił PCB klona 1581 która do dziś u mnie leży.

Więc teraz obrońco i poszukiwaczu prawdy użyj logiki

1. Czy RS miał już zrobione PCB do klona 1581 i zrezygnował z projektu klon 1581

2. Czy RS nie miał zrobionych płytek i zrobił je po kilku miesiącach tylko po to żeby pokazać rafowi obrończy i poszukiwaczowi prawdy i specjalnie żeby go oszukać zamówił i zapłacił za PCB wiedząc, że dalej już nic z nimi nie chce robić stracił kasę na zamówienie PCB - tak raf ciut musku użyj - tak chociaż ciut ciut...

bo na moje ze swojej rafowej zawiści uziemiłeś projekt klona 1581 pierdoląc wszystkim wszem i wobez ileż to goldencartów i tysiąc innych gratów wyprodukujesz - wszystko zostało w twoich zapewnieniach na gębę i wirtualnych rysunkach PCB - suma sumarum - wierzę RSowi który płytki miał - niż rafowi co tylko w gębie miał 500+ projektów jakie wykona i półdarmo forumowiczom odda i te projekty tylko w rafa gębie zostały...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #175 dnia: 16 Marca 2019, 14:13 »
No coz, wrocmy do tego, ze na http://gangc64.com nie ma zasilaczy o ktorych napisales :)

a jesli rs2232 mowi prawde (w koncu nie mialem tych plytek w reku xD a zdjecie bylo totalnie niewyrazne ) to kurwa, podziwiam, ze zamiast jak na ogol on to robi, zlecic gotowca, rzezbil poprawki w projekcie bez zrodel, czyli albo reczni przerabial gerbery lub postsctipt, bo tylko to bylo dostarczone odnosnie tych plytek (PISALEM JUZ O TYM WCZESNIEJ!), cange juz przekonales ale mnie nie. rs2232 poza paroma zleceniami wlasnymi, bierze gotowe projekty i zmienia THT na SMD, zeby to zlecic do produkcji z montazem automatycznym, vide plytka gotowca pi1541, ktora rozdawal za darmo (bez elelemtnow) podczas krakowskich retrospekcji (tak, za darmo! coz za dobrodziej), wiedzac ze ja bede tam sprzedawac swoj wariant (wyrysowany od zera), tak aby oczywiscie nie wycinac konkurencji celem zarabiania hajsu na wiekszym wycinku tortu - on to zrobil z gorszych pobudek, z zawisci i zazdrosci, zeby mi dojebac, choc tak naprawde nic zlego mu nie zrobilem, bronilem sie przed jego bezpodstawnym atakiem a potem pokazalem jaki jest naprawde, co chyba tylko nieliczny zrozumieli :) I w takich sytuacjach, to ze bedziesz chamem czy prostakiem ozywajac kogos chujem, to jest pikus, prawdziwy problem lezy gdzies indziej :)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #176 dnia: 16 Marca 2019, 14:38 »
" bierze gotowe projekty i zmienia THT na SMD"

Nie wiem czy bierze gotowe rzeczy i przerabia czy nie przerabia bo to nie ma tutaj kompletnie nic do rzeczy - jest nawet na tyle dziwny że zdarza mu się rzeźbić samo PCB bez schematu (serio piszę) - to też miałby być jakiś argument czy zarzut ?

" vide plytka gotowca pi1541"

akurat (chyba jeszcze mam nawet na dysku głowy nie dam ale była to wersja z jakimś 74xx  zamiast tranzystorów czy diód) widziałem od RSa przysłanego w altiumie - ja nie używam altium, ale mam altium viewer - tyle że to NADAL NIE MA NIC DO RZECZY

bronilem sie przed jego bezpodstawnym atakiem

ten bezpodstawny atak miał wielki plus - zobaczyłeś jaką gnidą jesteś jak wiele razy BEZPODSTAWNIE ATAKOWAŁEŚ TUTAJ innych userów - o dziwo zabolało ciebie tak bardzo że zbanowałeś RSa chociaż sobie bana nie przysoliłeś nigdy jak przypierdzielałeś się bezpodstawnie choćby do hoboctiego który ma więcej rozumu i wiedzy niż ty z kisielem razem wzięci

"on to zrobil z gorszych pobudek, z zawisci i zazdrosci, zeby mi dojebac"

i teraz dochodzimy do rzeczy:

Z zawiści uziemiłeś projekt klona 1581 samemu nie oferując nic w zamian, poza twoją gębą pełną pustych obietnic - do tego zrobiłeś to po chłopsku, ponieważ podałeś powód brak zdjęć PCB - to taka zmiana reguł w trakcie trwania meczu - nigdy zdjęcia nie były wymagane, twoje rzekome projekty goldencartów - dopiero po iluś miesiącach wrzuciłeś wirtualny rysunek PCB NIE ZDJĘCIE !!!!! i gówno z tego wykonałeś - sam widzisz jak postąpiłeś - jak najgorsza zawistna gnida.

