Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ramos RIP :(  (Przeczytany 2036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Ramos RIP :(
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpnia 2015, 09:14 »
Szok panowie. Jego sposob dzialania byl mocno dyskusyjny i dorabiania legend tu uprawiac nie bede ale trzeba uczciwie przyz ac ze nagla smierc w relatywnie mlofym wieku to tragedia, szczegolnie ze z tego co slyszalem ramos mial na barkach takze ciezko chora matke. Przy jego upartosci az dziw... niemnien jednak ramos cierpial na problemy  neurologiczne,  byl on chory na epilepsje. Przepraszam za bledy ale pisze z kampingu na tel, nie ma mnie w pols e i mam nieregularny dostep do netu, dziekuje wszystkim ktorzy mnie informowali i proeze w tej sprawie poki co do mnie  ie dzwonic gdyz mimo szczerycb cbeci nie moge pomoc.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Cadderlik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpnia 2015, 10:05 »
Smutna wiadomość. Wspaniały człowiek z pasją,  szkoda że nie było mi dane poznać go osobiście.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Sierpnia 2015, 10:20 »
Volcano zorganizował zrzutkę na wieniec. Więcej informacji znajdziecie na "tym drugim" forum.

Mariusz, spoczywaj w pokoju:(

Offline DJ Gruby

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Sierpnia 2015, 17:31 »

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Sierpnia 2015, 21:18 »
Miałem okazję poznać Ramosa osobiście na Pixel Heaven 2014, gdzie przytachałem prototyp swojej giery z C64 i monitorem, wcześniej tylko GG. Będzie mi go brakowało jak i "medialnego szumu" wokół niego. Zrobiłem tylko jeden mini komiks dla C&A Fan, więc Ramos jako rednacz, nie mógł być ze mnie zadowolony, ale tylko kręcił nosem i czekał na jakąś inicjatywę.

Uleciało mi gdzieś to wrażenie, że są rzeczy, które nie przemijają w świecie C64, zupełnie jak wtedy gdy umarł Tramiel.

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Sierpnia 2015, 21:40 »
Naprawdę szkoda młodego człowieka, rok młodszy ode mnie. Kilka razy widzieliśmy się osobiście w latach 90-tych a ostatnio chyba w 2004 roku na party w warszawie. Naprawdę przykro mi, że nie ma go już wśród nas nie tylko z powodu sceny C64 ale jako człowieka pozytywnie nastawionego do świata. Ech stare dobre czasy.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Sierpnia 2015, 13:16 »
Smutna wiadomość.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpnia 2015, 22:16 »
Ech.... Prawie rówieśnik... :(

Na klepsydrze napisane jest "Rodzice i Rodzina" - Ramos miał żonę / dzieci ?
-profil nieaktywny-