Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dlaczego tak malo osob tutaj pisze, a tak duzo obserwuje ?  (Przeczytany 2539 razy)

Offline heniek29cr

• Level 5
Dlaczego tak malo osob tutaj pisze, a tak duzo obserwuje ?
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Stycznia 2014, 14:49 »
Kisiel
Kisiel:
problem w tym że on się z tym nie spotkał bo nie pisze za siebie.Tak samo ja z rzucaniem kurwami na forum, też się nie spotkał ale komentarz był że tak się dzieje.

No to napiszę teraz coś od siebie i za siebie:
Nie mam zamiaru Ci przypominać wszystki zaczepek, którymi mnie raczyłeś czasmi w zupełnie neutralnych postach, kto czytał ten wie a co do sadzenia tu i uwdzie przekleńst to, że nie użyłeś ich bezpośrednio do mnie wcale to nie znaczy,  że mi to nie przszkadza więc ogólnie w ten sposób się wypowiedziałem w odpowiednim wątku.
Tyle z mojej strony i zarazem też jest to moja OSTATNIA wypowiedz.
Pozdrawiam  i dziękuję bardzo wszystkim którzy mi tu pomogli.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Stycznia 2014, 14:54 »
heniek29cr:
Pozdrawiam i dziękuję bardzo wszystkim którzy mi tu pomogli.

Nie ma za co, pomaganie  mam wpojone od dziecka nawet takiej osobie jak Ty.

Zauważalne jest nawet to że ktoś komu się zwraca uwagę aby mówił za siebie odchodzi z takim przytupem. Dramat.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Stycznia 2014, 14:55 »
heniek29cr: Moj znajomy, jak jeszcze byl "mlody i glupi", poznal dziouche i pol roku pozniej pisal oficjalny farewell w arcie do scenowego diskmaga ("Ja teraz mam inne zycie, inne priorytety, to moja ostatnia wiadomosc" itd.). Oczywiscie, wrocil po kilku miesiacach, bo z pewnych rzeczy sie jednak nie wyrasta. I tak samo, Tobie polecam nieco luzu. Czasami, jak dostajesz glupia odpowiedz, zastanow sie, czy takie samo nie bylo pytanie - czesto pomaga. Jestesmy ludzmi, kazdy cos czasem palnie od czapy.

\"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:02 »
Wiesz on może teraz uzyskać pomoc od olka \"\" \"\" \"\"
Problemem tego kolesia jest taki że na priv jeździ po olku a na forum po mnie.
Nazywa się to POLITYKA dlatego tych kurew na wiejskiej też nie lubię.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:28 »
To ja się odniosę do porównania to tej "dziołchy".

Jak facet chce zapoznać "dziołchę" na imprezie to rozmowę zaczyna od pogody, a nie od wywodu o ulotności ludzkiej egzystencji.

Nowi userzy na forum zadają pytania o rzeczy proste nie zawsze dlatego że im się nie chce - często chodzi o to żeby zagaić. Ktoś kto dopiero zaczyna się bawić starymi komputerami często ma problemy z rzeczami podstawowymi, ponieważ rzadko kiedy do rzeczy podstawowych (dla nas - ludzi którzy bawią się komodorkiem od 20+ lat bez przerwy) pisze się tutoriale. Gdyby dać im szansę, może zaczęliby później zadawać pytania ciekawsze. A kto wie, może za jakiś czas zaczęliby kontrybuować.

Uważam że jest (część przynajmniej) prawdy w tym co było napisane. Niektórym na tym forum bardzo pasuje postawienie blokady na wejściu nowym userom - są im, że zacytuję "na chuj potrzebni". Stąd takie pacyfikowanie za byle gówno uznają za chwalebną obronę ojczyzny przed lamerią. Jak nie będą chcieli tutaj siedzieć, to nie dowiedzą się jak przepłacają na allegro (z wątku ciekawostki aukcyjne), tudzież nie będą oczekiwać pomocy. Dzięki temu "starzy" będą mogli taplać się dalej w sosie własnej wyimaginowanej zajebistości \"\"

Do jakiego stopnia trzeba być znerdziałym socjopatą żeby mieć pretensje do kogoś, kto przy okazji zadania "głupiego" pytania ma nadzieję poprzebywać (chociaż wirtualnie) z innymi ludźmi których też "to" rajcuje?

