Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: RetroBright opis  (Przeczytany 1494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F7sus4

• Level 6
RetroBright opis
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Października 2014, 21:14 »
ExciterELB:
i tu bym właśnie chciał znać więcej szczegółów... jaki kremik, jakie stężenie perchy, czy musi być mega-słonecznie (wszak promienie UV przez chmury też chyba przelatują?) i ile to to trzeba trzymać na "słońcu"

J/w, zamiesc foty, to bedziemy myslec. Do drobnych zazolcen wystarczy 12% w kremie i slonce, do wiekszych pierwszy raz najlepiej zrobic w plynnym 30% i dopiero pozniej dobijac 12% w kremie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
RetroBright opis
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2014, 21:23 »
albo robić to tydzień w czerwcu
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline shango

• Level 5
RetroBright opis
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Października 2014, 21:39 »
Były takie z blachami, rzadko spotykane ale były. Ma taki Heniek29cr z mojej kolekcji z wymienioną pastą jak nowy. Jak będzie mu się chciało to zrobi wam zdjęcie.

Offline F7sus4

• Level 6
RetroBright opis
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Października 2014, 22:30 »
Z blachami wczesne C64C byly wypuszczane, co tylko potwierdza posiadana przez Ciebie rewizja plyty.

Offline ExciterELB

• Level 6
RetroBright opis
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Października 2014, 17:56 »
"Czysty nadtlenek wodoru jest bardzo nietrwały i ulega egzotermicznemu rozkładowi (często wybuchowemu) na wodę i tlen pod wpływem ciepła, kontaktu z niektórymi metalami (np. manganem), tlenkami metali oraz światła UV."

...a chciałem kilka klawiszy na próbę w kasowarke UV wsadzić... ale chyba to nie jest najlepszy pomysł w domu :/

Offline F7sus4

• Level 6
RetroBright opis
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Października 2014, 18:02 »
Biorac pod uwage jak niskoprocentowy jest to roztwor, trudno o jakies wybuchy. Aczkolwiek, substancja jest zraca i scina bialko naskorka. \"\"

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
RetroBright opis
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Października 2014, 18:12 »
Nieprzyjemne uczucie jest, jak to cholerstwo wgryza się w  skórę.
Uważajcie na  ten 30%.

Offline ExciterELB

• Level 6
RetroBright opis
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Października 2014, 19:00 »
mam 12% na początek... i pojawia się pewien dylemat... zbudowałbym sobie takie "akwarium" na balkon (bezpieczniej niż w domu), ale byłem przekonany, że to muszą być lampy UV bez filtra.. tym czasem, na jakimś forum UK wyczytałem, że chłopaki używają lamp UV ciemnych? coś w rodzaju takiej dyskotekowej?? albo taka do sprawdzania banknotów? to ma prawo zadziałać???

EDIT: tudzież dioda UV taka ok 3-4.5W, długość fali ok 400 nm

Offline F7sus4

• Level 6
Re: RetroBright opis
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Marca 2015, 11:11 »
Sorry za archeologię, ale nie widzę sensu zakladać nowego tematu w tym samym celu.

Robił ktoś z Was może perhydrolowe wybielanie, powiedzmy 2-3 lata temu? Może wcześniej? Pytanie brzmi - trzyma, czy wracają zażółcenie? Mimo, że nie odnotowałem dotąd u siebie, dostaję stąd i zowąd sygnały, że proces jest średnio trwały - stąd pytanie o doświadczenia.

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Marca 2015, 20:20 »
z 4,5W to sie obawiam, ze by cza kilka dni swicic, a i tak bedzie problem z rownomiernoscia moim zdaniem.

:do F7SUS4:

od perhydrolu plastik nie odmlodnial. zzolcenie musi powrocic i nastapi, to wczesniej niz poprzednio, a do tego nie zzoltknie juz tak rowno.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Marca 2015, 10:51 »
mam stację którą wybielałem jakieś półtorej roku temu. na razie ok.