Ekhm... Taka propozycja jest: To może jak już druga seria produkcyjna, to może w wersji z XC9572 ? Nie wygląda PCB na jakoś super zagmatwaną. Taki luźny pomysł... A możliwości więcej. Pewnie cena wzrosłaby , ale rekompensatą są możliwości.
A teraz cytując Tyma "Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."(...) pewnie nawet Skoe nie wie ze mozna wykorzystac 32kB.(...)
Nie widziałem jeszcze zamówionego flasha, więc mogę sobie pogdybać, ale jakby połączyć wyjścia układu 74HCT174 z liniami adresowymi 62256, to akurat wystarczy na adresowanie A8-A13, które to linie można doprowadzić do pamięci. Pozostaje więc tylko linia adresowa A14, którą nie wiem, gdzie można podłączyć. Więc po mojemu, teoretycznie, da się 16kB "zobaczyć". Nie wiem też jak tam z obsługa programową tego wszystkiego.
(...)Do dzisiaj wszystkie EFy mialy tylko 256 bajtów RAMu.(...)
Czasem tak bywa, sprytny Ślązak nie wiedział, że Skoe nie wie i bach! Stało się.
(...)i od razu gry, zeby odslugiwaly jego halucynacje:) (...)
Nie wiem, nie widziałem, jak dostanę, przeprowadzę testy i wtedy zastanowię się, czy mi wiedza moja pozwala napisać coś na ten temat. Wobec tego powstrzymam się z oskarżaniem kogokolwiek o halucynacje (no chyba, że z poranną kawą przesadzę).
4fun: Generalnie dużo uprościłoby, gdybyś napisał np.: Dzień dobry, jestem producentem sprzedawcą na aledrogo/ jejbeju, sprzedaje EasyFlash'e (oczywiście zyskiem uczciwie dzielę się z twórcą/ sprzedaję po kosztach), więc uważam, że podajesz nieprawdę pisząc, o tym, że EasyFlash obsłuży 32kB, bo nie obsłuży, gdyż konstrukcja hardware nie pozwala na to. I tutaj następuje wypunktowanie, jakich to wymagań sprzętowych nie spełnia EasyFlash, żeby obsłużyć 32kB. Wiarygodność wzrosłaby od razu o 99%.
Pozdrawiam, M.