Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wygląd forum  (Przeczytany 982 razy)

Offline hsimpson

• Level 6
Wygląd forum
« dnia: 16 Listopada 2015, 18:59 »
Do przeglądania forum korzystam z Firefox'a. Po aktualizacji do wersji 42, moduł "Ostatnie wiadomości" przestał mi się poprawnie wyświetlać.
Czy też tak to u was wygląda? Dodam, że pod Chromium/Opera wyświetla się prawidłowo. Po zmianie skórki forum na drugą dostępną też jest ok.

screenshot
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2015, 19:01 wysłana przez hsimpson »

Offline Canga

• Level 5
Re: Wygląd forum
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2015, 20:05 »
Też używam Firefox i nie mam takich problemów.
Może użyj metody jaką zawsze radzą na wszelkie problemy informatycy z Allegro: proszę usunąć ciasteczka;)
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2015, 20:08 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Listopada 2015, 20:24 »
wiem że nie na temat choć w temacie :D, ale powiem Wam szczerze, choć byłem Atarowcem i nadal jestem jako zbieracz/szperacz bo ładniejsze bo fajniejsze itp to naprawdę polubiłem Komodę i nawet mojemu młodemu organizuję własną bo chce sam sobie szperać losowe gierki, ale naprawdę pewna osoba na tym forum swoim chamstwem, prostactwem, wulgaryzmem czy prymitywizmem itp tak skutecznie zniechęca ludzi do jego odwiedzania (co komu o nim ze starych znajomych powiedziałem to mieli bez logowania ten sam odruch wymiotny), że naprawdę coś powinniście Wy zarządzający nim coś z tym zrobić by nie być umierającym kącikiem wzajemnej adoracji bo nie warto naprawdę i warto pozyskiwać nowych zainteresowanych, hobbystów bez obrażaniem ich że są złodziejami, debilami, olami itp. Na prawadę jak coś zapytam na forum Atari to pewnie że są kpiarze ale ludzie wszystko wytłumaczą, pomogą, darmo coś nagrają wyślą, do domu zaproszą itp, normalnie inny świat a fajnie by tak miło było by i tutaj
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2015, 20:29 wysłana przez mentos »
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Listopada 2015, 20:57 »
Też używam Firefox i nie mam takich problemów.

Problem wystąpił po aktualizacji do wersji 42. Używasz tej wersji?

Może użyj metody jaką zawsze radzą na wszelkie problemy informatycy z Allegro: proszę usunąć ciasteczka;)

Usunięcie ciasteczek nic nie daje. Problem jest tylko w formatowaniu tego modułu. Myślę, że ciasteczka nic do tego nie mają ;).

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Listopada 2015, 21:03 »
Z ciasteczkami to był żart oczywiście.
Co do Firefox mam starą wersję 36. Zostaje czekanie na poprawkę, lub odinstalowanie i instalacja starszej wersji.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Listopada 2015, 21:18 »
Jakoś przeżyję z tym walniętym formatowaniem :). Byłem tylko ciekaw czy ten objaw występuje tylko u mnie, czy to błąd w tej wersji FXa.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Listopada 2015, 10:47 »
Ja używam Firefoxa v. 42 i nie mam żadnych problemów z tym modułem. System WinXP 32.

Co do wypowiedzi kolegi Mentosa to raczej bym proponował otwarcie nowego tematu w tym dziale bo ta wypowiedź
zaraz pewnie zniknie w natłoku innych postów.
Także uważam, że należy nazywać rzeczy po imieniu, a nie "pewna osoba", chociaż pewnie każdy wie, że chodzi o
tą słodką ciągnącą się po podgrzaniu papkę, nie wiadomo dlaczego, w swojej nazwie, mającą  coś wspólnego z od dawien
dawna znanym sposobem konserwacji żywności :-)

Problem polega na tym, że Raf chyba bardzo lubi jak coś się dzieje na forum. Poza tym warto trzymać w swoich szeregach
kogoś kto coś tworzy w temacie nowych konstrukcji. Podobnie jak Spectrumowcy mają Zaxona, zaś Atarowcy Lotharka.
Dlatego koleś pozwala sobie na coraz więcej zaś poziom tego forum osiągnął dno i to miejsce stało się jego osobistym wychodkiem.

