Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 9 Tychy 15-17/6/2018  (Przeczytany 4879 razy)

Offline wegi

• Level 7
Re: Silesia Party 9 Tychy 15-17/6/2018
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Czerwca 2018, 23:44 »
Czytanie ze zrozumieniem. Znajdź tylko gdzie pisałem że hostessy będą na SP9. Kolejne twoje bajdurzenia jak z EF3 na VQFP64
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2018, 00:17 »
Temat jest o SP9 wiec nie ma nic dziwnego w zalozonej implikacji promocji na SP9 :)

Tymczasem wyniki i prace:
https://csdb.dk/event/index.php?id=2614
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Czerwca 2018, 22:36 »
Nawet nie wiecie, jak odetchnalem z ulga, ze to ostatnie demoparty, ktore wspolorganizowalem. Fajnie bylo, nie przemczylem sie, pogadalem z fajnymi ludzmi, jedynie w piatek byla dziwna wizytacja ale jak koledzy chcieli wydac swiadectwo o sobie - to wydali :)

Mam nadzieje, ze uczestnicy sa usatysfakcjonowani, mimo formuly minimum. Pragne takze podziekowac wszystkim o ktorych sobie w tej chwili przypomnialem a ktorzy przyczynili sie do tego, ze impreza sie odbyla:
Voyager - za zalatwienie wspanialego projektora BENQ SP920 (samej firmie BENQ takze wielkie dzieki!)
Odyn, ByteEater, Komek - za wspolna prace przy organizacji.
Vato - za drugi projektor
Klub Underground - za wspaniale miejsce pod impreze (w koncu nie bez przyczyny Noise poszedl dnia 25.6.2017 do UG zamawiac termin pod impreze za placemi moimi i Odyna).
Jammer - za nocleg i fajne pogaduchy po setupowaniu party place w czwartek
Noise - za bodziec aby jednak zarezerwowac lokal i zrobic ta impreze, bez Ciebie by jej w ogole nie bylo!
Nitro - za demoshow

jesli o kims zapomnialem to przepraszam - dajcie znac i dopisze jak najszybciej :)

EDIT:
Oczywiscie nieintencjnalnie pominalem fakt, ze sa osoby, ktore wplacily pieniazki na zalatanie dziury po SP8 oraz na zaliczke za lokal SP9.

Jakkolwiek ekipa zwiazana z Riverwash bardzo kibicowala nam, aby te pieniadze na SP9 sie nie zebraly, to musze przyznac, ze ja sam rowniez mialem nadzieje, ze 1000zl nie peknie i wtedy z Odynem odetchnelibysmy z ulga, ze z jednej strony spolecznosc nie chce imprezy a z drugiej my tez nie chcemy zas nakurwiac na wolontariacie pod deszczem fekaliow.

Na party bylo ok 30 osob oraz kilku "ogrodnikow". Ze wstepnych obliczen wynika, ze nie doplacamy do imprezy (nie wliczajac oczywiscie kosztow organizatorow takich jak roboczogodziny i paliwo), nawet spelniajac absurdalne zadanie oddania jednej z wplat na zaliczke za lokal, ktora oczywiscie zostanie spelniona.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2018, 01:04 wysłana przez Raf »
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline elban

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Czerwca 2018, 15:31 »
no to ja się chętnie dowiem (choć miałem się tutaj już nie logować).

co poszło nie tak?

bo bardzo mnie to dziwi jak to się stało, że z uber fajnej imprezy (np. w parapecie) zrobiła się taka popylina, która zamiast łączyć środowisko zaczęła je jeszcze bardziej dzielić.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Czerwca 2018, 17:36 »
Upadkowi Silesii winna jest ekipa zwiazana z Riverwash, ale nie tylko! Wszystkie ekipy robiace party sa w kregu podejrzen, bo niby dlaczego Silesia jest najgorzej organizowanym party w Polsce a inni robia coraz lepsze imprezy?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Czerwca 2018, 20:59 »
Sebastianku, wracaj juz na czacik :*

Elban, szczerze mowiac nie mam ochoty na kolejne gownoburze, temat jest bardzo dlugi i zlozony. Jesli napisze prawde w szczegolach (a mam fajne kwity) zostane znowu zjedzony a chce troche pozyc w spokoju. Hint jednak jest taki - poniekad na wlasne zyczenie wpadlem w konflikt z ekipa od Riverwash a w efekcie albo i bez tego konfliktu.... poczytaj
http://c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2371
http://c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=220#p34654

i pomysl kto zaczal grac do innej bramki.

Ciekawe sa tez takie posty:
http://c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=240#p34667

Volcano od kilku lat nie ma ze mna kontaktu, na party tez ze mna nie rozmawia i potem sie okazuje, ze taki post jak ten:
http://c64scene.pl/viewtopic.php?f=3&t=2321&start=140#p34518

okazaly sie efektem gluchego telefonu noise->volcano->isildur... gdzie ostatni napisal co zrozumial... chyba niespecjalnie duzo.

