Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: cart sd2iec core  (Przeczytany 944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
cart sd2iec core
« dnia: 09 Maja 2016, 13:19 »
Witam robię carta dla C64. W założeniu ma on współpracować z SD2IEC i ze stacją. ABC TURBO LOAD dla magnetofonu.

- ulepszam core dla sd2iec (dla jasności z drivem też to chodzi), dodałem te d71, d81. Piszę monitor i właśnie mam taką zagadkę:

Cart ma możliwość korzystania z 256KB romu i oprócz samego carta chcę wcisnąć do niego więcej użytkowych programów. Nie chciałbym z kolei być posądzany o nielegalne umieszczanie oprogramowania w nim, moje pytanie brzmi: Co mogę umieścić w tym carcie ? za programy, chodzi o zasadę i konkretne pozycje.

Czy ten turboass może być tam wciśnięty ? Dla jasności muszę dodać, że praktycznie turboass jak widziałem to jest zrobiony i ulepszany przez scenę. Oryginalny turboas omicronu wolframa był tak archaiczny i niewygodny, że pod żadnym pozorem bym go nie używał. Po prostu masakra. Dopiero ludzie ze sceny zrobili z tego epokowy tools.

Wrzucajcie wasze opinie.

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Bulbon

• Level 1
  • *
Odp: cart sd2iec core
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2023, 21:22 »
Chętnie wsad do flaszki pozyskam, bo masakra jakaś. Carta zrobiłem i SD2IEC super, ale bootować c64 się z tego nie da. PLEASE. :-)