A jak z tą prędkością ?
Nie wiem.
To Ty miałeś przeliczać.
Nie wiem czy była jakakolwiek standaryzacja - z czasów wojenek C= vs Atari pamiętam że i jedni i drudzy "kręcili". Mi to ryba, stację miałem od początku. O tym, że jakiś Czajkowski istniał dowiedziałem się parę lat temu.
To skąd wiesz, że wszyscy kręcili, skoro zawiesiłeś się na posiadaniu stacji i nic co się działo w temacie taśm nie było przedmiotem
Twego zainteresowania?
Myślę, że to stwierdzenie, że wszyscy kręcili wynika z Twojego przekonania iż rzeczywiście WSZYSCY KRĘCĄ czyli
trzeba dla zaspokojenia własnych ambicji komuś zarzucić "zagalopowanie".
Wiem, że to nie dział BAZAR ale polecam gorąco:
http://allegro.pl/masc-na-bol-dupy-srodek-do-zrozumienia-swiata-i4802347178.htmlJuż niejednemu pomogło
Co do serwisu - kupiłem C64, w autoryzowanym serwisie za darmo przestroili coby można było działać z "polskimi" telewizorami. Uwaliłem SIDa, w autoryzowanym serwisie kupiłem nowego (przy okazji zobaczyłem na półce SX64 i byłem w szoku, że coś takiego istnieje). Serwis był. A zanim C= czy Atari oficjalnie zaczęły tu sprzedawać - były jakieś autoryzowane serwisy ? Zakładam, że nie.
O jakich latach Kolego piszesz? Chyba już po roku 1990.
Ja jestem z rocznika 73' i piszę o połowie lat osiemdziesiątych.
Nie wiem skąd wziąłeś "autoryzowany" serwis Commodore w tym kraju w czasach, o których ja pisałem.
Co do Atari - to firma PZ Karen zaczęła świadczyć usługi gwarancyjne i pogwarancyjne jako autoryzowany serwis
komputerów Atari zaraz po wprowadzeniu tych maszyn do sprzedaży w PEWEX-ie jesienią 1985 roku.