Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polskie CSDB  (Przeczytany 3794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vato74

• Level 3
Re: Polskie CSDB
« Odpowiedź #60 dnia: 09 Kwietnia 2017, 22:55 »
Kisiel 2 dni sobie odpocznie.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #61 dnia: 09 Kwietnia 2017, 22:56 »
dobrze wiedzieć bo myślałem że moja scena naprawdę się skończyła xd.

Offline 4fun

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Kwietnia 2017, 00:19 »
Kisiel 2 dni sobie odpocznie.
+1
heh, z pewnością jest mu przykro i zmądrzeje;)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Kwietnia 2017, 05:50 »
nawet w bazie nie musi być plików tylko same linki do CSDB.dk. Pliki nie są własnością CSDB.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Kwietnia 2017, 06:20 »
nawet w bazie nie musi być plików tylko same linki do CSDB.dk. Pliki nie są własnością CSDB.

Nie wiem teraz czy ktoś z CSDB.dk po przeczytaniu na C64power, ze chce ściągnąć bazę danych z CSDB.dk to nie zabezpieczy tego od strony serwera, aby było to dla mnie mozolne i uciążliwe, chociaż może już jest, ale jeszcze nie sprawdzałem. Patrząc na stronę CSDB.dk, jej wygląd i inne, to raczej wydaje mi się, że są zbyt leniwi do takich działań.

aha tego to się nie domyśliłem odnośnie postaci Buddh'y z "from Buddha music disk 2", bo pewna osoba napisał mi wczoraj na Facebook w PM, że ktoś trzyma mnie z prawe ramię, bo jestem ciągle nie trzeźwy, ale ja już nie piję ! :)

Ja uważam, że na C64power przynajmniej coś się dzieje i jest mega wesoło :) A dlaczego na C64scene.pl nic się nie dzieje ? Napisałem do Nitro i zapewne on oparty lewą ręką o policzek, kliknął ołówkiem w lewy przycisk myszki "wyświetl wiadomość", otworzył prawą powiekę i pomyślał "o nie...Buddha?" i poszedł zmęczony, zmulony już tym wysiłkiem spać . Oczywiście to w żartach, ale do dzisiaj nic mi nie odpisał nawet słowa, odnośnie tamtego e-maila, a przecież zaczynał ze mną na scenie C64 jako 16-to latek (ja akurat wtedy wracałem po wielu latach na scene C64) i byliśmy razem w grupie ! Napisał mi tylko kiedyś w innej sprawie, że potrafi naprawić moją opinię na scenie komputerowej. Hmmmm sobie pomyślałem, że co ? :/

Dołączyłem się do rozmowy ostatnio na Facebook ludzi z Polskiej sceny PC, więc wydaje mi się, że powracają, to może będzie się działo :) Zapowiedziałem się, że jestem chętny zrobić jakiś fragment kodu do dema np. w OpenGL lub muzykę, więc może coś ruszy i inni powrócą, podobnie jak na scenę C64 ostatnio sporo ludzi powraca :)

Ja chciałbym, aby tylko tak szczerzy ludzie jak Kisiel byli administratorami, moderatorami na przeróżnych stronach. Ja wiem co się dzieje i dlaczego Shine mnie zablokował na Facebook. Wszystko niby pięknie ładnie i mi mówią "no wiesz Buddha ... its for fun, i like you", ale za plecami to tak na mnie jadą, że szkoda gadać. Pewnie się dowiedzieli, że na nowo Shine chce zacząć ze mną współpracę, to od razu ci moi "fałszywi przyjaciele", dla których przecież kiedyś sporo zrobiłem go zbuntowali i na swój sposób przekonali, aby mnie zablokował itd. itp.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Kwietnia 2017, 10:41 »
A dlaczego na C64scene.pl nic się nie dzieje ?

ostatnio jakiś niespełna rozumu wysyłał groźby, działo się.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Kwietnia 2017, 10:45 »
Ja chciałbym, aby tylko tak szczerzy ludzie

