Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zgłaszam wniosek  (Przeczytany 5913 razy)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Grudnia 2014, 07:54 »
Ze swojej strony uważam że dalsza dyskusja w tym temacie z Kisiel'em i Raf'em nie ma sensu.
Życzę wszystkim Wesołych Pogodnych Świąt oraz Owocnego i Szczęśliwego Nowego Roku.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Grudnia 2014, 16:01 »
Zabawne jest to, jak wiele osob uwaza, ze jestem na sznurku kisiela czy cos w ten desen \"\"

Tutaj jest po prostu liberalnie.... chyba faktycznie zbyt liberalnie.

Czytalem dzisiaj ten watek, za bardzo konstruktywny niestety on nie jest. Przez chwile nawet przeszlo mi przez glowe ze to forum to juz chyba niewielu osobon jest potrzebne.

Wnioski o zachowanie kisiela oczywiscie sa sluszne, nie jestem na nie gluchy, postawilem na nastepujacy kompromis:

Kisiel dostanie subforum dla uk1541 i bedzie mogl tylko tam pisac a do reszty dostanie bana - mysle ze wtedy wilk bedzie syty i owca cala.

Podkreslam, ze nie jest to decyzja podyktowana dzialaniem Kisiela na innych forach a tym, ze faktycznie Kisiel jest uciazliwy dla wielu uzytkownikow, szczegolnie newcomerow wyzywanych czesto bezpodstawnie od klonow ola (oczywiscie czesc to byly prowokacje - na ktore niestety kisiel lapal sie niczym mucha gowna).

Wierze, ze zaistniala sytuacja tylko uaktywnila rzesze osob, dla ktorych Kisiel od dawna byl problemem na forum.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #122 dnia: 25 Grudnia 2014, 00:35 »
Raf, myślę że to bardzo rozsądne rozwiązanie. Jestem pozytywnie rozczarowany ;) i dziękuję. W imieniu wielu, tak myślę ;)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #123 dnia: 25 Grudnia 2014, 04:53 »
Raf:
jestem na sznurku kisiela

och, ta sygnaturka.

myślę że o tyle rozsądne że skalkulowane.
z drugiej strony - to bardzo fair w stosunku do przyszlych userów ustrojstwa, niech wiedzą [...]

SPC

• Gość
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #124 dnia: 27 Grudnia 2014, 14:31 »
Kisiel:
spc fajnie że wpadłeś taka impreza była.

Była i się skończyła. Czytałem od początku, nie komentowałem ale są granice. To przecież jest społeczność a nie czyjeś prywatne podwórko.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #125 dnia: 27 Grudnia 2014, 15:19 »
ja tylko informuje, ze co zarzadzilem - to popelnilem
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Stycznia 2015, 18:39 »
Raf:
ja tylko informuje, ze co zarzadzilem - to popelnilem

Coś z tym popełnianiem nie wyszło. Był chyba tylko taki teaser na święta \"\"

Raf:
Zabawne jest to, jak wiele osob uwaza, ze jestem na sznurku kisiela czy cos w ten desen

Zabawne jest to jak to "zarządzenie" miało udowodnić, że tak nie jest \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Stycznia 2015, 18:46 »
dzieki za wjazdy ambicjonalne, slitasny jestes :*

Offline wackee

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Stycznia 2015, 19:30 »
O łał. Nie wiedziałem, że dotrzymanie danej użytkownikom obietnicy ma coś wspólnego z "wjazdem ambicjonalnym".

Ciekawe Raf kiedy zrozumiesz, co właśnie udowodniłeś sobie sam: "elytarność" którą z taką swadą zarzucałeś innym jest też obecna tutaj. Tyle że "elyta" ma inny skład osobowy. Elitarność polegająca na tym, że pewnych ludzi ze społeczności gówno się nie ima, a innych opinie gówno są warte. Ot, taka gówniana rzeczywistość ;)

Oczywiście ja otwierając ten wątek nie spodziewałem się że w ogóle coś z tego będzie, Twoja decyzja parę postów wyżej była dla mnie mega pozytywnym zaskoczeniem, więc poza poczuciem drobnego rozczarowania... meh. It's just internet. Chociaż odniosłem wrażenie że okres międzyświąteczny (wśród "gównianych" użytkowników będziemy latami wspominać go z pewnym rozrzewnieniem) był zadziwiająco obfity pod względem aktywności użytkowników forum. No, ale być może to złudzenie, i zapewne w "forum dla społeczności" nie o to chodzi, c'nie? ;)

Gdybym był kiślem, to pewnie uknuł bym teorię spiskową na temat tego, jak w czasie zbiegła się "wiosna ludów" na forum ze zbiórką na hosting ;) ale kiślem nie jestem, w zbiórce nie partycypowałem, więc zamknę ten mój słitaśny, elytarny (niepotrzebne skreślić) ryj.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #129 dnia: 10 Stycznia 2015, 20:38 »
amen,
dostałem ciekawy niespodziewany prezent pod choinkę BAN za całokształt twórczości liczyłem też na to że za działalność handlową zapłacisz forum z której gościnności korzystasz ale jak widać poza ciągnięciem zysków nie jesteś w stanie partycypować w komunie jakiej się znalazłeś.
Jesteś taki łasy na mamonę, że każdy to widzi. Smutne i zdecydowanie nie OK.

