Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: UK1541 no 199.  (Przeczytany 2538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
UK1541 no 199.
« dnia: 05 Stycznia 2018, 19:25 »
Witam,
Cena 499PLN plus przesyłka.

jak nie wiesz co to to nie kupuj.

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
Re: UK1541 no 199.
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2018, 19:27 »
bump obnizam cene do 410+VAT.

PS. czy wiedzieliscie ze kupujac w UE i majac EU VAT  nie ponosimy kosztow VAT ? Dla mnie to koszt a dla Ciebie zysk :P

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline qus

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2018, 08:05 »
A tak zupełnie bez złośliwości - czym Ultimate Killer 1531 killuje 1531 Ultimate II+?

Znaczy, pomijając cenę.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2018, 09:56 »
pomijając cene bez złośliwości to dostępnością, czego przez ostatnie półroku wszyscy jakoś narzekali że "dziwny sposób dystrybucji" itd. Raf,V12, Siudym, StaryMarabut.

PS. Polecam przeczytanie pierwszego postu ze zrozumieniem i nie trollowanie w wątkach bazarowych bo za to się leci na np. Amibay.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2018, 19:23 »
pomijając cene bez złośliwości to dostępnością, czego przez ostatnie półroku wszyscy jakoś narzekali że "dziwny sposób dystrybucji" itd. Raf,V12, Siudym, StaryMarabut.

PS. Polecam przeczytanie pierwszego postu ze zrozumieniem i nie trollowanie w wątkach bazarowych bo za to się leci na np. Amibay.
Ja dementuje, nigdy nie narzekalem na dostepnosc ale bardzo duzo ludzi do mnie pisalo ze nie da sie tego kupic i czy/jak moglbym im pomoc.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2018, 20:35 »
Gwarancja:

Warranty issues / broken devices
•All products sold are subject of 24months warranty time (excludes company purchase - 12months)
•Warranty excludes : ◦mechanical damages
◦devices modified by users ( hardware of software mods)

•If Your device is broken, I`m happy to repair it or replace it with new one, if You haven`t breached the above rule
•Device must be sent back to me with filled RMA form, available HERE.
•Not sendnig device with mentioned form, may cause customs and identification problems.
•Devices breaching the "MOD RULE" or mechanical damaged, are subject of paid repairs, induvidually agreed: ◦cost of parts used
◦postage back
◦work hour (30E/hour)

« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2018, 12:41 wysłana przez Vato74 »

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2018, 13:46 »
Jeżeli sprzedajesz Uk z gwarancją to dlaczego się z niej nie wywiazałeś. Zgłosiłem usterkę w moim UK.   Ty nie byłeś zainteresowany naprawą czy wymianą sprzetu. Zwróciłes pieniądze,  w moim odczuciu załatwiles tą sprawe niekorzystnie dla mnie.

Ps. To nie jest spam czy trolowanie.
 Piszę to po to by przestrzec potencjalnych nabywców produktów Kisiela.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Stycznia 2018, 15:14 »
To jest spam i trollowanie,
- prawo nie dziala wstecz, gwarancje skopiowalem od loharka na Twoje zyczenie,
- UK1541 wg Ciebie mial uszkodzony wyswietlacz wiec, dostales zwrot pieniedzy.

Jak na Klienta to dales sie teraz poznac po burzliwej stronie mocy wiec przestrzegam przed Starym Marabutem jako producentem i klientem.

PS. na normalnym forum jak Amibay, przestawiam dowod zwrotu pieniedzy i wylatujesz z forum za pomawianie w watku sprzedazy.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2018, 15:18 wysłana przez Kisiel »

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Stycznia 2018, 16:04 »
Jeżeli sprzedajesz Uk z gwarancją to dlaczego się z niej nie wywiazałeś. Zgłosiłem usterkę w moim UK.   Ty nie byłeś zainteresowany naprawą czy wymianą sprzetu. Zwróciłes pieniądze,  w moim odczuciu załatwiles tą sprawe niekorzystnie dla mnie.
Jeżeli w wyniku złożonej w ramach rękojmi reklamacji doszło do naprawienia rzeczy, wymiany, obniżenia ceny albo odstąpienia od umowy, konsument ma prawo żądać od sprzedawcy naprawienia szkody, którą poniósł z powodu nabycia wadliwego produktu. Jako szkodę w szczególności można potraktować koszt m.in. odebrania rzeczy (np. osobiste koszty związane z wizytą w sklepie), odesłania rzeczy w związku z reklamacją, jej przewozu oraz ubezpieczenia (jeżeli była przesyłana).

