comankh
Umowa jest "dżentelmeńska", nie podpisywałem żadnych papierów, dokumentami są rozmowy mailowe, lub na komunikatorach - w tej "branży" zarówno autorzy jak i wydawcy są fanami sprzętu i traktują to jako hobby, główny cel to jednak wspieranie społeczności, a nie zyski finansowe.
Zdradzę, że już napisałem artykuł "o tych sprawach" i się ukaże on wraz z najbliższym wydaniem CA Fan lub CA Games i to całkiem niebawem.
Inna sprawa - to przecież nie jest mój pomysł autorski, i ciężko byłoby się bawić w takie umowy prawne, nawet pomimo tego, że firma Hudson Soft (właściciel całej serii Bombermanów)
przestała istnieć w 2012 roku.
Co do pana "pięć jedynek", cóż... mam z nim kontakt, i nawet zapytał się, czy może zrobić taki kart, proponował zarobek itd, ale ja przecież nie mogę (nawet jak bym chciał) dać mu prawa, bo w tej chwili ten projekt nie należy już tylko do mnie.
Po jego kosztach - cena karta jest zdecydowanie przystępniejsza niż ta z rgcd.
Nie jest już to oryginalny cart wraz z dodatkami, a on zobowiązał się do wyprodukowania krótkiej serii takich kartów (kilkanaście) - mowa oczywiście tylko o naszym "rynku", jeśli to sprawi, że jeszcze kilku gości będzie miało tą grę na cartridge (bo przecież jest takie jest założenie tego projektu), i jeszcze uda się z nimi zagrać na jakimś party
- powiem tak, "nie przeszkadza mi to".