krolikbest:
Kiedyś na grupie dyskusyjnej Delphi (lang.delphi.pl) był użytkownik Piotrek "Lodek" Hosowicz.
O ile pamiętam ten facet (lodek) był prześwietny, wszystkim pisał per Pan i jakieś pretensje naprawdę wykładał w bardzo stonowany sposób. Cóż może aż tak nie wnikałem w to forum, chociaż nieźle je przeryłem, może znalazłeś więcej jakichś jego tekstów, może wiedząc, że jego czas jest krótki pozwalał sobie na to podświadomie. Był tam jeden dla mnie super GURU - MIAB. Wielkie dyskusje, pytania i dociekania, nieraz ciągnące się przez kilkadziesiąt postów załatwiał odpowiedzią w jednym zdaniu i to była kompletna esencja. Raz nawet odważyłem się napisać do niego na email - nigdy nie odważyłem zadać pytania na forum, wszystko znalazłem tam w historii. Chodziło mi o metodę przy pisaniu komponentu eksportującego dane z bazy do Excela i OpenOffice'a. Odpowiedział jednym zdaniem oczywiście w samo sedno - "Spróbuj getparentcomponent" i to wystarczyło.
Lubiłem czytać jego teksty na innych forach - kiedyś (MIAB) na jakimś forum wyśmiał testy CDROMu samsunga bodajże stwierdzając, że "grupa niedzielnych ekspertów" przeprowadziła "testy" i ogłosiła "wyniki"