Toteż niedoszli nabywcy tudzież nienabywcy klona 1581 są ci dozgonnie wdzięczni - to chyba zrozumiałe ?

« Ostatnia zmiana: 16 Marca 2019, 14:42 wysłana przez wegi »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #177 dnia: 16 Marca 2019, 14:54 »
ZDJECIA CHCIALEM BO GOSC NAPISAL ZE MA KLONA A JAKO ADMIN MAM PRAWO WERYFIKOWAC CZY GOSC ROBI MNIE I LUDZI W CHUJA BO BYLY PODEJRZENIA ZE TEMAT JEST PO TO ABY ODWROCIC UWAGE OD GOLDEN CARTOW, GDZIE OSZUKIWAL OBCOKRAJOWCOW ALE JAK WIADOMO WEDLUG WEGIEGO CZY CANGI TO RAF MA BYC POD BUTEM RS2232 I MU SIE ZE WSZYSTKIEGO TLUMACZYC, NAWET Z TEGO ZE ZADA FOTEK PLYTKI ALBO ROBI ZASILACZE A RS2232 NIE WIEC TO WYCINANIE KONLKURENCJI ALE TO TAKA LOGIKA W STYLU WEGI

a jesli to co piszesz, to naprawde to w wierzysz a nie trollujesz albo wolasz o zolte papiery, to odejdz, dla dobra ogolu. Meczy mnie znizanie sie do takiego poziomu. nie chce zebys plakal jak komancz czy sudi na c64scene ze bana dostales. rs2232 poszedl okradac zagranicznych na sell my retro i amibay, mysle ze ma sie dobrze, polacy tez mu nie sa potrzebni, zeby robic hajs czy bzdury pisane przez ludzi oderwanych od faktow.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #178 dnia: 16 Marca 2019, 15:06 »
Jak mam nie wierzyć jak dostałem PCB - jesteś idiotą ? Czy może mam nie wierzyć bo dostałem PCB a nie ZDJĘCIA ?

Gdzie były zdjęcia twoich gównianych goldencartów, który wątek zakładałeś PO UZIEMIENIU KLONA 1581 i zrobiłeś w **uja ludzi bo gówno z tego zrobiłeś ?

Bardzo dobrze że RS pojechał z tobą jak z dziką świnią - przynajmniej zobaczyłeś jak to jest z drugiej strony.

Tak cię bawiło zaczepianie, prowokowanie, lżenie innych, aż znalazł się RS co ci kijem w dupie zamieszał - I BARDZO DOBRZE ZROBIŁ !!!

Przynajmniej zobaczyłeś jak to jest.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #179 dnia: 16 Marca 2019, 15:37 »
Coz, w zyciu trzeba byc wdziecznym w jakis sposob, za wszystko co sie dzieje wokol, poniewaz pozwala to stac sie tylko lepszym, jesli ktos oczywiscie chce choc chwile pochylic sie nad tematem, jakas refleksje i zadume wlaczyc :)
czlowiek rozumie potem, ze osoby, takie jak kisiel, skladaja propozycje nie po to, aby dobrze sie razem bawic a wylacznie dlatego, ze szukaja kogos, zeby go zrobic w chuja... czy rs2232 manipulujacy mna zeby mnie wykorzystac, choc z poczatku sie przypmilal to jak sie okazalo, ze nie bede gral na jego melodie to stalem sie bezuzyteczny ale zarazem pokazal mi kto tu naprawde na tym forum buszuje, wiec w sumie w czym problem, tylko sie cieszyc, bo najgorzej miec falszywych przyjaciol :) a tak .. sytuacja jasna :)

Moge podziekowac RS2232, ze otworzyl mi oczy i pokazal, ze nikt mnie tu nie bedzie dobrze traktowac za to, ze jakos trzymam to miejsce, bo najwazniejszy jest gosc "za pol ceny" :) to jest ten sam cacus, co auta z niemiec, przecietny samochod z ogloszenia prywatnego w niemczech jest drozszy niz sprowadzony z niemiec do polandii przez handlarzea i oplacony... ale chyba szkodas czasu tlumaczyc o co chodzi, bo audi musi byc, zeby somsiad sie spinal :D

wegi, nie wiem co masz a czego nie masz, jak sie czyta to co piszesz to raczej chcialbym zolte papiery zobaczyc niz zdjecia plytek, ktorych i tak przeciez nie dosane bo bylo by to nie na miejscu zeby admin zadal od wielkiego rs2232 czegokolwiek, to ja mam certyfikaty pokazac bo on mnie zalatwi, tak jak jakis warsztat samochodowy :D :) ale pozwolisz, ze nie bede szukal o ktore mi dokladnie wypowiedzi chodzi, troche zajety jestem, biznes sie kreci, wiesz jak jest :)