Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Quickshoot II Turbo QS-111  (Przeczytany 890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartp_

• Gość
Quickshoot II Turbo QS-111
« dnia: 15 Czerwca 2016, 20:32 »
Dzień dobry,

Jestem nowy na forum, niedawno zacząłem swoją ponowną przygodę z C64. Skompletowałem zasilacz, blackboxa, magnetofon i nadszedł czas na joysticki.

No więc mam dwie sztuki jak w temacie w trochę słabym stanie (szczególnie jeden), chcę je odrestaurować ale brakuje mi kilku elementów. A konkretnie poszukuję:

Plastikowego suwaka (Fire/Autofire/CPC464) (2szt)
Dużej sprężyny rozpierającej przyciski Fire (1szt)
Spodniej części obudowy (dolna połówka) (1szt)
Gumy ustalającej drążek (1szt)
Kilka sprężynek do mikrostyków

Jeżeli ktoś ma i nie potrzebne mu to niech napiszę. Dogadamy się.

Pozdrawiam

Offline wegi

• Level 7
Re: Quickshoot II Turbo QS-111
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Czerwca 2016, 22:17 »
Dzień dobry,
[...]

Dzień dobry

No więc mam dwie sztuki jak w temacie w trochę słabym stanie (szczególnie jeden), chcę je odrestaurować ale brakuje mi kilku elementów. A konkretnie poszukuję:

Plastikowego suwaka (Fire/Autofire/CPC464) (2szt)
Dużej sprężyny rozpierającej przyciski Fire (1szt)
[...]
Jeżeli ktoś ma i nie potrzebne mu to niech napiszę. Dogadamy się.
[...]

Z góry zakładasz telepatyczne zdolności ludzi z forum zdalnej wizji twoich joy'ów, sprężynek itd...

Pozdrawiam

również
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline bodzio.man

• Level 2
  • **
  • C64 forever i na zawsze;)
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:00 »

Z góry zakładasz telepatyczne zdolności ludzi z forum zdalnej wizji twoich joy'ów, sprężynek itd...

Ktoś kto miał takiego joya rozłożonego napewno wie co w nim za  elementy siedzą. Więc jaki problem?
Ja nie posiadam części do tej maszyny.
Również pozdrawiam

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:02 »
A jaki to jest "tak joy" ?

Pytam bo naprawdę nie znam się na joyach
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Bartp_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:18 »
Jest napisane w temacie, że chodzi dokładnie o joystick Quickshoot II Turbo QS-111. Poszukuję kilku brakujących elementów do niego, które wymieniłem na początku.

O jakich wizjach i telepatycznych zdolnościach piszesz?

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:23 »
Trochę dużo elementów szukasz. Nie lepiej poszukać na aukcjach nowego? Ja takiego quickshota znalazłem w stanie jak z fabryki.  Jeszcze styki musiałem mu czyścić bo zaśniedziały od nieużywania.

Bartp_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Czerwca 2016, 23:49 »
Jest to jakieś wyjście tylko cena troche zaporowa. Znalazłem w bardzo dobrym stanie na znanym portalu aukcyjnym cena z wysyłką ok 160zł. Dlatego szukam alternatywy.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Czerwca 2016, 00:10 »
Jest napisane w temacie, że chodzi dokładnie o joystick Quickshoot II Turbo QS-111. Poszukuję kilku brakujących elementów do niego, które wymieniłem na początku.

O jakich wizjach i telepatycznych zdolnościach piszesz?

No widzisz tak się znam na joyach, że myślałem że to nazwa cartridge :D serio :)

Offline zijacek

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Czerwca 2016, 11:04 »
Faktycznie sporo części potrzebujesz, i prawdopodobieństwo, że jedna osoba będzie to miała jest dość małe, choć zapytać zawsze warto. Ja bym się skupił na znalezieniu dwóch elementów: "Plastikowego suwaka" i "Spodniej części obudowy", bo tego się nie zastąpi, natomiast sprężynki do mikrostyków podobno można zastąpić sprężynkami z zapalniczek. Ja kiedyś miałem walającą się dość długą sprężynkę tej grubości (akurat nie z zapalniczki), którą pociąłem i starczyła na całego joy'a. Dużą sprężynę rozpierającą przyciski Fire też pewnie da się zastąpić. Od biedy można porozciągać jakąś sprężynkę z długopisu czy coś. Gumę ustalającą drążek też by się z czegoś docięło. Wiem, że to prowizoryczne naprawy i najlepiej użyć oryginalnych części, ale z braku laku...
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2016, 11:07 wysłana przez zijacek »

Offline bodzio.man

• Level 2
  • **
  • C64 forever i na zawsze;)
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Czerwca 2016, 15:30 »
Akurat jest potencjalny dawca (uszkodzony)
Aukcja do jutra. Może uda się...
Quickshot II Turbo Atari Commodore Amiga uszkodzon
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6250980841

Bartp_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Czerwca 2016, 01:15 »
No więc tak sprężynki odzyskałem ze starych mikroprzełączników, które znalazłem w pracy. Zostały wyjęte z jakieś starej maszyny. Mają troszkę mniejszą średnicę ale działają prawidłowo. Gumę ustalającą zrobiłem ze starego przepustu kablowego, było z nim trochę zabawy ale ostatecznie pasuje idealnie. Sprężynę rozporową zrobiłem ze starej agrafki ☺  O dziwo joy pracuje jak nowy ☺

Dzięki za linka do aukcji, zalicytuje dla samej obudowy. Może się uda☺

Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam ☺

Offline zijacek

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Czerwca 2016, 18:33 »
No więc tak sprężynki odzyskałem ze starych mikroprzełączników, które znalazłem w pracy. Zostały wyjęte z jakieś starej maszyny. Mają troszkę mniejszą średnicę ale działają prawidłowo. Gumę ustalającą zrobiłem ze starego przepustu kablowego, było z nim trochę zabawy ale ostatecznie pasuje idealnie. Sprężynę rozporową zrobiłem ze starej agrafki ☺  O dziwo joy pracuje jak nowy ☺

Brawo, dołączyłeś w ten sposób do grona półświadomych sympatyków Adama Słodowego, do którego ja sam należę. Szczególne gratulacje za pomysł z agrafką :)