Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostka....  (Przeczytany 893 razy)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Ciekawostka....
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2017, 01:20 »
A nie mozna sobie popedalowac na fejsie czy gdzies w innym miejscu?
Czy ludzie, ktorzy przychodza tu poczytac o poczciwym komputerze musza byc zalewani gowno wartym porownaniem, ze rzekomo konserwatywni sa tepi a postepowi liberalni gdzie ja jestem za konserwatyzmem obyczajowym a liberalizmem gospodarczym (ale takim prawdziwym, nie w wykonaniu peło)...

moze tak cos dla sceny zrobic? moze tak cos dla silesia party?
rece, kurwa, opadaja.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2017, 01:28 »
"stowarzyszeń uznawanych za konwencjonalne i konserwatywne"

Pierwsze moje skojarzenie - Bractwo muzułmańskie. Świat nie jest bw.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:02 »
uuppps! :)

Jeeeb! Do kosza :)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:37 »
Nie dość że rzucone w Offtopic a pan i władca tego ponoć LIBERALNEGO (jak mi pisał wczoraj na pw) forum rzuca takimi mięskami. Uuuu. Cóż, prawda może  boleć. Dobra, spadam stąd. W sumie na uj mi być na tym forum. Nie jestem kolekcjonerem ani 'luciarzem'. Nic ciekawego tu ni ma dla mnie po prostu. Oddaję pałeczkę Budyniowi i jego wyznawcom. Prawdziwa scena jest gdzie indziej panowie  8)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:54 »
Pierwsze moje skojarzenie - Bractwo muzułmańskie. Świat nie jest bw.

Nie wiem czy wiesz ziomek ale w Polsce nadal stacjonuje (ba, ma się świetnie) sekta zwana kościołem katolickim, która ma niesamowite zbrodnie na rękach. Ta sekta przyłożyła rękę do rozpętania 2 Wojny Światowej, począwszy od przybicia sztamy z Mussolinim w 1929r. (traktaty laterańskie) czym uratowała swe majątki w zamian za legitymizowanie reżimu faszystowskiego który inspirował m.in. Hitlera, poprzez katolickiego klechę - Jozefa Tiso, który rządził faszystowską Słowacją, która napadła w 1939r. Polskę i wywiozła prawie 100.000 swoich obywateli do pieców KL, na wsparciu faszystowskich reżimów w Hiszpanii, Rumunii, Niemczech, Chorwacji itd. nie kończąc.
Cofając do kilku stuleci wcześniej - można tutaj wymienić choćby feudalizm, ustrój w którym duchowieństwo (wraz ze szlachtą) było trzonem tego stanu. Pańszczyzna to tak naprawdę było czyste niewolnictwo w którym tkwiło 90% narodu polskiego-chłopskiego (polecam ciekawy artykuł - http://culture.pl/pl/artykul/kolonializm-po-polsku-czyli-dlugi-cien-panszczyzny , jest w nim m.in. o "polskim Django", artykuł absolutnie nie antyklerykalny, nawet słowo o klechach nie pada). I w Polsce ten ustrój trwał AŻ DO POŁOWY XIXw. (dopiero zaborcy go znieśli bo w interesie spasionego kleru to nie było na pewno), podczas gdy w demokratyzującej się, rozwijającej już i bogacącej się od kilu wieków w tym czasie Europie Zachodniej pogoniono ich.
Więc wytykanie muzułmanom Bractwa Muzułm., isis itp. ugrupowań jest mocno nie na miejscu. One zabijają swoich braci w wierze.
Jeżeli ktoś nawołuje do delegalizacji Islamu bo jego mała część robi burdel, to równie dobrze trzeba to było zrobić z katolicyzmem w 45r. po zakończeniu 2WŚ.
I nie mam zamiaru rozpętać tutaj dyskusji o rzekomych strefach no-go, walce kultur itp.
Po prostu wskazuje BARDZO JEDNOZNACZNE analogie. Nic więcej.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Kwietnia 2017, 09:59 »
No coz, jesli na forum sa tylko i wylacznie proby prowokwania Buddy i przepychanki z Kisielem/Komanczem to ja dziekuje za taki liberalizm... w tym watku jeszcze nic nie usunalem, nie przenioslem, wyrazilem tylko swoje zdanie, foch?

