Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] SD2IEC CORE nowa edycja  (Przeczytany 5843 razy)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: [S] SD2IEC CORE nowa edycja
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Lipca 2016, 11:15 »
Masz rację, CMOS i TTL maja inne zakresy napięć poziomów logicznych dla 0 i 1.
Akurat takiej tabelki nie posiadam.

I tu jest pies pogrzebany ;)

BTW - nie trzeba "posiadać", tego na sieci jest od pyty. Jak TTL nie jest w stanie zapodać jedynki na wejście CMOSa to mu się daje podciągacza do VCC. NMOSy z C64 mają wystarczające napięcie w stanie 1 (wyjściowym) żeby CMOSy wysterować.
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #76 dnia: 07 Lipca 2016, 22:48 »
Nie mam całkowitej pewności bo nie słucham sidów ani nigdy nie używałem tej odgrywaczki, ani nie mam na sd2iec zadnych sidów, ale był problem z jej uruchomieniem z magazynu plików - zdaje się że ruszyła jak przed uruchomieniem wcisnąłem F4 - disable cart - wczytywało mi listę plików z sd2iec - tyle wiem
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline jarzbi

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 08 Lipca 2016, 22:55 »
Tak. SidPlay64 działa gdy po jego załadowaniu i przed uruchomieniem wyłączymy karta. Niektóre sid-y jednak powodują problem i po odtworzeniu zawieszają komputer, ja tak akurat trafiłem na samym początku pechowo wybierając do testów utwory LMan Hi FI Sky i Vortex.
A ja mam pytanie jak używać/do czego służy "Loader Install". U mnie po dokonaniu wyboru V1 lub V2 i zakceptowaniu ekran pozostaje niebieski.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #78 dnia: 09 Lipca 2016, 00:28 »
problem gwiazdki przy relokacji ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #79 dnia: 09 Lipca 2016, 01:02 »
Program loader install robi podobną rzecz co actionowy warp save loader. W directory nagrywa fastloader, który można uruchomić w miarę szybko i sprawnie jak się nie ma carta przykładowo. Program ten jak i sporo innych działa wyłącznie na real drivie (illegal dir, scratch&undelete, eksa deformat, validater...)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Raul

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Lipca 2016, 18:36 »
Wielkie "dzięki" koledze wegi, zgłosiłem się, zarezerwowałem karta, nawet zaproponowałem płatność z góry (chciałem mieć trochę czasu na wybranie co tam ma być), wybrałem pliki i wysłałem mu wsad. Dziś się dowiaduję, że wegi sprzedał karta komuś innemu.
"No zostałem zmuszony     bo mi już przelano gotówkę na siłę " (z uśmieszkiem)

Widzę, że słowo teraz jest g.... warte.
Brawo wegi, oby tak dalej.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Lipca 2016, 19:51 »
wegi to świnia... już dawno był podejrzany o kontakty z SB... Znam go dobrze... ten człowiek nawet jak pije kawę to siorbie. To pijak. A każdy pijak to złodziej...

https://www.youtube.com/watch?v=g9VJ9UUrnAE

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #82 dnia: 11 Lipca 2016, 21:15 »
Proponuje wprowadzić zasadę jak RS2322 sprzedaje od 50 postów w górę. To chroni przed nałogowym piciem.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Raul

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Lipca 2016, 21:30 »
Kisiel: Nabijanie postów uchroni was od czego? Po ilu postach ktoś jest uczciwy? 

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Lipca 2016, 21:52 »
Nie znam Szacownego Usera. Udzieliłem porady dnia.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Lipca 2016, 22:14 »
Napisałem Ci smerfie marudo że Ci dorobię tego carta jak zdeklarujesz się zrobić 10 minutowy review na YT. Zamiast wylewać żale na forum się zdeklaruj łaskawie dziś do godziny 0:00, bo nie zamierzam czekać jak na objawienie kiedy przejdzie ci foch. Nie będę komentował jak całe Twoje "nabywanie" carta podnosiło mi ciśnienie i rozlewał pomyje na forum.

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Lipca 2016, 23:08 »
Raul, a ty myślisz że ze mną się cackają na różnych forach  jak wchodzę na świeżo? Życie to sztuka cierpliwości. Jak ktoś robi to, to znaczy, że ma gest i jeszcze ryzykuje swoim sprzętem testując różne rozwiązania. To nie kupno telewizora w MM, gdzie klient dyktuje warunki.

Raul

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 12 Lipca 2016, 07:39 »
Wegi: moge ci to zrecenzowac jaki tekst. Nie kupie celowo kamery bo mi ten cały interes się nie opłaci.

Skoro jest post i tam sa określone zasady to uważam że sprzedawca także powinien sie ich trzymać.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #88 dnia: 12 Lipca 2016, 08:00 »
Wegi zapomniał że oprócz pijaka to jeszcze jest muslim, teraz ma ramadan i post traktuje bardzo poważnie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #89 dnia: 12 Lipca 2016, 10:18 »
TIME IS UP !

Będę musiał z tym żyć że nie kupisz kamery i nic nie wniesiesz do społeczności.
Widzisz ja musiałem kupić kamerę, żebyś Ty  widział to na YT jakie to niesprawiedliwe...  Ale Ty dla społeczności nie masz gestu, to i ona dla ciebie nie ma.
Społeczność to nie supermarket i półki z towarem oczekujące na kogoś który przyjdzie i będzie ustalał swoje zasady.

Sprzedałem to tutaj kilku osobom, nikogo nie wyróżniałem "od stażu", i nikt nie był tak pretensjonalny jak Ty, który zarejestrował się żeby złowić okaz.
Z każdym jakoś się dogadałem, tylko się z Tobą nie udało.
Wpadasz tu jak do taniego marketu i jesteś rozczarowany że obsługa nie kłania Ci się w pas.

sklep masz tu, ale bez obsługi:

http://asteroids.tictail.com

Znając już Ciebie odradzam Ci ten sklep i doradzam omiń go szerokim łukiem, bo wyczuwam dalsze kłopoty, niezadowolenie, zwrot kasy i takie tam. Serio.