...5. Ładujesz nagrany HF na komodę i testujesz magnetofon pod kątem kasety, w której miałeś ERROR.
Jak mam to zrobić po Twojemu? ja myślałem że teraz muszę jakoś audio wpiąć w magnetofon żeby odtworzyć je np z smartfona, mp3, komputera?!
Rozwinięcie myśli:
4. Na ustawionym skosie na magnetofonie audio z 2. nagrywasz na kasetę plik .wav z program Head Fit używając smartfona i kabelka audio telefon->magnetofon. Wówczas na kasecie będziesz miał HF nagrany pod identycznym skosem głowicy jaki masz na Datasette, więc jest nadzieja, że Datasette to wczyta o ile nie ma rozjechanych prędkości obrotów.
5. Ładujesz nagrany w 4. HF z kasety na komodę przy pomocy Datasette i testujesz Datasette na kasecie, w której miałeś LOAD ERROR, od której zaczął się temat dyskusji.
Ponadto: myk z adapterem samochodowym jack->kaseta też działa, testowałem taki garażowy wynalazek, mechanizm adaptera rzęzi i stęka, ale działa
W MediaMarktach jeszcze takie mają.
A tak w ogóle to więcej funu niż użyteczności z takich rozwiązań. Żona jak to widziała to była przerażona, mąż oszalał.