"Prawdziwa scena" - mowisz o praktycznie martwym forum? ;) czy o nieanonimowych alkoholikach?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Kwietnia 2017, 10:12 »
"Prawdziwa scena" - mowisz o praktycznie martwym forum? ;) czy o nieanonimowych alkoholikach?

mnóstwo dyskusji przeniosło się na Fejsa. Wiele for zamarło na necie i to jest fakt. Naturalna kolej rzeczy gdy przyjdą konkurencyjne możliwości dyskusji. OK, robicie fajną robotę ogólnie, ratujecie stare sprzęty ale....ta prawdziwa scena to po prostu scena. Kolekcjonerstwo i reperacja sprzętu to pochodna sceny która już od wielu lat jest w stagnacji/zamieraniu. W dzisiejszych czasach na bezrybiu i rak ryba. Nie przypominam sobie żeby za dobrych czasów sceny w creditsach grup byli wymieniani technicy od hardware'u. Nie mieszajmy pojęć.
Sam dla sceny niewiele już mogę zrobić. Co najwyżej przyjechać na party, jakąś nagrodę zasponsorować od czasu do czasu i tyle.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2017, 10:27 »
Ja scenie poswiecilem duzo czasu, moze nawet zbyt duzo ale chtnie przeczytalbym co rozumiesz pod pojeciem scena, porownujac chociazby moj i Twoj dorobek na CSDb:

http://csdb.dk/scener/?id=6095 - Raf

http://csdb.dk/scener/?id=7452 - SUDi

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Kwietnia 2017, 10:46 »
Ja scenie poswiecilem duzo czasu, moze nawet zbyt duzo ale chtnie przeczytalbym co rozumiesz pod pojeciem scena, porownujac chociazby moj i Twoj dorobek na CSDb:

http://csdb.dk/scener/?id=6095 - Raf

http://csdb.dk/scener/?id=7452 - SUDi

Mój dorobek scenowy w porównaniu do twojego = żenująco znikomy.
Jeśli uraziłem kogoś, sorry. Miałem na myśli odpowiedź na argument - na tamtym forum nic się nie dzieje.
Więc odniosłem to do tego co się dzieje tutaj - większość dyskusji jest o hardware, kolekcjonerstwie i lutowaniu.
Ok, jest tu spory ruch w porównaniu do tamtego. Naturalnie że więcej aktywnych ludzi oznacza większy ruch.
Ale ok, czasy są inne, prodsów mało, inaczej teraz scena się ujawnia, ewoluowała.
Ta dyskusja prowadzi donikąd i tu jest scena i tam jest scena. Czy są to te same sceny - każdy niech już sam oceni we własnej gestii.
No ale nie zapomina(j)my :P - Jednak bez pewnego fundamentu - bazy informacji, którą zapożyczyłeś z tamtego fora, może to forum by nie podchwyciło, może byś nie miał teraz prężnego forum. Nikt nie odbiera ci pracy włożonej w to forum, ale niesmak jakiś ogólnie został.  Analogia do 'McImperium' mi się tak nasunęła btw :P
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2017, 10:48 wysłana przez SUDi »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Kwietnia 2017, 10:57 »
Coz, byla szansa na jedno miejsce dla wszystkich ;) Niektorzy bez podzialow nie moga funkcjonowac i na "lepszej" scenie tez to niestety widac od lat, mimo ze juz malo kto zywy zostal. A ja kolegow do flaszki nigdy nie szukalem na sile i moze dlatego mam tez inne spojrzenie na ten temat.

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Kwietnia 2017, 15:14 »
Pojedynek kodera z członkiem KODu :)

beka.d64

No tak, nie mówmy o lutowaniu, kolekcjonowaniu... tylko cyndolmy o jakichś lewackich wynurzeniach.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Kwietnia 2017, 16:47 »
z członkiem KODu :)

schemat umysłowy niektórych jest tak banalnie prosty że aż dziw że umieją grę na c64 odpalić.
idź lepiej szukać interka z piłeczką do 5 rano prawilny.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Kwietnia 2017, 20:24 »
Panowie przypominam że święta, pomalujcie sobie jajka.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Kwietnia 2017, 21:33 »
Właśnie,
Date Registered:    April 02, 2013, 10:40:04 pm
Total Topics Started: 2 topics

byście mu wybaczyli i połamali się opłatkiem, w końcu święta.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....