Masz rację Raf, ale mi chodzi o coś zupełnie innego, bo jakiś czas temu kupiłem serwer multimedialny i tak leży jak na razie. Planowałem już trochę temu powrót do bycia nadal webmasterem to sporo sobie przypominałem, jak i uczyłem nowych rzeczy ostatnio. Z racji, że dzieje się tam już "kino" na tym CSDB, odnośnie jakichś żelaznych zasad i innych podobnych rzeczy to wpadłem na taki pomysł, że jak jeszcze trochę się pouczę i uruchomię Polskie CSDB na swoim serwerze to i ja na tym skorzystam w sensie nauki oraz ludzie w sensie w sensie większego luzu. Znam sporo osób i jednak narzekają, że CSDB nie traktuje tam wszystkich np. uczciwie, sprawiedliwie, tylko między sobą robią już co tylko chcą, ale mniejsza z tym. Ja chciałbym też połączyć moje powroty z pożytecznym, bo mam w planach zacząć robić komercyjne rzeczy jako webmaster. Od zawsze scena C64 była dla mnie nauką i skoro znam trochę ludzi to nadal mogę się uczyć na zasadzie prób, błędów oraz relacji z użytkownikami, bez strachu, że np. coś zrobię nie tak i poniosę za to konsekwencje, lub nawet polecę na kasie. W kilku słowach mam na myśli, że to Polskie CSDB, było by dla mnie pierwszym poważnym projektem, bo od czegoś znowu trzeba zacząć po tylu latach, aby mieć już jakąś wiedzę praktyczną w dalszych planach mojego rozwoju