Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [K] Dyskietki 5,25" DD  (Przeczytany 764 razy)

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
[K] Dyskietki 5,25" DD
« dnia: 12 Września 2017, 23:25 »
Cześć,
Miałby ktoś może w nadmiarze dyskietki DD 5,25" współpracujące ze stacją 1541, które mógłby mi odsprzedać? Moje niestety już wszystkie padły, miałem ok 20 sztuk ale na chwilę obecną żadna z nich już się nie formatuje. Kupię powiedzmy z 10 sztuk sprawnych żeby móc kopiować demka ewentualnie pograć w gry dyskowe, których nie odpalę na SD2IEC. Nie chcę w ciemno brać tych z alledrogo bo tanie nie są, a  nie wiadomo na co trafię. Mam ewentualnie kilka dyskietek 5,25" HD gdyby ktoś wolał się zamienić na DD.
Pozdrawiam

Offline maliniak

• Level 5
Re: [K] Dyskietki 5,25" DD
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2017, 10:14 »
pewny jesteś że stacja w 100% sprawna?

Miałem taki przypadek że moja 1541-II nie formatowana ani jednej dyskietki, ani poprawnego zapisu nie robiła. A dyskietki wszystkie sprawne. Uszkodzony był gate array.

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2017, 11:22 »
Tak jestem pewny, że stacja jest sprawna bo sprawdzałem te dyskietki też na innej stacji. Wkurza mnie to bo chciałem pograć w Last Ninja i ostatnio spędziłem prawie 3 godz. na zabawie w formatowanie i nagrywanie dyskietek i w końcu nic z tego nie wyszło :/ Chyba czas pomyśleć o 1541U. Ale te dyskietki mimo wszystko jestem chętny kupić tak dla fetyszu :)

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2017, 15:29 »
Cześć z tego co wcześniej czytałem jesteś z Opola? jeżeli tak to w przyszłym tygodniu mogę Ci podrzucić właśnie do Opola te 10 dyskietek (za browarki:-) ) nawet jak będziesz chciał to coś mogę ponagrywać:-)
Pozdrawiam

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Września 2017, 22:25 »
Cześć Heniek.
No właściwie już od roku nie mieszkam w Opolu, a w Wałbrzychu bo tak mi się poukładało. Kurcze pecha miałem bo jak jeszcze tam mieszkałem to nie było nikogo w pobliżu co się interesował tematyką retro. Teraz jak na złość w Wałbrzychu posucha :) Byłbyś w stanie podesłać te dyskietki?

P.S. Mimo wszystko zapraszam do mnie na browarka kiedyś jak będziesz w pobliżu, pozwiedzasz przy okazji wałbrzyskie okolice ;)

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Września 2017, 21:39 »
Szkoda żeś się wyprowadził.....ale dyskietki Ci wyślę tylko pisz na priv co byś sobie życzył : coś nagrane czy sformatowane.
Koszt tylko poczty i koperty a piwo postawisz jak się może kiedyś spotkamy:-)
Pozdrawiam

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Września 2017, 17:31 »
Dziękuję @heniek29cr za współpracę, dyskietki dotarły do mnie całe i zdrowe. Są bardzo ładne i zapewne długo mi jeszcze posłużą. Teraz tylko pozostaje mi nagrywać gierki i dema i cieszyć się z użytkowania C64  :)

Temat do zamknięcia

Pozdrawiam