Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] DustCover for C64 by rs2322 ;]  (Przeczytany 1191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
[S] DustCover for C64 by rs2322 ;]
« dnia: 02 Kwietnia 2016, 23:40 »
Hej

Moje stare sie połamały to zrobiłem swoje nowe, miałem kupić ale cena na alledrogo mnie odstraszyła.
Poniżej zdjęcia, grubość 1.1-1.3mm, transparentna jak widać.
cena 35zł/sztuka
wysyłka 12zł

Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline taurus

• Level 2
  • **
Re: [S] DustCover for C64 by rs2322 ;]
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Kwietnia 2016, 08:54 »
Jestem zainteresowany jedną sztuką. Wysyłam info na pw

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Kwietnia 2016, 14:17 »
Dobrze, że ta reklama taka mała i nie rzuca się za bardzo w oczy.  ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Kwietnia 2016, 15:33 »
całkiem niezła przebitka. Jeszcze parę miechów i pierwszy milion pęknie ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Kwietnia 2016, 16:59 »
całkiem niezła przebitka. Jeszcze parę miechów i pierwszy milion pęknie ;)
heh gdybym klepal 1M to byly by po 1zł ale niestety nie te czasy.

Dobrze, że ta reklama taka mała i nie rzuca się za bardzo w oczy.  ;)

raczej antyreklama, chcialem zobaczyc bardziej jak wyjdzie negatyw a nie mialem weny co tam dac ;p

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Kwietnia 2016, 17:29 »
Przy tylu tematach jakie chytasz to jak nie masz obrotu 20K na miesiąc toś dupa nie seller. Z mojej strony to nie złośliwość tylko stwierdzam fakty.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Kwietnia 2016, 19:19 »
yhy. Wszyscy Ci wierzymy Kisiel :)

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Kwietnia 2016, 19:30 »
tematów wiele fakt ale nie dla hajsu to robie zreszta widac to po cenach
wierz mi ze czasami jestem na minusie miesiac w miesiac ale satysfakcje mam z wkur... "cfaniaków" co chca sie nachapac na czyjejs pozytywnej zajawce
zreszta juz o tym pisalem kiedys, chyba mam nierówno pod czaszką bo jestem sklonny doplacac zeby ukrucić skur..synswto tych parasprzedawców
na marginesie nie sadze aby bylo mozna tyle $ na takich gratach krecic, nie widze tego, za maly rynek, przy 2/4zł na itemie musialbyc taragc po setki tysiecy sztuk, nie ma szans;/,
moze nie "dupa" ze mnie ale raczej pozytywny freak;]
dzieki za stwierdzenie faktów, pozdro

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Kwietnia 2016, 21:54 »
Może powiem za dużo ale Loharek czy Zaxon taki obrót mają. Jak mają kasę na kupowanie projektów za parę tysi jurków to biedy nie klepią.
Człowiek który robi tyle projektów dopłacając jak ty do nich, musi być bogaty, unikat na miarę mikroświatka.

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Kwietnia 2016, 22:13 »
@Kisiel: może i ja powiem za dużo, ale Ty straszne teorie spiskowe kreujesz ;) Fakt jest taki, że zarówno Lotharek jak i Zaxon robią bardzo dużo dla społeczności tzw. retro i gdyby nie ich zaangażowanie nie mielibyśmy tak wielu dobrych fejsów. Mam na myśli oczywiście: Atari, ZX Spectrum, Amstrada. Niestety dla Commodore nic nie powstaje, bo Ci, którzy potrafią, to nie chcą nic zrobić, albo ukrywają się ze swoim wyrobem po Facebookach, czy innych Amibayach albo zniechęcają tych, którzy próbują coś zrobić. Zupełna stagnacja.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Kwietnia 2016, 22:40 »
Przecie motywuje RS2322 do osiągania efektów jak Zaxon czy Loharek.
Zaxon też zaczynał od cudzych projektów jak SD2IEC nawet olo3 twierdził że jego wyrób jest lepszy, potem cudzesy poszły w odstawkę bo konkurencja duża a co by zarobić trzeba mieć swoje. Niestety fakt że podłość polaczków którzy zazdroszczą ekonomicznego sukcesu Zaxonowi czy Loharkowi jest wielka, nawet na tym forum zdarzają się trolle.
Tak btw Loharek nie wie nawet kto to olo4 więc oczymś to świadczy ;)
Natomiast hsimpson, organizując pokątne produkcje projektów udostępnionych dla hobbystów w ramach GPL zabijasz niestety kreatywność, taki autor SD2IEC myślisz że ruszy palcem za friko aby coś updatować ? Do teraz płacze że puścił to w sieć i gówno z tego ma.
Sprzedaje też przez lemon i power ;)

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Kwietnia 2016, 23:01 »

Widocznie różnie rozumiemy słowo motywacja. Pewnie innych definicji używamy ;).