Widzisz "prawy" Wacku, jak nie zakładałem wątku o sprzedaży UK1541 na forum  a Ty nigdy nie zadałeś sobie pytania dlaczego.

Bo nie jestem wackiem... więc wiesz scena.pl jest cała Twoja na handelek !!

Co do aktywności userów forum to teoria o wolnym czasie i klepaniu w klawisze bez sensu stałych bywalców pasuje jak ulał. Raf pozakładał większość nośnych/politycznych tematów, przed tym bywał na forum raz na tydzień.
Nie ma kontentu nie ma nowych userów,
Kenji sudi cmk poruszają tematy o nienawiści, kebabach, hejtowaniu WOŚP które odstraszają nowych userów. Mieliście próbkę bez mojego udziału, możecie sobie porównać ilość epitetów zacnych interlokutorów vs kisiolenia.

Widzicie jakąś różnicę panie Mentos ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #130 dnia: 10 Stycznia 2015, 20:48 »
Kisiel:
Kenji sudi cmk poruszają tematy o nienawiści, kebabach, hejtowaniu WOŚP które odstraszają nowych userów. Mieliście próbkę bez mojego udziału, możecie sobie porównać ilość epitetów zacnych interlokutorów vs kisiolenia.

Po prostu zastąpiliśmy Cię godnie na czas bana. funf ojro się należy.
Nie być nas to byś sam szybko ich odstraszył.

Offline wackee

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Stycznia 2015, 20:57 »
Kisiel:
nie jesteś w stanie partycypować w komunie jakiej się znalazłeś.

Jest to twoje zdanie, masz do niego prawo, jakkolwiek gówniane by nie było.

Jakbyś poszukał to byś znalazł kilka wątków, w których ktoś publicznie kiedyś mi podziękował za coś, co zrobiłem. Nawet tobie się to zdarzyło, za naklejkę multiactiona, ale wygodnie jest nie pamiętać jak ktoś coś dla ciebie zrobił i nie oczekiwał niczego w zamian. "Smutne i zdecydowanie nie OK". Zwłaszcza że ja nigdy nie wypomniałbym ci że multiactiony jednak sprzedawałeś a nie rozdawałeś za darmo, bo są to rzeczy normalne i nikt przy zdrowych zmysłach tego nie oczekuje.

Pisanie że nie zakładałeś wątku o sprzedaży UK na forum jest zwykłą nieprawdą, ponieważ w wątku jest informacja gdzie na fejsbuku zapisywać się na przyszły zakup. Wszystkie twoje wynalazki są połączone ze sprzedażą i informacje o nich są na tym forum. Widzę jedną różnicę - że nie w subforum do tego przeznaczonym.

Tak, mam do oddania sporo fantów związanych z C64 uzbieranych przez lata, nie widzę nic złego w tym że nie chcę oddać ich za darmo (nie jestem komunistą ani idiotą) oraz że wolałbym żeby trafiały do fanatyków c64 a nie do handlarzy (a wierzę że ci pierwsi siedzą na tym forum, a nie ci drudzy). Jeżeli coś takiego nie jest mile widziane na forum, to proszę zamknąć w pizdu subforum "bazar" i będzie święty spokój. Póki jednak takie subforum istnieje to generalnie w końcu skumaj o co chodzi i przestań pierdolić farmazony.

Przecież twoje pokazy UK na imprezach to nic innego jak reklama produktu który planujesz sprzedawać, więc dlaczego twojsze > mojsze? \"\"

Offline wackee

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Stycznia 2015, 21:01 »
Kisiel:
Mieliście próbkę bez mojego udziału, możecie sobie porównać ilość epitetów zacnych interlokutorów vs kisiolenia

Przyznam ci świętą rację przy pierwszej sygnaturze o treści "Postów Sudiego/Kenjiego/Komancza nawet nie czytam i nie wchodzę z nimi w dyskusję".

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Stycznia 2015, 21:06 »
Chopy, generalnie szkoda Waszej śliny. Toczycie ciągle o tym samym, i nie zanosi się na jakikolwiek reset w stosunkach między dwoma 'elytami', chociaż i święta były, i ktoś tam wspominał o oczyszczeniu sytuacji. Nic to, najwyżej niektórzy będą się rozmijać jeżdżąc na partiesy.

Offline F7sus4

• Level 6
Zgłaszam wniosek
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Stycznia 2015, 22:32 »
Wacek, moze gdybys od poczatku okreslil na jaki okres ban Kisiela satysfakcjonuje Twoja laskawa mosc, nie musialbys sypac teraz takimi smutami.