Sie filozofy znęcają, a ja po dwóch drinach mogę rozwiązać języka
Chcąc przegrać grę na inną kasetę wpierw wgrywasz ją instrukcją TLOAD, zmieniasz kasetę do nagrania i wpisujesz TSAVE"nazwa gry" i tyle.
Magnetofon sam skasuje kasetę, jeżeli była już nagrana, tyle, że starsze kasety mogą mieć ogólnie problemy z następnym zapisem.
Problemy w tym przypadku mogą być dwa napis OUT OF MEMORY i tu trzeba jakieś komendy POKE użyć o ile dobrze pamiętam, a drugim jest zgrywanie gier z innych kaset z innym skosem, bo trzeba co jakiś czas ustawiać skos głowicy.
Ja w czasach młodości miałem dwa magnetofony i jeden z nich był ustawiony na oryginalnej grze, i na nim nagrywałem wszystkie gry na swoje kasety.
Drugi magnetofon służył do wgrywania gier z różnym skosem i tak dorobiłem się parunastu kaset, w których nie trzeba było co chwilkę ustawiać głowicy
Dobrze by było, gdybyś zagłębił się właśnie w temat napomniany przez Kisiela, czyli tapeadapter za parę złotych do dostania nawet w MediaMarkcie i wtedy poszukać bazy danych gier, i przerobić je na system TURBO, ewentualnie ściągnąć gotowe mp3, czy wave i wgrywać gry z komórki, czy odtwarzacza mp3.
Na forum jest parę tematów i spokojnie dasz sobie z tym radę