Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: cassiopei --------------------------------  (Przeczytany 1537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
cassiopei --------------------------------
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Grudnia 2013, 12:57 »
niemanika

Obejrzałem te filmiki z C2n... Nie mogę zrozumieć, co może być pasjonującego w 5minutowym loadingu gry. Masakra. Nie wiem ile to by miało kosztować, ale wszystko to czy o wiele więcej można mieć z sd2iec no i ... o wiele szybciej i ... chyba taniej też ...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Grudnia 2013, 15:38 »
Wegi: Sa ludzie, ktorzy z uporem maniaka widza w tym, jak mowia, "klimat". Znam jednego lamiganta, ktory majac HDD z grami, woli wachlowac dziesiatkami dyskietek i sluchac brzeczenia stacji. Jedni sa rozni, inni sa inni.

\"\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Grudnia 2013, 15:53 »
F7sus4

OMG !!!
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Grudnia 2013, 20:12 »
byl tu swego czasu gosc ktory dla klimatu koniecznie chcial korzystac z c64 uzywajac dyskietek i tasm, ale zarazem ekran... lcd, no bo crt mryga ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline niemanika

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Grudnia 2013, 22:06 »
wegi kasjopei dziala tez w turbo, jesli nie ma tego bezposrednio na tej stronie projektu to moze trzeba w cos kliknac zeby znalezc ta informacje. Przepraszam cie ale nie chce mi sie szukac tego.

Jakie jeszcze urzadzenia pozwalaja ladowac pliki prosto z pc, bez udzialu karty czy pendrive czy innych nosnikow? Wiem o pclink w ide64, ale poza tym to m0zecie cos polecic? Z gory wielkie dzieki.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Grudnia 2013, 22:27 »
To jest łańcuszek - zawsze będzie ci czegoś brakowało - poleciłbym sd2iec to potem będziesz myślał albo o Final 3 albo o jiffi dosie. Za jakiś czas stwierdzisz, że brakuje ci możliwości zagrania w POP i kupisz easy flasha, potem stwierdzisz że nie działają ci dema i będziesz chciał driva a na końcu będziesz czuł żal, że nie możesz odpalić na żywca blu reu... Omijając tą kolejkę polecam 1541U - i to na serio

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Grudnia 2013, 23:04 »
F7sus4:
Wyjscie VGA - fajny bajer

afaik to nie jest pass through. więc nie.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Grudnia 2013, 23:08 »
niemanika:
Jakie jeszcze urzadzenia pozwalaja ladowac pliki prosto z pc, bez udzialu karty czy pendrive czy innych nosnikow? Wiem o pclink w ide64, ale poza tym to m0zecie cos polecic? Z gory wielkie dzieki.

xe1541 + 64hdd + dos [...] ale nie polecam(y).

Offline niemanika

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Grudnia 2013, 01:28 »
Otworzyla sie opcja z rrnet/kameleon, to mi najbardziej pasuje, wiec problem dla c64 jest rozwiazany.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Grudnia 2013, 09:32 »
Raf:
byl tu swego czasu gosc ktory dla klimatu koniecznie chcial korzystac z c64 uzywajac dyskietek i tasm, ale zarazem ekran... lcd, no bo crt mryga ;)

Dyskietki przy C64 chetnie strawie, bo czas ladowania jest zasadniczo ten sam, co D64 na 1541U2. Natomiast w przypadku Amigi to, co idzie z HDD w pare sekund, po dyskietkach moze zajac i kilka(nascie) minut. No i szuflujesz w porywach nawet 10-ma nosnikami naprzemiennie. Brrr!