Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SCT2D V1.1, czyli dla kolegów "po taśmie"... ;-)  (Przeczytany 696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
SCT2D V1.1, czyli dla kolegów "po taśmie"... ;-)
« dnia: 24 Marca 2014, 00:09 »
Wrzuciłem właśnie na CSDb poprawioną przez siebie wersję najlepszego w/g mnie toola do automatycznego zgrywania na dysk zawartości kaset w turbo \"\"
Polecam innym taśmozrzucaczom ;)
http://csdb.dk/release/?id=129798

\"\"

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marca 2014, 15:12 »
przydatne narzedzie. ja chwilowo przerwalem prace nad moim programikiem 'turbo-to-disk'. od innych wyroznia go to, ze odczyt w turbo z tasmy dziala pod jiffydosem.
wacek, dobrze, ze pomyslales o znakach specjalnych (,*?). ja sie o to potknalem podczas zapisywania na urzadzeniu sd2iec. a wyjatkowych znakow jest jeszcze wiecej \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2014, 17:55 »
A jaki jest konflikt między turbo a jiffy? Niestety nie posiadam i nie znam tematu.
SD2IEC też nie mam \"\"

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2014, 19:19 »
akuratni programisci-tworcy jiffy dosa wycieli wszelkie procedury z kernela do obslugi tasmy w normalu. nie tylko LOAD i SAVE ale takze komunikaty PRESS PLAY..., badanie w procedurze irq stanu linii SENSE i wlaczenia silnika.
ja nie mam 1541u i nie wiem, czy mozna zapisywac pliki wprost w fs-ie karty sd czy tylko w obrazach d64. jesli to pierwsze, to np. znak / jest integralnym elementem sciezki do pliku a na moim tasmach trafialy sie nazwy typu cos_tam_cos_ram/kr'89 ...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Marca 2014, 00:06 »
Zainspirowałeś mnie, pobawię się \"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Marca 2014, 09:25 »
jad
nie wiem jak na 1541u ale na 1541u2 jest możliwy do włączenia tryb karty sd, co ciekawsze katalog listuje się z długimi nazwami plików (bez skracania)

no a twórcy Jiffy, gdzie mieli zmieścić procedury do transmisji dwubitowej, tabelki itd - musieli coś wyciąć.
A jak wiadomo w org. kernalu próżno szukać "zmarnowanych" obszarów w romie.

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Marca 2014, 10:01 »
mi chodzilo przede wszystkim o konsekwencje tworcow jiffydos-a niespotykana wrecz wsrod koderow spod znaku c=

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Marca 2014, 23:02 »
cokolwiek dobrego o jiffy by nie powiedziec, i tak sa osoby, ktore uwazaja go za niepotrzebny/bezuzyteczmy \"\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"