Warto też dodać, że jako szkodę można również uznać:

koszt zawarcia umowy (która np. była zainicjowana za pomocą płatnej infolinii);
koszt przechowania (np. w razie zwłoki w odbiorze reklamowanego towaru o dużych rozmiarach);
inwestycje w towar, z których konsument nie odniósł korzyści (np. koszt przeglądu auta).
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/#rkjm02

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Stycznia 2018, 16:19 »
Znaczy sie homocity, Stary Marabut poniosl strate kosztu pradu podczas skladania zamowienia  :)

A ja mialem dla wuja skladac jakies expressowe zamowienie na Aliexpress kuriera po jeden wyswietlacz :)

Stary Psikuta jeszcze nie szczail dlaczego jest ten watek, ale moze przeczyta ze zrozumieniem i sie domysli.

Okreslenie "honey pot"  znacie :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Stycznia 2018, 16:57 »
If Your device is broken, I`m happy to repair it or replace it with new one, if You haven`t breached the above rule
=
A ja mialem dla wuja skladac jakies expressowe zamowienie na Aliexpress kuriera po jeden wyswietlacz

nawet zakaldajac, ze jest tak jak mowisz, pisanie tego w taki sposob jest zalosne :)

Ja przy produkcji zasilaczy, wszystkich czesci/komponentow mialem dodatkowe kilka sztuk na wypadek zniszczenia, awarii... czy wlasnie reklamacji.

Ponadto z podobna sytuacja zmierzyl sie Volcano - kupil UK, zepsul wyswietlacz, a po tym jak odeslal Kisielowi urzadzenie do naprawy dostal zwrot kasy :)

Za obrazanie tydzien odpoczynku.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Stycznia 2018, 17:03 »
Znaczy sie homocity, Stary Marabut poniosl strate kosztu pradu podczas skladania zamowienia  :)

A ja mialem dla wuja skladac jakies expressowe zamowienie na Aliexpress kuriera po jeden wyswietlacz :)

Stary Psikuta jeszcze nie szczail dlaczego jest ten watek, ale moze przeczyta ze zrozumieniem i sie domysli.

Na poczatku moj nick to hobocti77x
Jak dla mnie nonszalanckie" podejscie do klienta nie swiadczy dobrze o sprzedawcy i osobicie takich sie wystrzegam.
A co mowia przepisy :"Jeśli konsument żąda wymiany rzeczy lub jej naprawy, przedsiębiorca może odmówić spełnienia tego żądania pod warunkiem, że opcja wskazana przez konsumenta:

byłaby niemożliwa do zrealizowania dla sprzedawcy – np. ze względu na zaprzestanie produkcji określonych części zamiennych lub całego towaru
albo

w porównaniu z drugim z możliwych żądań wymagałaby nadmiernych kosztów "
Czy aby napewno zlozenie zamowienia na Aliexpress na jedna z podstwowych czesci zamiennych podchodzi pod niemozliwe do zrealizowania , lub zbyt wysoki koszt aby zawracac sobie tym glowe ?
No jesli posiuadanie podstawowych czesci to strata czasu to ja osobiscie takiego "przedsiebiorce" omijalbym z daleka, a ostrzeganie przed nim uznalbym za zasadne.
No ale poczekam na wypowiedz drugiej strony. 8)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Stycznia 2018, 17:07 »

A znasz powiedzenie "klient nasz pan" ?
-profil nieaktywny-

Offline 64er

• Level 3
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Stycznia 2018, 18:07 »
A Gideon sprzedaje, sprzedaje i popyt nie maleje.. ;)

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Stycznia 2018, 20:17 »

Nie znam ale znam "udany bait"