Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Płatność za Ultimate II  (Przeczytany 5091 razy)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: Płatność za Ultimate II
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Września 2015, 15:12 »
[...]
Gideon wysłał maila automatycznego że ma terminy, ale że załapałem się i wyśle carta. Ale będzie pakował dopiero 12-13.09.2015
[...]
Na razie męczę SD-BOX ostro (już z 30 dni) - chce sprawdzić info o tym taktowaniu na PLA, czy ma to realny wpływ na sprzęt

Fock, żadnego maila nie dostałem. Ale może dlatego, że status zmienił dopiero teraz. Zobaczymy, niby połowa była zarezerwowana jak na razie. Czekam, bo mam kompa specjalnie do WebPacka (stary ledwo sobie radził z kompilacją dla "małego" 1541U-I).

SD-BOX... kto to jeszcze ma ? Przydałoby się zmierzyć pobór prądu w C64 i przejrzeć sygnały na Expansion.
-profil nieaktywny-

Offline Cadderlik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Września 2015, 15:29 »
Tak mi napisał 08.09.15 - płaciłem 21.08

cyt.
"Dear client,

This E-mail is to inform you about the current status of the 1541Ultimate-II related order that I have on record.
The status of your order is "Paid", which means that you have a confirmed place on the shipping list. All paid orders can be satisfied with the materials that I have on stock now.
I expected to be shipping already, but the work pressure at my daily job and some things that require attention at home with my family, caused things to be a bit slow in the last days. I apologize for this.

This coming weekend, I will try to prepare as many boxes for shipping as I can. I am still waiting for some SD cards, and I also need to prepare some tape adapters to ship. Soon, your order status will change from "Paid" to "Packing", which means that you cannot change any information anymore on your order. Please verify that the shipping address is correct and complete. I often come across addresses without ZIP code, or even without city. This slows down the shipping process significantly. And, if I don't see this, the package will not arrive, or arrive with additional postal delays.

Thank you for your patience,

Gideon"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Września 2015, 16:41 »
Tak mi napisał 08.09.15 - płaciłem 21.08

Dzięki :)

Zobaczymy... Mam nadzieję że i do mnie coś dotrze ;)
-profil nieaktywny-

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Września 2015, 09:42 »
Status: packing :)
-profil nieaktywny-

Offline Cadderlik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Września 2015, 10:04 »
U mnie też już "packing"

Offline Zbych

• Level 3
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Września 2015, 10:19 »
On to chyba robi partiami bo ja płaciłem 09-18, dopiero w ten piątek (09-25) miałem status paid, a w sobotę już packing.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Września 2015, 10:39 »
On to chyba robi partiami bo ja płaciłem 09-18, dopiero w ten piątek (09-25) miałem status paid, a w sobotę już packing.

Tak, partiami. Zresztą o tym wiadomo - sam informował. Jak spakuje - przekazuje to znajomemu do wysłania z Niemiec (chyba że ktoś chciał ryzykować przesyłkę przez TNT).

Wygląda na to, że dwa-trzy tygodnie i będziemy mieli "zabawki".
-profil nieaktywny-

Offline Cadderlik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Października 2015, 12:06 »
Cały czas mam status "packing" od kilku tygodni. Dostał już ktoś swojego ultimate z bieżącej partii z końca sierpnia?

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Października 2015, 12:11 »
Cały czas mam status "packing" od kilku tygodni. Dostał już ktoś swojego ultimate z bieżącej partii z końca sierpnia?

Na "ichnim" forum też o to ludzie pytają - podobno na Pejsbuku ludzie się już chwalili, że dostali.
Czekaj cierpliwie, ja za 1541U-1 jak zapłaciłem w styczniu 2008 to wysyłka była w marcu ;) No, ale to był pierwszy w ogóle batch :)
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Października 2015, 13:16 »
Ja odwróciłem odpowiedzialność, po wpłacie wysyłam w ciagu 48h (czasem mi zasrają w robocie obowiązkami)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Października 2015, 09:57 »
Ja odwróciłem odpowiedzialność, po wpłacie wysyłam w ciagu 48h (czasem mi zasrają w robocie obowiązkami)

