Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Te forum normalnie nie normalnie schodzi na psy!  (Przeczytany 852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tkonojacki

• Gość
Te forum normalnie nie normalnie schodzi na psy!
« dnia: 24 Kwietnia 2005, 11:53 »
 To jest niestety prawda      
 90% nowych wątków jest o tym ,że atari to [CENSORED].    

LUDZIE!!!! GADAJCIE TU NORMALNIE O C64 (O grach, o problemach z C64, o zakupach (związanych z C64   )i o hardware)  

januzi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2005, 13:09 »
 na jakis czas bedzie spokoj

~#*#Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwietnia 2005, 00:45 »
 Zgadzam sie autorem postu.Nie rozumiem jak można mieszać gówno z takim miodem jak c64.A już największy wstyd jak Ewell napisała posta z podziękowaniami a tam się takim mięsem rzucacją.Panowie WSTYD !!!

Ps. A z tamtego posta to należałoby wywalić te wszystkie zbędne wypowiedzi a może nawet niestety cały post...

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwietnia 2005, 09:46 »
 I tu się niestety Panowie z Wami zgadzam. Być może należałoby wprowadzić jakiś regulamin, za któego łamanie groziłyby kary. Od bluzgania sa przeróżnej maści czaty a nie fora!

Offline Ewelll

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Września 2005, 22:36 »
 uuuu nawet nie zauważyłam tego wątku, a tu widze, ze bliscy mi dwaj \'panowie\' mnie tu bronią, no moze nie dosłownie mnie, ale mojego wątku, oj dziekuje kochani :*:*:*

januzi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Września 2005, 23:45 »
 jakis tam regulamin pojawia sie podczas rejestracji (chyba)

~#*#Gringo_w

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Września 2005, 00:44 »
 Ja nie cierpię się nigdzie rejestrować i robię to tylko w razie przymusu.Tu na szczęście takiego nie ma więc i regulaminu (niestety) na oczy nie widziałem.

Pewny

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Września 2005, 18:00 »
 mam pomysł do regulaminu, za każde napisane złe słowo na atari lub amiga to tygodniowy ban :P Nie żebym lubił amigę (a co dopiero atari (nawet nigdy go na oczy nie widziałem)), ale jak widzę teksty takiego TurricaNa to normalie niedobrze mi się robi, TO JEST FORUM O C64 A NIE ANTY AMIGA/ATARI!!!!!!!!

tkonojacki

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Października 2005, 12:08 »
 Hmm...  (sorry  ,że  ciągne  temat)  Ostatnio  się  nie  udzielam  na  forum  ;P  Ale  zauważyłem  ,że  (nie  bić)  ostatnio  w  większości  wątków  (nie  dotyczy  OFFTOPIC)  ponad  połowa  postów  to  jeden  wielki  oftopik  ;)

Offline anonymous

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Października 2005, 20:32 »
 Przeprosiny  i  powitanie  po  długiej  rozłące  

Postanowienie  administratora  że  to  jest  forum  tylko  o  C=  a  nie  forum  Anty  Atari  Front`u  przyjąłem  do  wiadomości  na  stałe.  Dziękuję  za  zdjęcie  bana  -  jak  widzicie,  teraz  będę  gadał  tu  tylko  o  C=,  a  co  do  mojej  aktywmości  AAF,  skończyła  się  ona  TU  raz  na  zawsze.  Teraz  AAF  zajmuję  się  WYŁĄCZNIE  tu:  http://www.aaf.end.pl\' target=_blank>http://www.aaf.end.pl Zainteresowanych  AAF  odsyłam  na  powyższą  stronę/forum  AAF`u  aby  TU  nie  zakłócać  spokoju.  Tamta  strona  o  wiele  lepiej  nadaje  się  do  AAF.  Cały  mój  AAF-stuff  przepisałem  do  księgi  gości  AAF`u  i  tylko  tam  będę  dodawał  nowe  rzeczy  o  AAF.  Dobrze  by  było,  aby  każdy  kto  próbuje  TUTAJ  ekscesów  spod  znaku  Anty  Atari  Front,  był  przez  moda  odsyłany  na  stronę  AAF  -  tam  by  się  wyszumiał  do  woli,  a  tu  byłby  spokój.  Powyżej  przedstawiłem  zmianę  moich  poglądów  na  korzystanie  C64  Power,  i  proszę  mnie  nie  banować.  Zmiana  jest  trwała.  Nigdy  więcej  AAF  na  C64  Power!  