Mozna by tak dlugo + troche screenshotow, ale po co :) ja uwazam to za rozdzial zamkniety w moim zyciu.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Czerwca 2018, 21:59 »
Jesli napisze prawde w szczegolach (a mam fajne kwity)
Dawaj kwity i nie pierdol!
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2018, 15:31 wysłana przez Vato74 »

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Czerwca 2018, 22:18 »
i pomysl kto zaczal grac do innej bramki.
Zastanawiam sie o jaka bramke chodzi? Na pewno nie jest to bramka logiczna, bo nie ma to sensu. Noise zaczynal od organizowania Silesii, a potem zaczal pomagac tez w organizacji Riverwasha. Gdyby chcial zaszkodzic Silesii to nie zalatwialby kasy i miejsciowki na SP8.

Jesli ta bramka to nawiazanie do janusz-futbolu to Noise jest w klubie c64, ale dostal powolanie do reprezentacji polskiej sceny zeby robic duze party dla wszystkich platform.  Dzieki jego obecnosci c64 rowniez ma swojego reprezentanta w organizacji Riverwash, co daje pewnosc ze c64 nie bedzie traktowane po macoszemu. Inna sprawa ze Noise zaczynal od komponowania muzyki na Atari, wiec nie jest czystej krwi komodorowcem :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Czerwca 2018, 22:48 »
Adwokat diabla :)

Juz przy pierwszym spotkaniu para-organizacyjnym gdzie z Kisielem i Noisem + Odyn na telefonie gadalismy o SP8 ze strony Noise padla sugestia, ze ja jestem niepotrzebny (ciekawe z kim chcial robic ta impreze i ciekawego dlaczego tylko i wylacznie w drzwi zwane koniem i ciekawe dlaczego Fei mial (ma? w koncu RW'18...) tam wtyki i ciekawe dlaczego Noise byl tak nerwowy jak sie okazalo ze ja tez mam posrednio mozliwosc dojscia do DZK... puzzle puzzle, trzeba skladac razem...) - tak to sie mniej wiecej zaczelo, tylko wtedy jeszcze nie bylem w stanie sobie w ogole wyobrazic, ze Noise naprawde mnie sprzeda dla RW :)

No i przez caly czas przed eventem Noise utrzymywal, ze Fei jest niezbedny, do tego stopnia ze backdoorowali z Kisielem Feia zeby na silesie wszedl za darmo i robil krejzola, gdzie ja na RW nie moglem liczyc na znizke po tym jak specjalnie na impreze napredce szykowalem C16 rozszerzonego do 64k + jiffydos, co klamliwie Fei opisal na c64scene - ale juz nie chce mi sie tego posta szukac (ostatecznie wszedlem cale 20zl taniej po ciezkich bojach, zanim ktos sie o to bedzie pluc, ze przeciez jednak znizka byla :) :) :) koledzy przez "ch" pelna geba :) Watkow glownych i pobocznych jest multum, wlacznie z tym, ze Sebaloz testowal na SP9 czy jak bedzie sie podawal za bezrobotnego to dostanie znizke a koledzy, z ktorymi przyszedl (Fei, Noise, Aceman) specjalnie siedzieli w ogrodku w piatek, cos tam marudzac ze moze wroca w sobote ale nie przyszli, gdy Odyn zapytal czemu to odpowiedz od Noise byla m/w "bo widzialem na streamie ze sobie poradziliscie z party" - tak sie sklada, ze ogolne tematy techniczne na party ogarnalem praktycznie sam, bylo skromnie i minimum ale bez problemow (dwa laptopy, 15m hdmi, 5m dvi-hdmi, 15m rca, stary mixer analogowy - uzywany nawet podczas SP1(!), jeden mikrofon - poza jednym laptopem i rzutnikami praktycznie wszystko bylo moje prywatne, dodatkowo specjalnie na party kupilismy kable 15m i nowy uchwyt pod projektor, bo stary w zeszlym roku noise HGW po co sciagnal go z sufitu po party - chyba na zlosc bo nowy kupilem z wysylka za 43zl, dodatkowo Yugorin uzyczyl maszyny z 2sid bo moja byla zdemontowana i nie bylo kiedy jej przygotowac).  generalnie brak mi slow i jesli ktos mysli samodzielnie a nie kolkiem wzajemnej adoracji to moge tylko zachecic, cytujac Peje: "wiecie co z nim zrobic".

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Czerwca 2018, 22:58 »
Do podziekowan w kontekscie SP9 musze takze dopisac CJ Warlocka za bardzo fajny performance, tym razem bez katowania przybylych przesadnym hardkorem ;) oraz tuning audio wraz z Jammerem. No i naprawe audio w ogole, poniewaz do przyjazdu Warlocka "brakowalo dolu" :)

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Czerwca 2018, 00:54 »
ciekawe dlaczego Noise byl tak nerwowy jak sie okazalo ze ja tez mam posrednio mozliwosc dojscia do DZK...
Byl nerwowy, bo mimo dojscia nie potrafiles umowic spotkania z wlascicielem DZK. Jak przyszliscie z Noisem do DZK to nie bylo z kim rozmawiac, wiec spotkanie nie mialo zadnego sensu, a jeszcze chciales glownego sponsora sciagnac na to "spotkanie". Dlaczego nie zadzwoniles do DZK przed spotkaniem?