To jest stare forum z tradycjami. Komputer C64 to naprawdę fajna maszynka i ludzie szukający informacji lub też powodowani
nostalgią - przychodzą tutaj i... rzeczywistość ich w paskudny sposób zaskakuje.
Jedna osoba potrafi swoim zachowaniem tak perfekcyjnie zepsuć opinię całej społeczności. O Kommodorowcach mówi się, że to chamy,
prostaki i awanturnicy - na pytanie dlaczego tak się mówi - odpowiedź: Spójrzcie na forum C64power - tam znajdziecie odpowiedź.
Przykre to ale niestety prawdziwe.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Listopada 2015, 18:16 »
[...]
Podobnie jak Spectrumowcy mają Zaxona, zaś Atarowcy Lotharka.
[...]
Jedna osoba potrafi swoim zachowaniem tak perfekcyjnie zepsuć opinię całej społeczności. O Kommodorowcach mówi się, że to chamy,
prostaki i awanturnicy - na pytanie dlaczego tak się mówi - odpowiedź: Spójrzcie na forum C64power - tam znajdziecie odpowiedź.
Przykre to ale niestety prawdziwe.

Nie mam zamiaru bronić Kisiela, bo przegina często.

Ale:
1. Własne opracowanie Zaxona lub Lotharka - proszę choć jedno podać.
2. I jeszcze powinno być na wzór GW: "Niemieckie media donoszą, że na C64 są chamy, prostaki itp itd". Mam to gdzieś. A że komuś się przypomniało jak Strip Pokera wczytywał z magnetofonu i ma problem bo zapomniał jak to się robiło i przyjdzie z tym na C64power - tym bardziej mam to gdzieś :P
-profil nieaktywny-

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Listopada 2015, 22:41 »

Nie mam zamiaru bronić Kisiela, bo przegina często.

Ale:
1. Własne opracowanie Zaxona lub Lotharka - proszę choć jedno podać.
Kolega mnie dobrze nie zrozumiał ale jak zwykle musi mi udowodnić że się "zagalopowałem" :-)

Pisząc o tworzeniu w temacie nowych konstrukcji miałem na myśli produkcję w obecnych czasach
nowoczesnych rozwiązań do naszych starych zabawek. Nie mam zamiaru się spierać kto co wymyślił
bo temat mojego postu nie był o tym lecz o zachowaniu naszego forumowego twórcy.

2. (...) Mam to gdzieś. (...)  tym bardziej mam to gdzieś :P
Właśnie dlatego moja wypowiedź nie była skierowana do szanownego kolegi lecz do tych którzy
mają gdzieś ewentualnie to co powinni mieć, a nie przyjazny wizerunek tego forum oraz jego społeczności.
Nie wiem czy już koledze proponowałem zakup maści na ból dupy
http://allegro.pl/masc-na-bol-dupy-lek-na-wszystkie-problemy-swiata-i4839051203.html
Oni teraz mają promocję, a zapewne kolega się zgodzi ze mną (bo przecież zna to z autopsji),
kiedy mamy za dużo gdzieś to wtedy jedynie taka maść może pomóc.
Polecam i pozdrawiam.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Listopada 2015, 05:42 »
Dlatego koleś pozwala sobie na coraz więcej zaś poziom tego forum osiągnął dno i to miejsce stało się jego osobistym wychodkiem.
To jest stare forum z tradycjami.

Kisiel: Date Registered: July 07, 2003, 07:52:26 am
Raf: Date Registered: November 06, 2005, 07:09:26 pm

Lex retro non agit

Co do poziomu forum dla nowych userów to spewnością:
Psychol oskarża każdego nowego usera o niecne czyny.

http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6974.msg91959#msg91959
"Raf, wez mu jebnij, bo przekracza granice z ta swoja lAmiga. zwykly spamer, a nie ogloszenie grzecznosciowe!"
Psychol: Cool Guy Meter +6/-9

W takim tempie to do świąt będziesz miał wynik trzycyfrowy.
Dzięki Kisiel :)
[/quote]
Nowy user Canga vs stary user CMK i sprzedaż Amigi,
Nowy user Zilog vs Maliniak i reszta trolli od rozpierdalania sensu wątku.. łącznie z przedmówcą... w Nowy Sklep / Serwis komputerowy.

11111olo pomyśl trochę zanim stracisz kasę na ten kraków :P Możesz mieć żołądkowe problemy.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Listopada 2015, 07:32 »
Moduł "Ostatnie wiadomości" wyświetla się teraz poprawnie. Albo Raf coś poprawił w defaultowej skórce, albo Fx sam się naprawił ;).
Zamykał wątek, bo zrobił się offtop. Ewentualnie proszę Admina o przeniesienie postów nie związanych z tematem do oddzielnego wątku.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Listopada 2015, 07:55 »
Nic nie zmienialem ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"