Na csdb kazdy chyba moze sie zarejestrowac? Zmienily sie zasady?!
Kilka osób i to nawet z długim stażem scenowym pytało mnie dlaczego nie mogą poprawnie zarejestrować się na CSDb. Tak, jakby ich zgłoszenia były celowo przetrzymywane w nieskończoność. Coś jest nie tak.
Nie straszcie mnie z tym SIDFX bo mój leży w kopercie nierozpakowany i czeka na montaż.
Jest jeszcze jedna rzecz, która od początku mi się nie spodobała. Spytałem twórców SIDFX czy będą dostarczać produkt na X'2016, bo akurat wypuszczenie tego rozszerzenia zbiegało się z party. Odpisali, że nie, bo będą się skupiać na chlaniu i nie będą mieć na takie rzeczy czasu.
W tym przypadku sądzę, że rozsądnym rozwiązaniem jest podmiana układu u kogoś, u kogo SIDFX hula bez problemów. Wtedy wykluczy się zarówno SID'y, jak i okablowanie. Jest jeszcze jedna rada - jak jeden SID Ci nie gra, przełóż go do drugiego gniazda i ustaw jako mono. Jak nadal nie będzie grać, weź cieniutki pilniczek i lekko potrzyj nim nóżki SID-a. Czasami zdarzają się przypadki zabrudzeń, zaśniedzeń i wówczas nawet brak styku u 1 nóżki powoduje złą funkcjonalność układu. Ostatecznie problem może też tkwić w zasilaczu.
Nie wiem, kiedy swojego SIDFX zmontuję, więc na razie w tym temacie nie pomogę.
Jeżeli producent nie daje żadnej gwarancji, no to trzeba to będzie ładnie opisać w magazynie. Gideon naprawia uszkodzone Ultimejty i od niego warto brać przykład, jak się robi dobry biznes.