Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Obrazy całych kaset, zestawów wypuszczanych w Polsce.  (Przeczytany 461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wlodi5

• Level 1
  • *
Istnieje może jakieś miejsce w sieci, w którym znajdowały by się zrzuty całych kaset, najlepiej z oryginalnymi okładkami, kaset nagrywanych w Polsce z polskimi podpisami  (tytuł gry + opis). Zestawów z programami, użytkami, grami, demami itp. Wiem, że można kupować je na Allegro, kilka sztuk jest już w moim posiadaniu. Chodzi oczywiście o pirackie kasety z przed ustawy o prawach autorskich. Czyli po prostu to co każdy kiedyś miał i co można było u nas dostać.

Szukam od jakiegoś czasu informacji na ten temat. Znalazłem podobny wątek z 2011r., gdzie założyciel raczej nie dowiedział się tego o co mu chodziło (ja również). Była jedynie wzmianka, że na ogół ciężka sprawa, co trochę mnie dziwi, że nikt nie usiadł i nie zaczął zgrywać swoich kolekcji, kompilując ów zbiory w jakimś jednym miejscu. A może całkowicie się mylę i coś takiego istnieje od dawna.

Wiadomo, że było by najlepiej, aby w towarzystwie samych plików z szumem kasety znajdowały się też skany okładek, ale nie jest to konieczność jeśli o mnie chodzi. Ważne, żeby był widoczny spis programów.

Pobrany plik chciałbym później zgrać na kasetę i odtwarzać na realnym C64.