No i przez caly czas przed eventem Noise utrzymywal, ze Fei jest niezbedny, do tego stopnia ze backdoorowali z Kisielem Feia zeby na silesie wszedl za darmo i robil krejzola
Skoro zaproponowaliscie Feiowi zeby zorganizowal crazy kompo na Silesii to oczywiscie ze byl niezbedny na miejscu, a osoby ktore prowadza kompa lub graja koncert, maja darmowa wejsciowke na party. Dlaczego Jeroen Tel nie placil za wejscie na SP8?

koledzy, z ktorymi przyszedl (Fei, Noise, Aceman) specjalnie siedzieli w ogrodku w piatek, cos tam marudzac ze moze wroca w sobote ale nie przyszli
Moze gdyby byly jakies dema lub nagle przyjechalby tlum ciekawych ludzi jak na innych Silesia Party, a tak to po prostu nie bylo po co wracac, bo na party place wiało chujem. Co do ogrodka to siedzielismy razem z innym klientami baru, ktorzy rowniez nie placili, bo po prostu oplata za pobyt jest wliczona w cene zakupionego alkoholu. Dlaczego nie wynajales calego lokalu lacznie z ogrodkiem?

nowy uchwyt pod projektor, bo stary w zeszlym roku noise HGW po co sciagnal go z sufitu po party - chyba na zlosc bo nowy kupilem z wysylka za 43zl
Sciagnal, bo po zakonczeniu imprezy trzeba posprzatac zabierajac swojego zabawki, lokal powinno sie zostawic w takim stanie w jakim byl przed party. Gdyby SP9 mialo byc potem w innym miejscu to znajac Ciebie mialbys pretensje ze Noise zostawil cos na starym party place i trzeba wydac 43 zl. Z tego co wiem to umowiles sie z Noise w czwartek po poludniu po odbior jakiegos sprzetu, Noise przyszedl do Underground po 18, a Ciebie nie bylo. Jesli cos potrzebowales to wystarczylo zapytac i wszystko bys dostal, ale Tobie nie chcialo sie nawet po to przyjsc. Reasumujac organizacja Silesii to prowizorka i chaos, ale i tak kazdy byl zadowolony. Niestety pojawily sie lepiej zorganizowane imprezy, zobaczylismy ze mozna zorganizowac wszystkie duzo lepiej. Prawda jest taka, ze ekipa Riverwash nie miala czego przejmowac, bo na polskiej scenie c64 nie ma ani ludzi ani produkcji. Nie ma niczego. Noise zobaczyl od srodka jak powinno sie organizowac porzadne party i potem nie chcial juz z Toba niczego robic na SP9. To samo wczesniej zrobili Bober i Volcano. Domysl sie dlaczego.

generalnie brak mi slow i jesli ktos mysli samodzielnie a nie kolkiem wzajemnej adoracji to moge tylko zachecic, cytujac Peje: "wiecie co z nim zrobic".
Generalnie to mozna dostac wyrok za takie nawolywanie :)
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-peja-nawolywal-do-pobicia-zapadl-wyrok,nId,270814

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Czerwca 2018, 08:16 »
Mix Warlocka z sp9

https://youtu.be/FJ515JFzNC0

EDIT: powyszy post to jest niezle science fiction, szkoda czasu na reakcje, najpierw poslaniec od rs2232 teraz od Feia, ciekawie sie robi :)
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2018, 09:17 wysłana przez Raf »

Offline elban

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Czerwca 2018, 09:41 »
a osoby ktore prowadza kompa lub graja koncert

fail.

zawsze płaciłem pełną wejściówkę za siebie, co więcej, wódkę czy ogórki na te "kompa" też kupowałem za swoje (ew. dorzucali mi się koledzy).

no cóż, widocznie nisko się ceniłem ;)

Sebastian, zapewniam Cię, że znam kilkanaście osób, które pojechało by w pierwszej kolejności na party c64-only (z dobrą atmosferą) preferując je ponad jakikolwiek świetnie zorganizowany event multiscenowy.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Czerwca 2018, 11:07 »
Elban, jesteś posłańcem od Wacka? :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Czerwca 2018, 20:22 »
Party odwiedzili i zaplacili (lub weszli za darmo za prace na rzecz party lub ze znizka), w kolejnosci "kasowania":
Arek
Cancerek
Jericho
Data
Sebaloz
Yugorin
Jezier
Jammer
Grabba
Leming
Nitro
Odyn
Raf
Byte Eater
Krux
Komek
Randy
NightRider
Rebok
Jakim
Pardon
Agoth
Splatterpunk
Moog
Harpoon
CJ Warlock