Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Retronics / Duddie na głównej wp.pl  (Przeczytany 4480 razy)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: Retronics / Duddie na głównej wp.pl
« Odpowiedź #45 dnia: 06 Grudnia 2017, 13:01 »
Możesz przybliżyć o jakie ustrojstwo i propozycję chodzi?

Nie. Uznajmy to za "wypadek przy pracy".

Wkład w rozwój rynku retro-gadżetów do Atari (i innych platform) ma bezsprzeczny.
-profil nieaktywny-

Offline AdamK

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 06 Grudnia 2017, 14:15 »

Wkład w rozwój rynku retro-gadżetów do Atari (i innych platform) ma bezsprzeczny.
Nie. Wypadałoby albo się wycofać i przeprosić, albo podać o co chodzi, bo zostawianie takich niedopowiedzeń jest równoważne z oczernianiem.

Offline lotharek

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 06 Grudnia 2017, 19:08 »
zastanawia mnie kolejna gownoburza o nic.

zaczelo sie od Duddiego, zeszlo na moja osobe.

ktos kiedy powiedzial, nie wazne jak gadaja, wazne ze gadaja.
to takie POLSKIE..

brawo.

dziwnym trafem, nikt z burzacych spokoj nie ma/mial odwagi powiedziec mi czegokolwiek prosto w twarz..mimo ze na wielu imprezach retro sie mijamy. jak to nazwac ? odwaga zza monitora ? jestem zawsze otwarty na dyskusje, sugestie.

kazdemu kto uwaza ze to co robie jest proste i szybkie i latwe, proponuje samemu sprobowac. nic mnie tak nie motywuje do ciezszej pracy jak konkurencja.

ps2. bede na sillyventure- regularnie wspieram ta impreze nagrodami od lat - zapraszam do duskusji face to face. jak kogos cos boli, z przyjenoscia wyslucham. ale radze przyjsc merytorycznie przygotwany a nie " slyszalem, myslalem itp."  nie mam czasu na sranie po krzakach

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Grudnia 2017, 20:05 »

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #49 dnia: 06 Grudnia 2017, 21:48 »
Tak mi sie cos wydaje ze nie bedzie odpowiedzi w tym temacie bo w sumie po co maja byc.
Jak pisalem , wydzwiek pozostaje i każdy powiedzial co mysli ale "truth is out there"
Wiec napisy końcowe:

Gideon - zagraniczny lord madafaka ktoremu trzeba robic loda bo obczaja veriloga (rocket science fchuj - level 99)
Duddie - frajer co nic nie robi tylko kradnie projekty - sprzedal z hmm z 15x xu1541 na krzyz i zarobil miliony a przy okazji nakurwia termoformowanie dla poglebienia frajerstwa bo osrał prace w korpo
Lotharek - uber frajer - robi graty ale jest frajerem bo w sumie robi graty - karwa nie ma do czego sie przyjebac to przyjebmy sie ze Polak - ZOMG !
Drygol - przybleda co wlasciwie jest frajerem bo nie umie polutowac wiecej niz "zlecone sd2iec" opisane na blogu - totalny no-life i idiota
Raf - opozycja co ma racje jako admin (ps. podbij esemefa bo ktos go zabije z zawiści ;P)
kb777 - powiem ale nie powiem ;P
wieczor - aaaaasie najebauem nad postem i pisłem bo chuj tam
v-12 - a chuj tam powiem i potem nie powiem bo lepiej sie nie narażać
adamk - moje postFU jest lepsze niz twoje postFU ! i chuj !
comankh - miszcz dyskusji a.k.a miszcz dyskusji

to takie tam , zeby sie nie stresowac.
Karwa, panowie mamy po 40 lat lekutko ;)
rili czeba jechac po swoich ? To nie lepiej tak swoich wspierac i budować razem ?

aaaasie najebauem takze jak kogos urazilem to jutro przeprosze :)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #50 dnia: 06 Grudnia 2017, 21:55 »

Nie. Wypadałoby albo się wycofać i przeprosić, albo podać o co chodzi, bo zostawianie takich niedopowiedzeń jest równoważne z oczernianiem.

W sumie... a może i masz rację.  Wycofuję.

/Tutaj jakiś czas mieliśmy pewną dyskusję i pewną propozycję, jak przemyślałem sprawę to nie wiem czy jest o co się czepiać./
-profil nieaktywny-

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #51 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:06 »
KB777
Jeżeli chodziło o jukeja to nie odpowiadaj na ten post☺

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #52 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:08 »
https://tech.wp.pl/ocala-od-zapomnienia-klasyczne-polskie-tytuly-dla-tej-pracy-rzucil-prace-w-korporacji-6194757152249473a

Taka ciekawostka.

Zupełnie nie pamiętam jego artykułów do C&A (Bajtka nie trawiłem). Pamięta ktoś co pisał ?

