Skąd u Ciebie zainteresowanie C64, skoro zaczynałeś od bbbbuuuuueeee peceta?. Mój pierwszy komp to C64 z magnetem i black boxem, się ciupało z kumplami w Microprose Soccer godzinami, mam go nawet do dzisiaj i ciągle pięknie działa. Potem była oczywiście Amiga i ona też do dzisiaj stoi
[/quote]
A nie przyszło Ci do głowy, że dla niektórych PC też może być niezłym retro ? Niektórzy zaczynali do XT/AT albo 386. Nie ulega wątpliwości, że te stare pecety są równie dobrym materiałem na zabawę komputerowym retro jak Amiga, Commodore czy Atari. Powstało wiele ciekawego i dziś kultowego osprzętu jak choćby 3dfx, procki Cyrix, NexGen 586, karty Gravis, stare Sound Blastery i wiele wiele innych. Jedyne wątpliwości budzić może gdzie jest granica pecetowego retro. Czy np. Athlon 550Mhz na Slot A jest już retro czy nie ? W końcu minęło wiele czasu od premiery pierwszego Athlona. To taki przykład pierwszy z brzegu. Osobiście obok ulubionego C-64, bawię się również starymi pecetami i daje mi to tyle samo frajdy co inne sprzęty.