No to posłuchaj szczerego od serca wyznania :
Nudzisz chłopie. Jak masz tą swoją zdartą płytę tutaj nawijać to po prostu stąd S-P-R-D-L.
Nie wnosisz nic do forum. No zaśmiecasz po prostu przestrzeń.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:26 »
haha :D A jednak Kisiel miał rację !!! Nie chce mi się nawet rozmawiać z takimi jak ty Sudi, co pewnie już zauważyłeś. Prosta rzecz, bo ja założyłem sobie ten topic i nikt ci nie każe tego komentować, ani nawet tego czytać, wiec idź sobie gdzie indziej i tam komentuj oraz każ im wypie..dalać, to na pewno będą ci przytakiwać, że jesteś bardzo mądry, a wszyscy na około są chorzy. Wiesz, ale tak z ciekawości, to co ty chcesz przez to osiągnąć, bo nie rozumiem . Uważasz, że chory jestem na głowę, ale znasz mnie osobiście ? Na pewno nie uda ci się mnie do niczego sprowokować, bo jednak wbrew pozorom to posiadam jakiś poziom inteligencji. Niestety nie po pijanemu, ale kto jest mądry jak wypije ?

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:32 »
Te skróty z myślnikami czy kropkami nie są wcale przyjemniejsze od oryginałów.
Nie jest ważne jak ktoś jest chory czy zdrowy czy trzeźwy czy nietrzeźwy jeżeli zachowuje się niepoprawnie.
Proponuję po ostrzeżeniu na uspokojenie ;)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:51 »
Dobrze robisz Vato74 i to mi się podoba :) Trzeba jeszcze tylko wziąć pod uwagę to, że on mnie obraża, a nie ja jego, więc dlaczego przez takiego to i ja mam mieć problemy. Z drugiej strony to dobre rozwiązanie z tym ostrzeżeniem, aby żadna ze stron nie próbowała kontynuować kłótni. Cofnij sobie sporo wcześniej i przeczytaj, bo nawet gdybym był chory psychicznie, to jak napisał Kisiel - "faszyzm" . Pewnie Sudi zaraz napisze do ciebie na PW, zasłaniając się "maską" i ty staniesz po jego stronie. Moderator chyba nie powinien stać po niczyjej stronie, więc racja, że i mi się oberwało ... Ja nie jestem nikomu wróg, a są tutaj pewne osoby, które znam już bardzo długo, więc w większości do nich to jest skierowane, ale rzeczywiście innych, którzy mnie nie znają może to nudzić, więc sorry

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:52 »
Vato74 - przyjmuję do informacji. Pozdro!

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Kwietnia 2017, 12:05 »
więc dlaczego przez takiego to i ja mam mieć problemy

IMO będziesz bardzo uważał albo znow napiszesz o 3 zdania za dużo; będzie taka sama sytuacja jak z csdb, c64scene i banem na silesię.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Kwietnia 2017, 13:31 »
Nie wiem, ale jeśli to "przepraszam" za moje zachowanie na bani nie wystarczy, to trudno się mówi i wybieram bana. Obiecałem też komuś na tym forum, że będę się starał normalnie zachowywać, nawet jeśli mnie prowokują. Nie będę natomiast nikomu tutaj paziował, lub tańczył jak mi zagra, bez jakiegoś konkretnego powodu, więc znowu wybieram bana !

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Kwietnia 2017, 13:59 »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Kwietnia 2017, 14:21 »
paziował

regulamin.

Dobrze Comankh regulamin regulaminem, ale wyobraź sobie regulamin u ciebie w domu na ścianie i przykładowo wchodzi ci do mieszkania taki Sudi, zaczyna ci ubliżać, więc co robisz, czytasz mu regulamin ? Ja od razu walił bym go w ryj, mało tego, bo wziął bym go jeszcze za bety i rzucił nim po schodach. Vato74 zaraz przybiegnie i zapewne da mi bana za to, więc wygraliście, ale zachowujmy się choć trochę jak ludzie, a nie jakieś roboty, które działają według regulaminu, lub programu. W porządku jesteś Comankh i np. ja do ciebie nic nie mam, bo lubisz też pożartować itd. Rzeczywiście Kisiel może trochę przesadził, chociaż ja nie chce się wtrącać, bo może wcześniej mieliście jakieś spiny, nie wiem. Napisałem Sudi'emu jak jest, że ja sobie założyłem ten topic, nie on i gdybym w jego wątkach pisał jakieś nudne dla niego komentarze, to wtedy mógłby mieć do mnie o to pretensje !