Z tego powinno się wyrastać. Dorośli ludzie z tego wyrastają. Niestety, wśród kilku najaktywniejszych na tym forum syndrom permanentnego chłopca rządzi.

Odpowiadając na Twoje pytanie Raf, jako człowiek z zawodem "od ludzi" \"\" - mało ludzi pisze bo to forum nie jest przyjazne użytkownikom. Kropka. I nie o interfejs chodzi, tylko o primadonny techniki które uważają to forum za swój grajdołek, w którym nikt im nie podskoczy. Jak mają ochotę kogoś zjebać, to zjebią. Póki tak będzie, to tak będzie.

W związku z tym ludzie traktują forum instrumentalnie - knowledge base. Nie wchodzą w społeczność, bo po co. Nie opłaca im się budować relacji, czy też powinienem napisać - "relacji". A bez relacji, nie ma zaangażowania i nie ma partycypacji.

Ja już to - niestety za późno - zauważyłem na polskiej demoscenie. Robimy "falę", to nie ma narybku. Nie ma młodych, obiecujących polskich koderów. I sami sobie na to zapracowaliśmy.

To co napisałem powyżej oczywiście nie dotyczy wszystkich "starych" użytkowników forum. Doskonale wiecie, do kogo piję.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:44 »
Jeden błąd logiczny oczywisty, nie ma świeżego narybku nie od fali zniechęcenia tylko od tego że młody człowiek ma wpierdylion innych zabawek niż c64. Nie przeżył tego w dzieciństwie i nie rozumie starych ludzi którzy się tym bawią. Prędzej znajdziesz coś takiego na Xboxie PS, powrót do ulubionej gry kompa z sentymentu. Na sentymencie nie buduje się związku a tym bardziej społeczności.... to powinieneś wiedzieć bo jesteś już duży \"\"

Powrotów na 'scene' masz jedna dwie osoby rocznie co jest i tak wielkim osiągnięciem massmediów które lansują modę retro. Prędziej zmotywujesz organizacją party (szeroko pojętą imprezą masową) niż organizacją forum.

Podsumowując:
Winą kisiela jest to że C64power podupada dlatego forum Nitra i Olka przeżywa stan rozkwitu.
Przypomnę Tobie co powiedział Leming:
"Zostawcie go przynajmniej się coś działo"
Wiesz sam że jest akurat odwrotnie. Jedyną osobą która ciągnie forum Nitra jest Sebaloz i tylko przez niego ludzie otwierają komputer i czytają jego brednie na temat dup i kebaba.
A na forum Nitra masz oblężenie tematów tak że po 5 latach mojej nie obecności jestem nadal na pierwszej stronie w dziale HARDWARE.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Stycznia 2014, 16:16 »
Wacek, zgadzam sie z tym, co piszesz, natomiast mam jednoczesnie nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze jest to zaledwie jedna strona medalu i rozumiem, ze odniosles sie wylacznie do niej jako zrownowazenie przeciwnych glosow.

