Witam serdecznie chłopy i przepraszam, że tak z grubej rury. Jako stary atarowiec, commodorowiec i amigowiec (ale jaja nie?)
Jeżeli macie chwilkę i chcielibyście zerknąć na nasz malutki projekt (6 zapaleńców), który uruchomiliśmy 2 tygodnie temu to zapraszam na:
http://www.retronagazie.eu/Stronka dla takich miłośników jak Wy i my: szeroko pojętych RETRO GIER oraz RETRO SPRZĘTU! Od c64 poprzez Ataryny, Amigę, Nesa, Snesa, Mdrv, Ps1,Ps2, Gamecuby i wiele innych aż do Wii hehe.
Wiem, że Wii to nie retro ale z maksymą:
"Co dla młodych retro to dla mnie wczoraj" wrzuciliśmy też tą poczciwą konsolę - może młodsi się tu odnajdą hehe.
Znajdziecie tam artykuły o grach jak i o c64, w mojej Norze możecie poczytać o Umilaczach RetroGrania albo zapoznać się z ulubionymi 8 bitowymi hitami. Repip opisuje swojego c64 (jego pierwszy komputer!). U mnie w chałupie c64 stało koło atari i dawały radę! I teraz znowu stoją hehehe.
Jeżeli chcecie przy kawie poczytać wspominkowo-nostalgiczne bajdurzenia miłośników retro gier to serdecznie Was Zapraszam!
Jeżeli kogoś uraziło to umieszczenie tego linka to przepraszam, ale myślę, że miłośnicy starszych gier i sprzętów mogą sobie uprzyjemnić poranek lekturą. Strona nie jest zarobkowa tylko "miłośnicza".
Pozdrawiam wyznawców Najlepiej Oprogramowanego Komputera w Historii! Trzymcie się i miłego dnia!