Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 8  (Przeczytany 11453 razy)

Offline Buddha

• Level 4
Re: Silesia Party 8
« Odpowiedź #120 dnia: 30 Czerwca 2017, 07:21 »
Świetne party, gratulacje :) Na pewno pod względem jakości wystawianych prac tzn. demo, grafika, muzyka oraz organizacji. Myślę, że najlepsza edycja tego party, w porównaniu z poprzednimi edycjami :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #121 dnia: 30 Czerwca 2017, 23:01 »
Nie jest tajemnica, ze po party zostala dziura co najmneij 1500PLN, gdyby nie pomoc spoza PL to nie wiem kiedy by to zostalo zasypane, ale nie w kazdej dziedzinie tak to dziala...

https://polakpotrafi.pl/projekt/wroclawskie-muzeum-gry-i-komputery-minionej-ery?utm_source=search
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #122 dnia: 30 Czerwca 2017, 23:09 »
Nie jest tajemnica, ze po party zostala dziura co najmneij 1500PLN, gdyby nie pomoc spoza PL to nie wiem kiedy by to zostalo zasypane, ale nie w kazdej dziedzinie tak to dziala...

Dzisiaj patrzysz na to w ten sposób jak organizator tej imprezy, ale za 10 lat może się to okazać bezcennym wspomnieniem, kto wie ? Nie była to przecież impreza masowa, tylko byli tam sami kumple, których w większości znasz od lat 90-tych !

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #123 dnia: 30 Czerwca 2017, 23:51 »
IMO organizacja party to nie projekt ala museum.
Dlatego dany partyzant uważa, że jego zobowiązania kończą się po zapłaceniu wejściówki , która była chyba najniższa z parties c64, a na projekt muzeum jest w stanie dać więcej bo nic z tego nie ma poza satysfakcją. Dodatkowo dochądzą ludzie którzy przychodzą i nie płacą nic. Demoscena jest inna.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #124 dnia: 01 Lipca 2017, 11:43 »
IMO organizacja party to nie projekt ala museum.
Dlatego dany partyzant uważa, że jego zobowiązania kończą się po zapłaceniu wejściówki , która była chyba najniższa z parties c64, a na projekt muzeum jest w stanie dać więcej bo nic z tego nie ma poza satysfakcją. Dodatkowo dochądzą ludzie którzy przychodzą i nie płacą nic. Demoscena jest inna.

Za czasów ostatnich edycji North Party wejściówka wynosiła 50 zł, tak więc bez przesady z tą najniższą ceną. A jeżeli ktoś przyjeżdża na party i nie płaci za wejściówkę, tylko gnije pod namiotem przed wejściem na party place, to jest to dla mnie mega słabe.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #125 dnia: 01 Lipca 2017, 12:03 »
Tak a w 1993r w Tarnowie wejsciowka kosztowala 2 PLN.

Wiec wez se te dwa zyla i jedz na RW Loda Decrunch.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #126 dnia: 03 Lipca 2017, 15:30 »
A przepraszam że tak zapytam, kto skasował posty z wątku o SP8?
Udajemy że kwasów nie było czy jak?

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #127 dnia: 03 Lipca 2017, 17:03 »
Sa w smietniku ;) tak sie to zalatwia ;)

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #128 dnia: 03 Lipca 2017, 17:10 »
Sa w smietniku ;) tak sie to zalatwia ;)

Było w śmietniku.

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #129 dnia: 03 Lipca 2017, 17:32 »
O fuck
Jestes wlascicielem forum robisz co chcesz
Organizujesz party ... robisz co chcesz
jak w korei polnocnej - cenzura aby przypadkiem trafiajacy na zacne forum nie trafili na wojenke wlsciciela i kisiela
Dzieki ale nie ze mna
Fuj
Logout

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #130 dnia: 03 Lipca 2017, 18:34 »
popcorn kupilem to sie lejta.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #131 dnia: 03 Lipca 2017, 19:06 »
Gest nieco symboliczny... opinie uczestników -> śmietnik.