Z "fala" na demoscenie dlugo moznaby dyskutowac, ostatecznie nie trafiaja tam osoby zupelnie z przypadku; kiedys modne bylo slowko lamer. Nie spotkalem sie z chlodnym podejsciem do osob, ktore reprezentuja stosowny poziom, wylacznie dlatego, ze sa nowe. Trzeba tez doprecyzowac, co to znaczy "byc na" scenie, bo przeciez doswiadczenie mozesz zdobyc niejako z nia, obok niej, albo zupelnie niezaleznie. Z C64Power jest podobnie. Bylo kilku uzytkonikow, ktorzy pojawili sie znikad i szybko pokazali, ze ich umiejetnosci nie ograniczaja sie do zareagowania na komende "Press play on tape". Nie sadze, ze dzisiaj mowimy o nich z niechecia, a nawet ze w ogole tak bylo. Kolejna rzecz, to profil forum, ktory byc moze wypadaloby doprecyzowac - czym innym charakteryzuje sie ogolnodostepne forum entuzjastow, czym innym forum scenowe, fora eksperckie, fora handlowe itd. Twoje oczekiwania wzgledem C64Power zdecydowanie wpisuja sie w ten pierwszy profil. A jak jest naprawde? Chyba wlasnie "grajdolek" (jak to nazywasz) zamknietego i hermetycznego towarzystwa. Zamiast narzekac na to, jak jest, powinno sie zadac pytanie - czym ja chcialbym, aby C64Power bylo.

"Fala" bedzie zawsze, gdy w spolecznosci pojawi sie osoba diametralnie niepasujaca do ich rysu i nie ogranicza sie to wylacznie do forow internetowych. Jezeli ktos potrzebuje takiej wizualizacji, niech wyobrazi sobie, jaka furrore moze zrobic gimnazjalista-gimbus na GoldenLine. Nie chodzi tutaj bowiem wylacznie o slepa "nietolerancje", co najzwyczajniejszy brak wspolnego tematu i poruszanie sie na innym poziomie. W dyskusji na poziomie akademickim, niektorzy moga co najwyzej stac i patrzec z rozdziabiona paszcza, polowicznie rozumiejac ogolny kontekst rozmowy. Odpowiada to jednoczesnie na pytanie, dlaczego mamy tak wielu uzytkownikow, ktorzy czytaja posty i nie zajmuja glosu. Skoro odnosnimy to zjawisko do ogolu forow internetowych, to moze zaproponuje przyklad z Amibayem - to troche tak, jakbys mowil, ze facet chcial "przyjac sie" i "zagadac o pogodzie", ale moderatorzy brutalnie usuwali jego posty, poniewaz dyskutowal z cenami oferentow chcac zrobic przyjacielskie rozeznanie, czy "zainicjowac towarzyski dialog". Nie od tego jest to forum.

A od czego jest C64Power? Zapytajmy. I czy rzeczywiscie problemy osob, ktore tu trafiaja nie sa rozwiazywane? Odpowiedzmy.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Stycznia 2014, 17:07 »
Kisiel:
Jeden błąd logiczny oczywisty, nie ma świeżego narybku nie od fali zniechęcenia

Nie ten narybek miałem na myśli, tylko takich ludzi jak heniek, którzy kiedyś mieli c64, potem playstation, a teraz na fali retro wracają do starego sprzętu. Zauważ, że napisałem "tak jak my 20+ lat bez przerwy". Nierzadko potrzeba im minimum dobrego wsparcia aby zaszczepić bakcyla na nowo. Tutaj często dostają zamiast tego kopniaka w krocze.

Kisiel:
Na sentymencie nie buduje się związku a tym bardziej społeczności.

To akurat bzdura, jest od kuta społeczności zbudowanych na sentymencie. Zacznijmy od starych samochodów.

Kisiel:
Winą kisiela jest to że C64power podupada dlatego forum Nitra i Olka przeżywa stan rozkwitu.

Ale ja nie pisałem nigdzie o tamtych forach, a już na pewno nie napisałbym że cmentarz64scene przeżywa rozkwit. Nie każda krytyka tego forum jest peanem dla drugiego i odwrotnie, z tego kompleksu też mógłbyś się już wyleczyć ;)
O upadaniu c64power też nigdzie nie napisałem, ale fakt - uważam że dużą rękę przykładasz do tego, że to forum może odstręczać na przywitanie.

