Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wasza pierwsza konsola/komputer  (Przeczytany 1603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

retrojan

• Gość
Re: Wasza pierwsza konsola/komputer
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Lutego 2017, 19:53 »
 :)

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lutego 2017, 21:03 »

Skąd u Ciebie zainteresowanie C64, skoro zaczynałeś od bbbbuuuuueeee peceta?.  Mój pierwszy komp to C64 z magnetem i black boxem, się ciupało z kumplami w Microprose Soccer godzinami, mam go nawet do dzisiaj i ciągle pięknie działa. Potem była oczywiście Amiga i ona też do dzisiaj stoi :)
[/quote]

A nie przyszło Ci do głowy, że dla niektórych PC też może być niezłym retro ? Niektórzy zaczynali do XT/AT albo 386. Nie ulega wątpliwości, że te stare pecety są równie dobrym materiałem na zabawę komputerowym retro jak Amiga, Commodore czy Atari. Powstało wiele ciekawego i dziś kultowego osprzętu jak choćby 3dfx, procki Cyrix, NexGen 586, karty Gravis, stare Sound Blastery i wiele wiele innych. Jedyne wątpliwości budzić może gdzie jest granica pecetowego retro. Czy np. Athlon 550Mhz na Slot A jest już retro czy nie ? W końcu minęło wiele czasu od premiery pierwszego Athlona. To taki przykład pierwszy z brzegu. Osobiście obok ulubionego C-64, bawię się również starymi pecetami i daje mi to tyle samo frajdy co inne sprzęty.

retrojan

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lutego 2017, 21:57 »
A nie przyszło Ci do głowy, że dla niektórych PC też może być niezłym retro ? Niektórzy zaczynali do XT/AT albo 386. Nie ulega wątpliwości, że te stare pecety są równie dobrym materiałem na zabawę komputerowym retro jak Amiga, Commodore czy Atari. Powstało wiele ciekawego i dziś kultowego osprzętu jak choćby 3dfx, procki Cyrix, NexGen 586, karty Gravis, stare Sound Blastery i wiele wiele innych. Jedyne wątpliwości budzić może gdzie jest granica pecetowego retro. Czy np. Athlon 550Mhz na Slot A jest już retro czy nie ? W końcu minęło wiele czasu od premiery pierwszego Athlona. To taki przykład pierwszy z brzegu. Osobiście obok ulubionego C-64, bawię się również starymi pecetami i daje mi to tyle samo frajdy co inne sprzęty.
Owszem, bbbuuuuueeeeee pc to niezłe retro, ale chyba nie ten zakres czasowy dla kogoś kto tutaj zagląda (w mojej opinii), dlatego byłem zdziwiony, jak nie doczytałem dokładnie o Candze  :)