Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Mój pierwszy C64 lub inna legenda...  (Przeczytany 1190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roobix

• Level 1
  • *
Re: Mój pierwszy C64 lub inna legenda...
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Lipca 2016, 12:08 »
Ooo cdzam to widzę, że maiłeś możliwość oderwania się od biało-czarnej rzeczywistości i syfu komuny już wcześnie - 1981. :)
A jak wszedłeś w posiadanie 1 kompa? Ciocia z zagranicy? ;) Współczesny małolat nie skuma jak kiedyś było ciężko kupić komodę, bo było embargo i nic nie warta waluta PRL... A w TV tylko na jednym kanale od 14:00 na przemian zjazd partii, muzyka poważna, tydzień rolnika lub koncert życzeń z wykonawcami z watoliny. Bleee :D

Obecnie mam PC na i7 z wydajną kartą graficzną, kupę świetnych, nowych gier, a odłożyłem to w pizdu i siedzę ciągle na C64 sycąc się jego widokiem, słucham sobie jego muzy i przeglądam setki dem. ;) Mydelniczka w moim sercu zakorzeniła się w sposób nie do usunięcia.

Myślałem, że ten temat postu już umrze, ale jak go odświeżyłeś, to zapraszam do zapodawania jakiś anegdot z przeszłości związanych z Commodami ;)
Legends never die!

Offline Artu2tu

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Lipca 2016, 12:29 »
Pierwszy kontakt? Dawno temu, dzięki książce "Jak zostać nieśmiertelnym", dzięki której usilowalem modyfikować gry na... konkurencie Commodore 64. Calosc sprzedalem za milion zlotych, komputera nie zaluje, ale tej literatury teraz mi brakuje, bo nagle zostałem właścicielem gołego C64 (szukam SD2IEC), a przydało by się cos pokazać dzieciom.

A tak przy okazji: nowy tu jestem, mój pierwszy post, Dzień dobry wszystkim.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Lipca 2016, 13:28 »
dzieciom powiadasz...chłopakom można pokazać international karate:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....