F7sus4:
Nie spotkalem sie z chlodnym podejsciem do osob, ktore reprezentuja stosowny poziom, wylacznie dlatego, ze sa nowe.

O RLY? \"\" A ilu nie daliście nawet szans dojść do "stosownego poziomu"? ;)

F7sus4:
Twoje oczekiwania wzgledem C64Power zdecydowanie wpisuja sie w ten pierwszy profil. A jak jest naprawde? Chyba wlasnie "grajdolek" (jak to nazywasz) zamknietego i hermetycznego towarzystwa.

Błąd logiczny - gdyby celem było to co napisałeś, to głupie byłoby pytanie Rafa. Proste. Skoro grajdołek szturcha się we własnym sosie odpowiednio żarliwie, to czemu martwimy się że nie odzywa się cała reszta? Myślę że celem było to co mi się wydaje, a "grajdołek" wyszedł Wam niejako "przy okazji" ;) Zresztą niech wypowie się Raf. Jeżeli dobrze jest tak jak jest (bo taki był od początku pomysł na to forum), to marnujemy czas tą dyskusją.

F7sus4:
najzwyczajniejszy brak wspolnego tematu i poruszanie sie na innym poziomie

I Ty, i heniek możecie mieć problem ze spalonym CIA. I Ty, i heniek lubicie jakieś tam gry. C'mon.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:06 »
wackee:
Nie ten narybek miałem na myśli, tylko takich ludzi jak heniek, którzy kiedyś mieli c64, potem playstation, a teraz na fali retro wracają do starego sprzętu.

i ja... \"\"

a wtrącając swoje trzy grosze, to powiem, że sporo ludzi odnajduje to forum właśnie przez szukanie czegoś o C64 w googlach, nie piszą, bo przyszli, żeby się czegoś dowiedzieć. Nie każdy potrafi programować, nie każdy potrafi zmontować coś elektronicznego, ale każdy z nich ma sentyment do C64 (lub C128 \"\" ) i dlatego tu przychodzą. Większość nic nie pisze, bo potrafią użyć funkcji "Szukaj", co się chwali, bo zamiast zasypywać forum oczywistymi oczywistościami po raz 67465, to potrafią sami to sobie odnaleźć.

A jak się ktoś boi, że Kisiel go zbluzga, to już jego problem. Ja tam szacun do gościa mam, chociaż nie raz po mnie pojechał, to wódki i tak bym się z nim napił, a zjebki czasem się przydają.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:13 »
wackee:
To akurat bzdura, jest od kuta społeczności zbudowanych na sentymencie.

Bzdura, oparte są tak jak prawdziwe związki na miłości, tylko na miłości \"\"
Sentyment to można mieć na chwilę tak jak 80% użytkowników którzy z tego forum wypadli.
Gdybyś nie kochał tego co robisz to byś tego nie robił. .. oczywiście jak nie przynosi to Tobie wymiernych korzyści bo akurat jest też oprócz grupy pasjonatów grupa pijawek (polecam forolo)
Ludzie przywiązują się do dziwnych rzeczy: http://www.filmweb.pl/film/Ona-2013-646395

Więc to że wpadają tutaj ludziska co chcą po wspominać i pograć w gry mnie to nie przeszkadza i szczerze mówiąc mam to w dupie że wpadają tutaj i wypadają. Wypadną bo sami tego chcą, to nie forum dla geja gdzie się chłopaki kochają w imię miłości,przyjaźni, braterstwa. To forum komputerowe gdzie większość tematów załatwia lmgtfy.com/‎
 a ludzie traktują je jako darmowe forum porad przed sprzedażowych (uwaliłem c64 kto pomoże). Obudź się Wacku :P

