Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Program na C64 jak SuperMemo lub eTeacher  (Przeczytany 615 razy)

Offline Kagaster

• Level 3
Program na C64 jak SuperMemo lub eTeacher
« dnia: 14 Kwietnia 2017, 22:26 »
Jest jakiś w miarę fajny program do nauki słówek lub pojęć, z edytowalnym słownikiem? Najlepiej z jakiegos pliku tekstowego. Baardzo by mi się przydał.

Offline Buddha

• Level 4
Re: Program na C64 jak SuperMemo lub eTeacher
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwietnia 2017, 07:48 »
Jest jakiś w miarę fajny program do nauki słówek lub pojęć, z edytowalnym słownikiem? Najlepiej z jakiegos pliku tekstowego. Baardzo by mi się przydał.

Ale to szukasz na Commodore 64 ? Domyślam się też, że do nauki j.angielskiego ? Ja zobacze w tej swojej 9-cio gigabajtowej kolekcji, bo mam tam chyba prawie wszystko co wyszło na Commodore 64 i też co związane z C64 na PC. Gdzieś kiedyś mi przez oczy się przewinął jakiś słownik i coś jeszcze do nauki j.angielskiego na C64, to później zobaczę i dam ci znać, bo pewnie jak znam życie to ktoś szybciej ode mnie zaraz wklei tutaj link :) . Na PC używam "Słownik kontekstowy 1.1", który jest już dosyć stary bo z 2004 roku, ale za to już darmowy i zrobili go Polacy z firmy Techland. Jak dla mnie to daje rady i mnie nie zawodzi :)

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwietnia 2017, 01:48 »
Z angielskim sobie już odpuściłem. Mieszkam w Stanach od...17 lat. Jak jest jakieś nieznane mi słowo to googluję.

W latach dziewięćdziesiątych miałem na kasecie taki program edukacyjny, do nauki słówek, stolic etc. Tryb tekstowy, po polsku, pewnie napisany w jakimś Warsaw Basicu :) Być może był to program nadesłany przez czytelnika C&A. Nikt nie kojarzy?

Na Dosie jeszcze czasem się bawię w ETEACHER, na windzie i tablecie jak coś to używam http://peterandlinda.com/wordquiz/ (serdecznie polecam - można robić swoje słowniki).

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Kwietnia 2017, 07:38 »
Przychodzi mi do głowy Język Angielski TIMSOFTU - "ENGLISH TESTER" oczywiście na C64.

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Kwietnia 2017, 07:51 »
zrobili też Język niemiecki oraz grę Ortotris.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:26 »
Jest tego trochę, jeśli chodzi o C&A i np. dyskietki PD, ale rzeczywiście to chyba sporo tam jest różnych programów, które stworzyli czytelnicy C&A. Dołączam ci jeszcze screen z folderu "education" to może sobie przypomnisz coś po nazwie, bo prawie wszystkie w j.polskim . Tutaj ci jeszcze podaje link do chyba wszystkich gazet C&A i dyskietek

http://www.c64.com.pl/index.php/gazety/ca.html

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Maja 2017, 02:32 »
Chyba ten program był z tej kasety: Nr 1 lub 2.
http://c64.com.pl/index.php/waldico.html

Ma ktos może pliki Tap z tych kaset?