I to "rzucił pracę w korporacji" - no, tytuł na miarę WP ;)

Pamiętam był kurs na sternika i tam chyba 1 odcinek był jego o User porcie, zdaje się że jeszcze coś o samplerach... mogło być więcej. Człowiek znany i z renomą.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:18 »
Kurs na sternika C&A luty 93.
Sampler grudzień. ☺

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:29 »
Wegi jak zwykle z klasą. Szacun.

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:42 »
To połechtałeś👍

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Grudnia 2017, 22:50 »
To połechtałeś👍

Eeeee no taki mamy klimat :P
Wegiego szanuje mega za to ze tworzy !! a przede wszystkim za to ze super czlowiek! Na RKLE przywiozł prodke (bo karwa umi rocket science) tak jak obiecal na pierniku !!! i totalny szacun za to !!   ...po pijaku :D  ....... po  moim salcie :P
Szkoda mi tylko ze nie mielismy okazji sie upodlic razem ale to jest temat do odrobienia ;P
Dla mnie miszcz tak samo jak Arise bo tworza !!!

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Grudnia 2017, 23:14 »

Mam większe zmartwienia na głowie niż to, czy się tu komuś narażę. No i zaglądam tu tylko z doskoku, bo pracuję nad Hot Style #7 (miło, że SUDi wspomniał w tym wątku o nadchodzącym numerze) i szczerze miałem tu coś od siebie dodać, ale stwierdziłem, że sklecę z tego artykuł, tylko nie teraz, do następnego numeru (brudnopis się zapełnia).

Jedyne, co mogę napisać, a czym się Wam narażę, to to, że troszku słabo to wygląda, że nagle się koledzy Atarowcy zlatują na forum, bo ktoś coś napisał, a ktoś źle zinterpretował. Bo nikt tu nikomu nie ujmuje, a jedynie była próba wytłumaczenia, że nie można na jednej szali stawiać r&d i czysto biznesowej produkcji nieswoich projektów. I tyle. Enjoy. :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Grudnia 2017, 23:25 »
Imo interpretacja jest dobra.
To nie jest kwestia jednego wątku.

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Grudnia 2017, 23:44 »

Mam większe zmartwienia na głowie niż to, czy się tu komuś narażę. No i zaglądam tu tylko z doskoku, bo pracuję nad Hot Style #7 (miło, że SUDi wspomniał w tym wątku o nadchodzącym numerze) i szczerze miałem tu coś od siebie dodać, ale stwierdziłem, że sklecę z tego artykuł, tylko nie teraz, do następnego numeru (brudnopis się zapełnia).

Jedyne, co mogę napisać, a czym się Wam narażę, to to, że troszku słabo to wygląda, że nagle się koledzy Atarowcy zlatują na forum, bo ktoś coś napisał, a ktoś źle zinterpretował. Bo nikt tu nikomu nie ujmuje, a jedynie była próba wytłumaczenia, że nie można na jednej szali stawiać r&d i czysto biznesowej produkcji nieswoich projektów. I tyle. Enjoy. :)

Paweł, nie wkurzaj się ale przyklepałeś do "ogółu" a IMO to nie jest OK.
To że sie to troche rozniosło to troche moja zasługa bo uważam że nie wolno jechać bezpodstawnie po chlopie ktorego sie w sumie nie zna osobiscie (ty w sumie znasz Lotharka i jakos mu nic nie mowiles) i nie wie co robi i jaki naklad pracy jest potrzebny zeby bylo to co mamy aktualnie na rynku. Adamk podkreslil faila idealnie - nie mozna zostawiac niedomowien.
Ja bym rozumial gdybysmy mieli po 16 lat ale karwa , szanujmy sie. Nie jestem jakims czarnuchem i znam swoja wartosc, tyle ze ja pracuje w innej branzy a to tutaj to moje hobby. Nie bardzo mi pasuje ze ktos w chytry sposob mi klepie ze jestem czarnuchem od sd2iec bo po pierwsze udostepnilem swoj projekt a po drugie to jest moje kurwa hobby a nie glowna linia zarobkowa na biednych polakach. Chetnie bym ja zmienil bo mam podobne doswiadniecznia do Duddiego ale to temat na inny temat :D
Waląc te tematy, nie kumam czemu zawsze sie przypierdala ktos do swoich zamiast do obcych ?! W ten sposob zawsze Polacy beda wyrobnikami i nigdzie nie zajdziemy. Trzeba zapiehdalac i nie paczac na reszte bo widze ze inaczej sie nie da.
No i na koniec zeby nie bylo.... wyrecze ewentualnych postujacych .....  tak jestem tepym chujem i nic nie umim .... tylko te sd2iec nakurwiam na potege ;P

edit: moj drobny self defense na wypadek smotkow to to ze pisze po pijaku ;P
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2017, 23:52 wysłana przez drygol »