Co do przykładu Heńka to wypowiadasz się na temat który nie potrafisz udokumentować.
Przestań więc obrażać bimbra bo odejdzie z forum.... tak to mniej więcej wygląda.
Jak nie zrozumiałeś to Heniu urażona osoba wypisywała do mnie majle bynajmniej nie o tym jakim chujowym chujem jestem. Więc przestań powtarzać argumenty wyssane z kaki.
Dla mnie liczą się fakty do których się nie odniosłeś. Analiza porównawcza jest tutaj sednem.
Jak jest tak chujowo jak piszesz to dlaczego jest tak dobrze?
Heniu najpierw musiał założyć konto potem do mnie napisać... czyż nie ?
Więc jakoby dostał zjebkę na starcie i pisał do mnie ?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:26 »
wackee:
bo to forum nie jest przyjazne użytkownikom

+1

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:31 »
Kisiel, u Ciebie to wszystko zależnie po której stronie jesteś kija.
Z c64scene odszedłeś oburzony tym jak Cię potraktowano, ale jak Ty tutaj masz ludzi cyt. "szczerze w dupie" to jest OK.
Jakoś na tamtym forum nie pamiętałeś, że "to nie forum dla geja gdzie się chłopaki kochają w imię miłości,przyjaźni, braterstwa".
Bądź kuźwa raz konsekwentny.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:37 »
Wacku tyle wypowiedzi o jednej sentencji??
Sprawa henia?
Miłość a sentyment?
no przestań ja jestem konsekwentny poprosiłem o zamknięcie konta na forum za nie równe traktowanie użytkowników.
1. Arise, wysyłamy tylko znajomym.
2. Elban planuje party => subforum, RafVolcano robią party... to se niech robią.
...
...
Tutaj za jebanie po ludziu od olka dostałem bana \"\"
Ja uważam że mi się należało dlatego już dawno tego nie robię.
Aj aj to forum się nigdy nie zmieni.
Musisz zrozumieć Wacku że Ciebie Raf nie wyrzuci z forum za gadanie, tak jak i mnie.
Natomiast ja będę przeszkadzał Wam na wciskanie towaru newcomerom z ulicy... jacy pomocni i kofani jesteście to się rzygać chce.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:00 »
Uch. No dobra, nie chce mi się trochę prowadzić tej dyskusji dalej. Znowu się nabrałem że kogoś do czegoś przekonam \"\"

Wypowiedziałem swoje zdanie na zadany temat, polemikę z tym zdaniem mam jak to mówisz Kisiel "serdecznie w dupie" - a co, mi też wolno \"\"

U mnie pomaganie nie wywołuje nudności. Nie jestem katolikiem jak większość Polaków, za to podoba mi się koncepcja karmy - i tego się będę trzymał.

Co do Twojej alergii na allegro to temat na osobny wątek. Załóź, podyskutujemy o tym, ile musiałbym sprzedać dyskietek po 0,80 PLN żeby zarobić na samochód którym jeżdżę, i jakiż to w konsekwencji niesamowity, większy chyba nawet od olkowego  biznes na tych newcomerach kręcę ;) Get a fuckin' life.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:03 »
wackee:
U mnie pomaganie nie wywołuje nudności.

U mnie też ale wywołuje je sprzedawanie nowicjuszom towaru i ubieranie do tego ideologi.
I nie tyczy się to Twojej osoby, dokładnie to ideologia jest taka nie słuchaj kisiela bo to zjeb ja mam dobry towar man i jestem friendly zobacz mam paciorki, jesteś moim przyjacielem.

wackee:
Znowu się nabrałem że kogoś do czegoś przekonam

No mnie nie zmienisz jeżeli o to chodzi, mnie ludzie na tym forum nie wadzą jak chcesz już wersję "mam w dupie" bardzo kulturalnie. Ignoruje i tyle. Jak ktoś wpada na forum z odkryciem stulecia to niestety pomylił się tak średnio ze dwie dekady... prawie zawsze.

Jak ktoś chce się przekonać czy mówię prawdę to warto poczytać sobie tematy zakładane przez "obrońców źółtodziobów" Dlaczego ich tematy są w bazarku ?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Awful_Truth_%28TV_series%29