Ultimate - pomimo czekania miesiącami, 2500+ sprzedanych. A jak u Ciebie, pomimo wysyłki w ciągu 48h ?
BTW - atakując Jima Drew'a klientów w Stanach sobie nie zyskasz. Tak jakbyś Jensa na niemieckich portalach obsmarowywał. Zatrudnij kogoś, kto będzie ogarniał PR ;)
-profil nieaktywny-

Offline moneo

• Level 3
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Października 2015, 09:59 »
Cytat: KB777
Ultimate - pomimo czekania miesiącami, 2500+ sprzedanych. (...)
Już 2500 ? W 2008, jak kupowałem, coś około 200 sztuk było... ładny wynik wobec tego.
M.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Października 2015, 11:44 »
Dobry PR,
Faktycznie jak na 8 lat sprzedaży 2500 (wszystkich zamówień łącznie z kabelkami itp), przy wykonywaniu wszystkiego outsource vs montaż ręczny przez jedną osobę przez 8 miesięcy.

Posty UK1541 czyta 800 osób na FB, like'ów jest coś koło 350, mnie to wystarczy więc zamykam sprzedaż.

Kupujesz za 200 sprzedajesz za 400 ... GA kupowali za 100 sprzedawali za 200 itd.

Co do JD , mnie to jebie ale od początku pisałem że to co on robi nie działa, zrobił drugi prototyp bo stwierdził sam, że się nie da rady i nadal pierdoli głupoty.
JD to taki BogoZonde forum lemon64.com.

PS. Nie atakuje żadnego JD tylko twierdzę że robienie urządzenia kompatybilnego z C64R jest czystym nabijaniem kabzy ludzikom którzy wykonali skok na kasę malując pcb na czarno i wstawiając wajhy. Oczy kupują głowa już nie.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2015, 11:46 wysłana przez Kisiel »
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Października 2015, 12:15 »
PS. Nie atakuje żadnego JD tylko twierdzę że robienie urządzenia kompatybilnego z C64R jest czystym nabijaniem kabzy ludzikom którzy wykonali skok na kasę malując pcb na czarno i wstawiając wajhy. Oczy kupują głowa już nie.

A kto bogatemu (czytaj "z EU zachodniej tudzież USA") zabroni kupować Reloaded z czarnym PCB ?   Jak ktoś chce robić C64C reloaded z tęczowym PCB - to nadal mam "w pytę" VICów, gate arrayów i 8701 (tych ostatnich zwłaszcza dużo). No, może nie tyle co Jens podobno teraz ma Alicji, Liz i Pauli, ale na 30 sztuk by starczyło.

JD sam się się ośmieszy.  Ale ma status "war hero" (prawie) za Emplanta itp.
-profil nieaktywny-

Offline moneo

• Level 3
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Października 2015, 15:05 »
A kto bogatemu (czytaj "z EU zachodniej tudzież USA") zabroni kupować Reloaded z czarnym PCB ?   
I tacy się znaleźli w dużej liczbie.
Ale 160 jurasków za czarną płytę, bez dodatkowych ficzerów... bez dodatkowej pamięci, z brakiem miejsca na 2 sidy, jakiegoś wyjścia na monitor... Przegięcie.

Jak ktoś chce robić C64C reloaded z tęczowym PCB - to nadal mam "w pytę" VICów, gate arrayów i 8701 (tych ostatnich zwłaszcza dużo).
To ja mam propozyszyn. Jak co niektórzy tutaj mają ogarnięty program do projektowania płytek, to może tęczowa PCB z dodatkowymi bajerami powstałaby? Nie wiem, po ile koszty produkcji takiej płytki wychodzą, ale koszty+20% dla twórcy to chyba byłaby uczciwa cena i w dodatku nie przekroczyłaby granicy przyzwoitości.

(...) ale na 30 sztuk by starczyło.
To co, zamiast licytować, komu bardziej śmierdzi z pachy, zabieramy się za produkcję nowej płyty do c64 z ulepszeniami?

JD sam się się ośmieszy.  Ale ma status "war hero" (prawie) za Emplanta itp.

O co cho z Emplantem? ... a ju sobie guglnąłem.

M.