Ale do tematu.
Raf, Odyn, Supernoise - proponuję Wam przeprowadzić sobie taką analizę. Oto lista attendees z csdb:

Attendants : (53)
AceMan, Agoth, Argasek, Aristo, Bimber, Browar, c00k, Cancerek, CJ Warlock, Comankh, Data, Dekanex, Don Kichote, eLBAN, FatFrost, Galy, Grabba, Harpoon, Isildur, Jammer, Jericho, Jeroen Tel, Jetan, Killer, Kisiel, KMEG, Komek, Leming, MMS, Mojzesh, Moog, MrMat, Nameless, Nemo, Nitro, Odyn, Pajda, Pardon, Provocator, Raf, Randy, Roody, Scarlet, Sebaloz, Skull, Slajerek, Stilgar, V-12, V0yager, Volcano, Wacek, Wayne, Yugorin

Podliczcie sobie osoby na tej liście i odpowiedzcie sobie na kilka pytań:
- ile osób z tej listy jest tutaj na c64power, a ile na c64scene - najlepiej w %
- zastanówcie się dla kogo chcecie robić to party, kto przyjedzie, kto zrobi produkcje etc. i ile w tym kontekście tracicie na "konflikcie" (w cudzysłowiu bo jest on mocno wydumany) z c64scene (zwłaszcza w kontekście tego że nitro grzecznie odliczył się na party i założę się o stówkę że równie grzecznie zapłacił za wejściówkę :D)
- zastanówcie się gdzie umieścić komunikację i dialog na temat party żeby miała ona szansę powodzenia, pozwolę sobie zacytować kisiela iż "scena na c64power jest częścią mizerną"
- zastanówcie się ile jest osób które łączą oba fora (jest ich pewnie z 5, mua i komancz included) i jak to wykorzystać
- zastanówcie się czy scena c64 (a nawet popatrzmy szerzej) środowisko około-c64 w Polsce jest na tyle duża że stać nas na eventy przy takim bezsensownym, bzdurnym w mojej opinii podziale

I nie przychodzi mi to z przyjemnością, ale muszę to napisać:
- zastanówcie się nad tym, na ile kisiel jest dla imprezy wsparciem, a na ile balastem - sorry ale czy ktoś jeszcze traktuje go poważnie, tu pewnie jeszcze tacy są ale tam na pewno nie. zresztą kisiel nie czuje się scenowcem, nie chce nim się czuć więc na ile ma sens aby niepiśmienny był współtwórcą sukcesu zlotu literatów...
- zastanówcie się nad tym ile z ludzi takich jak ja, komancz czy paru innych wesprze aktywnie kolejne wydanie imprezy z kisielem, po tym jak zachował się po niej.

Takie przemyślenia na szybko, jeszcze na pewno coś napiszę ;)

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #132 dnia: 03 Lipca 2017, 21:44 »
O fuck
Jestes wlascicielem forum robisz co chcesz
Organizujesz party ... robisz co chcesz
jak w korei polnocnej - cenzura aby przypadkiem trafiajacy na zacne forum nie trafili na wojenke wlsciciela i kisiela
Dzieki ale nie ze mna
Fuj
Logout
To jest dobra odpowiedź na pytanie które kiedyś padło. Dlaczego tak dużo osób tu zagląda a mało kto się udziela.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #133 dnia: 03 Lipca 2017, 21:52 »
@wacku,
Widzisz wyprzedzam o dwa lata świetlne dlatego dowiedziałeś się o mnie w dniu party.
Przechodzień leży na ławce wszyscy go obchodzą mówiąc pijak.. wacek wie że jest chory na serce i potrzebuje pomocy.
Oceniasz tylko to co przeczytasz a ja mam Twoją ocenę w poważaniu... głęboko... Trollować to nie mnie ja się nie będę tłumaczył z tego co nie rozumiesz.

Dwa lata starań i udało się reaktywować SP dla mnie to sukces.

« Ostatnia zmiana: 03 Lipca 2017, 21:54 wysłana przez Kisiel »

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #134 dnia: 03 Lipca 2017, 22:15 »
Po usunietych wpisach widać było  że coś nie pykło.