Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: moderacja na forum  (Przeczytany 5180 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: moderacja na forum
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Stycznia 2018, 07:41 »
No *śmieszna" jest akcja, że ktoś kłamie nt mojego zasilacza, po czym nie odnosi się do overpriced cartridge wciskanego  zagraniczniakom jako unikat " tylko 10szt w latach 92-96 w Niemczech  zachodnich(?!) I w Polsce" a jest to zaslona  dymna m.in. w postaci produkcji klona 1581 ale nie chce nawet pokazać, że to uruchomił...  I nie zakłada nowego wątku tylko robi offtop w istniejącym a na pytanie o projekt bredzi, że w wątku jest za duży offtop :d ale najgorsze w tym wszystkim jest jednak to, że userzy c64power łykają to jak pelikany bo zasilacz za pół ceny... 100 procent iks de. PiS was dalej będzie ruchal.

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Stycznia 2018, 07:53 »
1. Dla mnie liczy sie konkret, nikt niczego nie łyka może poza tobą, zbyt sie podniecasz, będzie odrebny watek i jak mówiłem wczesniej niczego nie pokaże właśnie specjalnie żebyś generował piane bo to lubisz, jak zestawy będą gotowe do wysyłki, wtedy będzie zgoda na wpłate lub odbiór osobisty - tyle. Ludziki wiedza ze nie strzepie jezyka, ja mówie ze bedzie to tak sie stanie - takie sa fakty.

2. Dwa wszyscy którzy zdecydują sie na klon 1581 w wersji B lub C dostacja clon Golden Cartridge 13 za free :) "just for fun"

3. Twój zasilacz to wciskanie kitu i okłamywanie ludzi że ma to jakiekolkiek zabezpieczenia - to jest fakt, efekt jest taki że klepe zasilacz i jak mówiłem jego cena będzie na poziomie 75zł z kompletem badań w  jednostce o kórych nawet nie masz bladego pojecia.

...dajesz piane:) czekamy
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2018, 07:58 wysłana przez rs2322 »
Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Stycznia 2018, 08:02 »
Kolejny raz kłamie nt braku zabezpieczen w zasilaczu, który ma moduł impulsowy z zabezpieczeniami OV, OC, SC (a na przykład zasilacz do stacji który oferuję jest w całości impulsowy i takie ma zabezpieczenia ze śrubokrętem styki we wtyku dowolnie zwieralem i nic mu się nie dzieje). zostało to nagrodzone miesięcznym banem.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:18 »
przepraszam ale to ja miałem być ten zły co rozpierdala forum ;)

Wracając do tematu moderowania, czy jest możliwość aby leach'e np. SM mogły dostać też bana za ofiarowywanie pomocy a potem wykręcanie się od odpowiedzialności.
Ja uważam, że od początku działalności jego na forum ssanie cudzych projektów to było jedyne co oferował plus zarobek na userach (swój zarobek).
Chodzi o ogólną zasadę robienia w ch**a "frajerów" co chcą coś robić dla społeczności a zawsze znajdzie się jakiś geniusz co to popycha później na allegro.... aka Golden Samosia i jego 95% kartów. Żal patrzeć na chłopa nie obytego w klimatach powerowych.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:24 »
Forum jest do rozmów i przekazu informacji a nie banowania złych handlarzy na allegro.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:28 »
Forum Vato od dawna jest do robienia interesów, rozmowy są w śmietniku.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:32 »
Robienie interesów jak rozumiem jest powodem do bana... czekaj to Ciebie zbanuję, wszystkich którzy udzielają się w produkcji.
Raf też sobie musi dać bana bo przecież zasilacze i serwisy.
OK

Handlowanie na allegro jest legalne.
Jeżeli ktoś np. klonuje jakieś rzeczy albo zawyża ceny to można go owszem znielubić ale to nie oznacza bana,
a jedynie może dać komuś innemu impuls by stworzyć konkurencyjny produkt bo się opłaca.

Jeżeli ktoś zacznie oszukiwać, nie wysyłać towaru i nie odda kasy i użytkownicy to potwierdzą, wtedy tak.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2018, 10:00 wysłana przez Vato74 »

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:41 »
Jeszcze raz bo cały czas posty lądują w śmietniku :)
Rozmowa nie polega na tym że sobie kasujesz to co nie pasuje do Twojego pojmowania świata.

Jesteś moderatorem który porównuje Sajmosie  z handlarzem z allegro :) Różnica 30 PLN a 190 PLN nie przemawia do wyobraźni :P

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Stycznia 2018, 09:46 »
...zawsze znajdzie się jakiś geniusz co to popycha później na allegro.... aka Golden Samosia i jego 95% kartów.

Ja tylko odnoszę się do Twojej wypowiedzi.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #114 dnia: 25 Stycznia 2018, 10:34 »
A ja podaje konkretny przykład pijawki. Mnie on jest znany dlatego ode mnie dostał sprzęt którego mógł używać ale nie sprzedać. Taki zdolny ale zrobić coś dla ludzi ma opory :P

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #115 dnia: 25 Stycznia 2018, 10:51 »
SM w moim rozumieniu napisał, że on odpada bo nie będzie pisać w asemblerze, czy źle zrozumiałem?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #116 dnia: 25 Stycznia 2018, 10:54 »
Przecież Stary Marabut zobowiązał się do wypalania i rozsyłania to w czym problem ?
Dementuje.
Zobowiązanie a zgłoszenie się to dwie różne rzeczy.

Czyli jak to w wątkach "jeleni" bywa wszyscy krzyczą rób:P

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #117 dnia: 25 Stycznia 2018, 11:22 »
Kolejny raz kłamie nt braku zabezpieczen w zasilaczu, który ma moduł impulsowy z zabezpieczeniami OV, OC, SC (a na przykład zasilacz do stacji który oferuję jest w całości impulsowy i takie ma zabezpieczenia ze śrubokrętem styki we wtyku dowolnie zwieralem i nic mu się nie dzieje). zostało to nagrodzone miesięcznym banem.

@Raf czy dobrze rozumiem, że RS dostał bana za to, że zarzucał Ci brak zabezpieczeń w zasilaczu?
Nie chciałbym nikogo osądzać, lecz chyba to nie na miejscu (lekko mówiąc)?
Nie lepiej jakbyś przedstawił dowody na istnienie zabezpieczeń w zasilaczu, takich realnych?
Sorka ale stwierdzenie: "...ma zabezpieczenia ze śrubokrętem styki we wtyku dowolnie zwieralem i nic mu się nie dzieje..." jakoś do niektórych nie przemawia.
Miałeś wiele razy możliwość wypowiedzenia się na temat zabezpieczeń w swoim zasilaczu i cały czas jest to przemilczane, dodatkowo zachowałeś się nieco jak dyktator, który zamyka usta opozycji. Takie czasy pamiętamy za czasów komuny.
Przemyśl jeszcze raz sprawę, stań na wysokości zadania, wycofaj bana.
Ban na tydzień za groźby karalne vs. miesięczny ban za wypowiedź odnośnie zabezpieczeń
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #118 dnia: 25 Stycznia 2018, 11:25 »
No śmieszna jest akcja z tą nagłą chęcią moderacji. Każda pliszka...

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #119 dnia: 25 Stycznia 2018, 11:25 »
plus wrzuta do smietnika komentów w wątku który założyłem.