Natomiast hsimpson, organizując pokątne produkcje projektów udostępnionych dla hobbystów w ramach GPL zabijasz niestety kreatywność, taki autor SD2IEC myślisz że ruszy palcem za friko aby coś updatować ? Do teraz płacze że puścił to w sieć i gówno z tego ma.

Kreatywności hobbysty nie można w ten sposób zabić. Bo albo jest się hobbystą i robi się to dla fun'u, sławy, etc, albo chce się być biznesmenem i wtedy nie oddaje się społeczności swojej pracy i nie płacze się z tego powodu, że ktoś ją wykorzystał. Każdy autor jak oddaje swój projekt społeczność (GPL, BSD, etc) musi się liczyć, że nie wszyscy będą dokładać cegiełki do projektu, tylko będą go wykorzystywać. Jeśli nie chce tego, to nie powinien go otwierać i tyle. Z SD2IEC'kiem może tak się stało, ale np. Gideon jakoś po udostępnieniu swojego projektu nie cierpi chyba na brak zamówień ;).
Produkcja nie miała być pokątna, tylko miała być oficjalna. Po tym jak Raf mi naświetlił sprawę i osobę autora wycofałem się z "organizacji" produkcji. Skontaktowałem się z autorem i dokonam zakupu u niego.
Jeśli ktoś jest nadal zainteresowany DolphinDOSem, to też polecam kontakt z autorem.

Offline misiek2

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Kwietnia 2016, 08:46 »
Do mnie pokrywa doszła. Jestem zadowolony. Jako, że mam komodę ciągle na wierzchu i teraz pokrywę ... to nie będę miał już futerka z kurzu między klawiszami. Thx.  BTW cena pokrywy kolegi z allegro to nieporozumienie. Żeby pokrywa była droższa od komody to jakieś jaja. 
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2016, 08:48 wysłana przez misiek2 »

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Kwietnia 2016, 10:15 »

Widocznie różnie rozumiemy słowo motywacja. Pewnie innych definicji używamy ;).

Kreatywności hobbysty nie można w ten sposób zabić. Bo albo jest się hobbystą i robi się to dla fun'u, sławy, etc, albo chce się być biznesmenem i wtedy nie oddaje się społeczności swojej pracy i nie płacze się z tego powodu, że ktoś ją wykorzystał. Każdy autor jak oddaje swój projekt społeczność (GPL, BSD, etc) musi się liczyć, że nie wszyscy będą dokładać cegiełki do projektu, tylko będą go wykorzystywać. Jeśli nie chce tego, to nie powinien go otwierać i tyle. Z SD2IEC'kiem może tak się stało, ale np. Gideon jakoś po udostępnieniu swojego projektu nie cierpi chyba na brak zamówień ;).
Produkcja nie miała być pokątna, tylko miała być oficjalna. Po tym jak Raf mi naświetlił sprawę i osobę autora wycofałem się z "organizacji" produkcji. Skontaktowałem się z autorem i dokonam zakupu u niego.
Jeśli ktoś jest nadal zainteresowany DolphinDOSem, to też polecam kontakt z autorem.

@Kisiel - co do Zaxona i Lotharka - motywować chcesz RS-a do rozkręcenia masowej produkcji projektów z GPLa albo licencjonowanych ? Czy do tworzenia nowych rzeczy ?

@Hsimpson - zaraz, ale DolphinDos SilverDream'a przecież też jest klonem czyjegoś produktu (OK, to już dawno "abandonware"). Sam mam jakiegoś pirackiego DD3.0 - płytka wygląda jakby była robiona metodą chałupniczą. Ktoś chce sklonować pirackiego klona ? Zawsze można jeszcze sklonować Prologica (chyba nawet na sieci są do niego PCB) albo ProSpeed'a GTI do 128-ki ?
BTW - Gideon nie upublicznił całości - gdyby dorzucił jeszcze PCB to myślisz, że by nikt nie zaczął produkować ?
-profil nieaktywny-

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Kwietnia 2016, 10:23 »
@KB777 Czy nie odnosisz wrażenia, że w kwestii hardware do Commodore panuje straszna stagnacja? W innych "obozach" retrosprzętu jest zupełnie inaczej :(