A  teraz  kilka  spraw  o  Commodore:  

Przez  bardzo  długi  czas  gdy  byłem  zabanowany  dużo  się  u  mnie  zmieniło.  Kupiłem  Commodore  64  Web  It  i  sprzedałem  moje  Commodore  128  którym  się  tu  kiedyś  pyszniłem  wraz  ze  wszystkimi  istniejącymi  peryferiami  i  książkami.  Jeśli  kogoś  interesuje  bliżej  Commodore  64  Web  It  to  podaję  nowe  nieznane  szczegóły:  

Commodore  64  Web  It  jest  to  PC  z  BIOS`em  włączanym  przez  F2  
  Zawiera  system  EmbOS  oparty  na  DOS7.0/Win  3.1  
  Commodore  64  Web  It  zawiera  emulator  CCS64  pośredni  między  CCS64  1.0  a  CCS64  2.0  
  EmbOS  wbudowany  w  Commodore  64  Web  It  jest  w  języku  holenderskim  -  a  wszyscy  znani  mi  polscy  posiadacze  Commodore  64  Web  It  tez  mają  go  w  języku  holenderskim.  
  Commodore  64  Web  It  nie  zawiera  HDD  tylko  mały  niby-dysk  w  pamięci  FLASH  wielkości  3  MB  do  zapisu  -  do  gier  na  Commodore  64  wystarczy.  Gry  na  Commodore  64  można  wgrywać  za  pomocą  stacji  dysków  1.44  MB  i  menedżera  plików.  Złącza  Commodore  64  Web  It  są  takie  jak  w  laptopie  ,  standardowe  jak  w  każdym  PC.  Commodore  64  Web  It  zamiast  myszy  ma  touchpad  na  rysik.  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Października 2005, 20:35 »
 Więcej  o  Commodore  64  Web  It  można  się  dowiedzieć  tu:  

http://www.frankfaber.nl/webit/index.html\' target=_blank>http://www.frankfaber.nl/webit/index.html

Strona  zawiera  linki  do  innych  stron  poświęconych  Commodore  64  Web  It.  

Myslę,  że  Commodore  64  Web  It  to  dobry  komputer  dla  tych,  którzy  z  jakichś  względów  nie  moga  miec  oryginalnego  Commodore  64.  

Prince

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Października 2005, 23:29 »
 Nie  wiem  czy  dobrze  zrozumiałem.  Jest  to  pc  z  czymś  tam,  czy  jest  to  oddzielne  samodzielne  urządzenie...  Na  zdjęciu  jest  coś  co  przypomina  laptopa.  
  Jeśli  jest  to  osobne  samodzielne  urządzenie,  to  w  czym  jest  lepsze  od  oryginalnego  c64?

Offline anonymous

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Października 2005, 11:26 »
 C64  Web  It  to  właśnie  PC  z  wbudowanym  emulatorem  CCS64  działającym  spod  PC  DOS  7.0  i  PC  Windows  3.11,  łącznie  nazwanych  EmbOS  przez  producenta.  CCS64  zawiera  te  same  fukcje  co  C64  w  pełni  rozbudowany,  czyli  REU1750,  stacja,  magmetofon  -  emulowane  z  plików  D64  i  T64.  Na  C64  Web  It  jest  w  Flash  Drive  około  3  MB  na  wrzucenie  gier  na  C64,  czyli  każda  pojedyńcza  gra  może  być  tam  wrzucona  i  uruchamiana.  

To  w  czym  C64  Web  It  jest  lepszy  od  oryginału  to  większa  kompaktowość  i  niezawodność,  koniec  z  kanapkowaniem  o  dokładaniem  rozszerzeń  z  zewnątrz.  Wszystko  w  jednym.  

shogun

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Października 2005, 11:58 »
 Jedno  pytanie:  jak  Web.It  może  być  bardziej  kompatybilny  z  C64  niż  C64?  

Drugie  pytanie:  Da  się  tam  podłączyć  mojego  Action  Plusa?  

Trzecie  pytanie:  Da  się  wcisnąć  do  środka  drugiego  Sida  albo  rozszerzenie  +60k?  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Października 2005, 12:19 »
 taaa  bardziej  kompatybilny  ..hehehe  To  już  kiedyś  było  pamięta  ktoś  XEROX  kopia  lepsza  od  oryginału  ..heheheee
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....